Hegn

Med et havehegn og havelåger kan du både skabe hyggelige kroge, mere læ og skærme af for nysgerrige blikke. Du kan afgrænse og opdele din have i forskellige områder eller rum som terrasse, køkkenhave og græsplæne så din have får en bedre struktur. Med vores brede udvalg af havehegn, som er alt lige fra trådhegn til glashegn, komposithegn, havehegn i træ og espalier har du store muligheder for at designe den have som du ønsker. 

Hegn af træ skaber en naturskøn stemning i haven

Et træhegn er et havehegn, der er fremstillet af træmaterialer. Med et træhegn får du et naturligt og autentisk hegn til din have. Træhegn er holdbare og lette at vedligeholde, og kan nemt tilpasses din personlige stil. 

Der er forskellige stilarter og designmuligheder for træhegn, herunder havehegn, planker, stakitter, espalier og pælehække. Planker og stakitter består af vandrette eller lodrette træbrædder, der er fastgjort til tværbrædder eller stolper. Espalierer er hegn, der er designet til at støtte klatrende planter som roser eller vinranker. Pælehække er hegn, der består af rækker af træpæle, der er indstillet tæt sammen for at danne en solid barriere.

Fordelene ved træhegn inkluderer deres naturlige udseende, holdbarhed, og evnen til at blande sig godt ind i naturlige omgivelser. Træhegn kan også være relativt nemme at installere og reparere. Dog kan de kræve en regelmæssig vedligeholdelse, herunder maling, pletning eller forsegling, for at forlænge deres levetid og bevare deres udseende. Du skal vælge et træhegn, hvis du ønsker en naturskøn og unik løsning til din have. Træhegn kan være lavet af forskellige typer træ, herunder fyr, cedertræ, egetræ og trykimprægneret træ.

Men hvilken behandling fås træhegn i og hvilken fordel giver det?

  • Trykimprægneret
    • Ønsker du et flot træhegn, der kan holde til noget, er trykimprægneret træhegn vejen frem. Imprægneringen sikrer, at træet er beskyttet mod råd, svamp og insekter, og kan dermed holde op mod 20-25 år. Hegnet kræver ikke megen vedligeholdelse, men bør dog have lidt overfladebehandling, for at beskytte det yderligere - dog tidligst efter hegnet har været sat op i minimum 5 uger
  • Grundmalet
    • Grundmalede træhegn er malet to gange for at mætte træet og give det en flot glans. Træet skal løbende vedligeholdes for sporer og næringsstoffer, der kan blive til alger og svamp, og ville skulle behandles når malingen med tiden begynder at skalle af.
  • Fungicidbehandlet
    • Et fungicidbehandlet træhegn er på forhånd beskyttet mod forskellige typer svamp, og slår svampen ihjel inden det har mulighed for at opstå. Kombinerer du et både fungicidbehandlet, trykimprægneret og grundmalet hegn, vil kunne holde i mange år.

 Plus Artura hegn

Stort udvalg af havehegn

Et havehegn er velegnet til at markere og skabe en smuk og privat have. Vi tilbyder et bredt udvalg af træhavehegn men dertil også alternative hegn til haven. Hos 10-4.dk fører vi hegn til haven fra en række populære mærker som Plus hegn, Wimex, Plastmo, Høgild og NSH. Et hegn til haven kan nemt og enkelt forvandle din have til et hyggeligt og stilfuldt uderum, som samtidig afskærmer for naboens nysgerrige blikke. 

Står du over for at vælge det perfekte hegn til din have, men føler dig overvældet af mulighederne? Du er ikke alene. Valget af det rigtige hegn kan forvandle din have fra almindelig til ekstraordinær, skabe privatliv, sikkerhed og tilføje et strejf af stil. Derfor har vi lavet en guide hvor du får inspiration til de 10 mest populære hegn.

Læhegn – skaber læ til en afskærmet siddeplads

Et læhegn er en type hegn eller barriere, der primært er designet til at give beskyttelse mod vinden og skabe privatliv. Læhegn er normalt lavet af træ, metal eller andre materialer og placeres strategisk for at reducere vinden og skabe en mere behagelig atmosfære i haven eller udendørsområdet.

