Julegaver byttes helt frem til den 31. januar 2023

Afstandsmåler

Med en afstandsmåler kan du måle hurtigt og præcist. Med en afstandsmåler fra fx Leica, Bosch eller Dewalt kan du endda beregne arealer og rumfang.

produkter

Sådan vælger du den rigtige afstandsmåler

Ud over at varetage gængse måleopgaver, kan du med en afstandsmåler også måle vinkler - fx hældningen på et tag. Med nogle målere kan du endda foretage indirekte mål i form af Pythagoras-målinger (som du måske husker fra matematiktimerne i folkeskolen?) hvor du blot måler fra gulvet og skråt op til der hvor væggen møder loftet.

Derefter vil det fremgå af måleren hvor høj væggen er.

Hvad er dit formål?

Skal du måle afstande på mere end et par meter, vil du drage stor nytte af en elektronisk afstandsmåler fra fx Leica, Bosch eller Dewalt. Med en laser kan du selvsagt opnå en langt større grad af præcision end med den klassiske tommestok.

Med et enkelt klik kan du foretage opmålinger på op til 50 meter med en laserafstandsmåler, og den er langt mere handy end målestokken.

Nedenfor finder du nogle klassiske eksempler på afstandsmålerens mange anvendelsesmuligheder:

 • Måle op til et nyt vindue
 • Når du skal finde ud af, hvor meget maling du skal købe
 • Hvis du skal finde tykkelsen på en væg
 • Mulighed for at gemme dine målinger, så du kan bedømme om de afviger
 • Visse afstandsmålere kan også kommunikere med en app på din smartphone, så du kan arbejde videre med dine mål og få overblikket

Nedenfor har vi samlet nogle af de specifikationer, du med fordel kan tage med i dine overvejelser, inden du investerer i en afstandsmåler fra fx Bosch, Dewalt eller Leica:

 • Skærm: Vælg en måler med en let aflæselig skærm med baggrundsbelysning, som gør det muligt at aflæse den på ringe oplyste steder
 • Ergonomi: En gummibelægning giver et godt greb, så du ikke taber afstandsmåleren. Derudover beskytter den, hvis du skulle tabe måleren
 • Målereference: afgør hvor på apparatet du måler fra. Bagkanten, forkanten eller en lille udklappelig pind i bunden, som gør det muligt at måle inde fra et hjørne
 • Enhedsindstilling: hvis din afstandsmåler, ud over meter, også skal kunne indstilles til fod og tommer
 • Areal/rumfang: Beregner automatisk arealet efter to målinger (længde gange bredde) og rumfanget efter tre målinger (længde gange bredde gange højde)
 • Plus/minus: Gør det muligt at lægge en stribe mål sammen eller trækker dem fra, så du er fri for at rode med papir og blyant 
 • Konstant: Gør det muligt at måle uafbrudt mens du bevæger måleren, indtil du fx har fundet en given afstand. Det er en stor hjælp, hvis du fx vil placere et bord i en bestemt afstand fra væggen
 • Pythagoras: Finder væggens højde hvor der fx er borde eller reoler i vejen

Hvor ofte skal du bruge afstandsmåleren?

Afstandsmåleren fra fx Leica, Bosch eller Dewalt, er et af de produkter, der er utroligt rart at have liggende, fordi du kan bruge den i så mange henseender.

Nu kan det hurtigt være fortid at skulle folde tommestokken ind og ud med upræcise resultater til følge. - Med laserafstandsmåleren kan det klares på få sekunder. 

Spørgsmål? Få gratis hjælp!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den afstandsmåler fra A&N, Bosch eller Dewalt, der passer bedst til dig og dine behov. 

Send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.