Læhegn kan variere i højde og design, men det fælles mål er at skabe en barriere mod vinden og skabe et mere komfortabelt miljø bag hegnet. Det bruges ofte til at beskytte planter, skabe en afskærmet siddeplads eller blot reducere den direkte vindpåvirkning i haven. Du skal dog være opmærksom på, at der er grænser for, hvor kraftig vinden må være, før et læhegn ikke kan modstå den. Et læhegn kan også være et hegn der kan flyttes, så det afskærmer for vinden, uanset hvor den kommer fra.

Lamelhegn er gode til afskærmning og giver et moderne udseende

Et lamelhegn er en type hegn, der er karakteriseret ved brugen af tynde strimler, også kendt som lameller, som er arrangerede vandret eller lodret og typisk fastgjort til tværgående stolper. Lamelhegn kan laves af forskellige materialer, såsom træ, metal eller plastik, og de kan variere i stil, farve og størrelse.

Lamelhegn er gode til at skærme dit uderum fra omverdenen og kan afgrænse adgangen til din ejendom. Dette hegn har ofte et moderne og stilrent udseende, der kan komplementere mange forskellige typer af udendørs rum. Især når det er kombineret med en top, som er mindre bastant. Det kan males eller bejdses i forskellige farver og stilarter, for at matche dine præferencer og dit hjem. Eksempler på lamelhegn er Bergen, Newline og Rondo havehegn.

Lamelhegn kan også bruges som renovationsskjul til afskærmning af affaldscontainere og skraldespande så de fremstår mere gemt både for havens brugere men også for vind og vejr.

Køb billige trådhegn

Trådhegn er velegnet til huset, sommerhuset eller hundegården, hvor du kræver noget let afskærmning, uden at lukke helt af. Et trådhegn kan være en billig løsning, og er desuden nemt at opsætte. Hos 10-4 finder du elegante og stilfulde trådhegn til din have. 

Skab hygge med pileflethegn

Vælger du et pileflethegn får du ikke et super modstandsdygtigt hegn, men til gengæld er det genialt til at skabe små hyggekroge i haven til gavn for både børn og voksne. Pileflethegn er særdeles velegnet til små afskærmninger til hyggekrogen, køkkenhaven og sommerhuset, hvor du tager hen for at slappe af og finde dig selv.

Nyd synet af haven med glashegn

Glashegn er til dig, der gerne vil skærme af for vinden, men ikke vil give afkald på udsynet til haven eller udsigten. Glashegn er en solid og stilren løsning - og passer derfor godt til de fleste boliger.

Ved køb af glashegn slipper du for at bruge tid, energi og penge på at vedligeholde og overflade behandle træhegn eller plankeværker, når du anskaffer dig et glashegn. Stålrammerne er selvfølgelig rustfrie så du ikke skal være bekymret for at hegnet står udenfor hele året uden for i alt slags vind og vejr.

Hos 10-4.dk finder du Plastmo glashegn og Plus glashegn - begge mærker i høj kvalitet.

Espalier tillader planter at vokse langs hegnet

Et espalier er en struktur inden for havehegn og landskabsdesign, der bruges til at støtte og træne planter, såsom klatreplanter, vinstokke eller træer, til at vokse langs en flad overflade. Espalier kan have både praktiske og æstetiske formål og tilføje visuel interesse til haven.

Normalt består et espalier af en ramme af træ, metal eller tråd, der er fastgjort til en væg, et hegn eller en anden struktur. Planterne kan derefter trænes til at vokse op ad dette espalier ved hjælp af klip, støtte eller binding. Espalierede planter kan skabe en dekorativ skærm, en grøn væg, eller endda tjene som afskærmning mod solen eller vinden.

Nogle almindelige anvendelser af espalier kan være til frugttræer og klatreplanter og laver en flot dekoration eller afskærmer et område i haven på en visul flot måde. Espalier er en kreativ og praktisk måde at udnytte pladsen på og tilføje struktur og skønhed til en have eller udendørs område.

plus glashegn

Vedligeholdelsesfrit hegn – når det skal være nemt

Køber du et vedligeholdelsesfrit hegn, får du et hegn, der kræver minimal vedligeholdelse og holder sig flot i mange år. Vedligeholdelsesfrie hegn er modstandsdygtige overfor regn, sne og andre vejrforhold, og de forskellige materialer kræver forskellig indsats med maling eller lakering. De er nemme at rengøre og vil bevare deres oprindelige udseende i årevis. Læs mere i vores guide til det perfekte vedligeholdelsesfrie hegn.

Linea Plus hegn

Hvilke regler og love er gældende?

Inden opsætning af nyt hegn er det vigtigt at have styr på reglerne. Selv om du sætter hegn op på egen grund, er der regler for højder og afstande - dette kan du læse mere om i Hegnsloven. Hegnsloven kan også bruges, hvis du er uenig med din nabo om et hegn mellem jeres grunde.

Du og dine naboer kan nemlig helt frit selv aftale, om der skal rejses et nyt hegn mellem jeres grunde, og hvordan udformningen af denne skal være. Hegnsloven benyttes, hvis I ikke kan blive enige og beder hegnsynet om at træffe afgørelse. 

Vær opmærksom på, at hegnsloven ikke gælder i København. Her er der tilsvarende regler i Københavns bygningsvedtægt, der gælder i stedet.

Der kan samtidig også være særlige regler i lokalplaner, kommunale bestemmelser og lignende. Det anbefales derfor at gå ind på din kommunes hjemmeside inden, du opsætter hegn og undersøger, om der udover reglerne i Hegnsloven er krav om hegn og hæk i den pågældende kommune.

Billige havehegn af høj kvalitet på tilbud og til skarpe priser

Vi har hos 10-4.dk altid gode priser på havehegn af høj kvalitet og for at gøre det nemt for dig, så har vi udvalgte varianter på kampagne som du kan finde via mærket 'Kampagne'. Søger du de billigste og bedste priser, kan du gå efter mærket: 'Billigst på Pricerunner', hvor du får nogle af vores mest populære varianter til de bedste priser. 

Er du stadig i tvivl?

Hvis du skal have et nyt havehegn, så kan det være svært at vide hvilket, der passer bedst til dig og din have. Derfor har vi skrevet en guide til valg af hegn, så du kan vælge det rigtige hegn til dig og dit behov. Tag også et kig i Plus inspirationskataloget og bliv inspireret. 

En havelåge kan være komfortabel i havehegnet

En havelåge er en form for indgang eller adgangsvej til og fra en have, som kan virke indbydende og være et sted, hvor gæster bliver budt velkommen. Det er en dør eller port, der normalt placeres i et hegn eller en omkransende struktur for at tillade indgang til haven eller skabe en grænse mellem haven og resten af omgivelserne. Havelåger kan være lavet af forskellige materialer som træ, metal eller plastik og kan have forskellige designs og stilarter, der passer til den overordnede æstetik af haven. De kan være små og enkle eller større og mere udsmykkede afhængigt af smag og behov. Havelåger kan have håndtag, låse eller andre lukkemekanismer for at sikre eller beskytte haven. Og så kan havelågen være venstre- eller højre hængslet, i forhold til hvordan den åbner på den mest praktiske måde.

En havelåge giver dig mulighed for at kontrollere, at børn eller kæledyr holdes sikkert inde i haven. Havelågen fungerer som en barriere mellem din have og omverdenen, hvilket giver dig mere privatliv og mere sikkerhed omkring ejendommen.

Udover de praktiske fordele kan du vælge en havelåge, der passer til din stil og æstetik, hvilket kan tilføje et dekorativt element til din have og give den et mere sammenhængende udtryk.

Køb hele udvalget af havelåger til havehegnet. Hos 10-4.dk har vi også havelågebeslag og et stort udvalg af forskellige beslag som skudrigler, hængsler, stalddørsgreb og stakitholdere.

 

Har du brug for hjælp?

Er du stadig i tvivl om, hvad der passer bedst til dig og din have sidder vi hos 10-4 Byggemarked og Tømmerhandel klar til at hjælpe.

Ring, send en mail eller chat med os i dag. Vi glæder os til at hjælpe dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.