Affugter

Få et bedre indeklima, forebyg fugtskader samt relaterede helbredsmæssige problemer, ved at investere i en god affugter og fugtfjerner. Affugtere og fugtfjernere som du finder her på siden, er nemme at bruge og ideelle til rum, hvor luftfugtigheden kan være uhensigtsmæssig høj som f.eks. kælderrum, badeværelser, byggerier mm. 

Filter:
Sortering:
32 produkter

Fugt i hjemmet kan afhjælpes med en affugter eller en fugtfjerner

Luftfugtigheden indendørs i hjemmet bør ligge omkring 25-65%, med variationer hen over året. For høj luftfugtighed i hjemmet kan være medvirkende til dårligt indeklima og et forværret helbred, da særligt husstøvmider og skimmel trives aldeles fremragende i høj luftfugttighed. Typiske tegn på at der kan være fugt i huset, kunne f.eks. være at tapetet buler ud, der er skimmelvækst på væggen eller der er en dårlig lugt. Du kan også tage et kig på vinduet om morgenen og se om der er fugt i rudens kanter. Hvis der er koldt udenfor kan der dannes fugt i kanterne men det skulle gerne forsvinde i løbet af dagen. Hvis duggen ikke forsvinder kan det være et tegn på at der ikke er en tilstrækkelig udluftning i rummet. Har det stået på over længere tid, kan der være sorte pletter på vinduets træværk, som kan være et tegn på for høj luftfugtighed. 

Du kan også måle luftfugtigheden med et hygrometer og har du for høj luftfugtighed, kan du gøre det morgen, middag og aften så du får et billede af udviklingen og måske et indblik i hvornår der er udsving. 

Tips! 3 ting du nemt selv kan gøre for at nedbringe fugten

  • Luft ordentligt ud i boligen og gerne med gennemtræk i 5-10 minutter morgen, middag og aften.
  • Tørring af vasketøj indendørs afgiver op mod 2,5 liter vand, så stil det helst udenfor.
  • Undgå at komme under 17-18 grader i hjemmet og helst 20-22 grader. Forskellem mellem det varmeste og koldeste rum skal helst ikke overstige 5 grader. 

Har du brug for lidt større løsninger kan du installere en manuel eller fugtstyret ventilator på badeværelset som sørger for at nedbringe fugten i rummet f.eks. efter bad. Er der mulighed for det, kan et varmegenvindingsanlæg sørge for konstant udskiftning af luften og samtidig genvinde varmen i luften og samtidig holde fugten nede. Du kan også vælge at starte en affugter i de rum som har for høj luftfugtighed som f.eks. en kælder eller hvis du tørrer tøj indendørs. 

En affugter fungerer ved, at den suger luften ind og omdanner fugten til vand, som den opsamler enten i en indbygget vandtank som skal tømmes når den er fuld, eller med en studs, hvor der kan tilsluttes en vandslange til et afløb. Affugtere med vandtank stopper selv når vandtanken er fuld. Flere affugtere fungerer også som luftrensere via et kulfilter. 

3 gode formål at tænke over, når du vælger affugter eller fugtfjerner

For det første behøver en affugter ikke være en meget dyr investering, da der findes modeller i mange prisklasser og størrelser. Du kan bruge fugtfjernere fra Borup eller bedre kendt som Borup affugterposer, som opsuger fugt uden brug af strøm, som f.eks. kan være funktionelle i et sommerhus hvor du gerne vil kunne slukke for strømmen når du ikke er der. Borup affugterposer er simple at hænge op, kræver ikke strøm og fås til en billig pris.

Du kan også vælge en affugter, hvor strømforbruget pr. time går fra ca 210 W på KGK affugter på højeste trin og opefter, alt afhængig af den kapacitet der er behov for. De fleste affugtere er hygrostatstyrede, så de tænder og slukker på de indstillinger du har givet. Du kan f.eks, indstille den til 60% hvorefter den slukker, når den kommer derunder. En yderligere positiv ting er, at den luft som affugteren afgiver, er varmere end den var da den kom ind, og alt efter model og kapacitet vil effekten være forskellig. 

For det tredie kan du vælge en af de større modeller, hvis du f.eks. har fået en større vandskade i hjemmet. Det kunne være KGK affugter TTK175S, hvor der er en studs, hvortil der kan påmonteres en slange og vandet føres til et afløb. Så kan affugteren køre effektivt hele dagen, uden at skulle tømmes. Her finder du vores udvalg af affugtere med afløb.

Kort kan det siges, at en affugter kan

  1. Indstilles via den indbyggede hygrostat, så den kun kører når niveauet er over det ønskede f.eks. 60%.
  2. Afgive varme når den kører, og dette hjælper til, at opvarme boligen. 
  3. Påmonteres en slange så den kan køre non-stop ved større opgaver.
  4. Luftrense via et kulfilter.
  5. Vælges ud fra lydniveauet, som især er vigtigt hvis det foregår i et opholdsrum i hjemmet.

 

Hvilken affugter eller fugtfjerner skal du så vælge?

Vores sortiment indeholder et stort antal affugtere og fugtfjernere, der er skræddersyet til at møde dine behov inden for hus, have, og fritid. Vores affugtere og fugtfjernere kommer fra betroede mærker som Master, Sydvest, KGK samt Borup, som er kendt for deres høje kvalitet, pålidelighed og innovation. Uanset om du har brug for en simpel fugtfjerner, en mobil affugter til at tage hånd om fugtige områder i dit hjem, eller en robust løsning til udendørs brug, har vi det rigtige produkt til dig.

Vores affugtere og fugtfjernere er designede til at være brugervenlige og energieffektive, og de tilbyder en række funktioner, såsom justerbar fugtighedsindstilling, timer, og automatisk sluk, der gør det nemt at opretholde det perfekte indeklima. Med vores konkurrencedygtige priser og varierede udvalg, er vi sikre på, at du vil finde den affugter og fugtfjerner, der passer perfekt til dine behov og budget.

Hvor skal den bruges?

Her skal man gøre op med sig selv, om affugteren skal bruges i kælderen, soveværelset, stuen, garagen eller et vådrum. Hvis det er et rum med meget høj luftfugtighed, er det nok en større affugter, man skal købe. Og er det et vådrum er det måske en anden der passer bedre. Vil du have en affugter som også luftrenser, skal du holde øje med det, når du vælger model. Skal den bruges i forbindelse med at du tørrer tøj i stuen, skal det være muligt at indstille affugterens fugtighedspunkt, så den starter og slukker selv. 

Det kan også være, at du får behov for en adsorptionsaffugter, som ikke er underlagt nogen begrænsninger med hensyn til temperatur og fugtighed. Her kan du købe adsorptionsaffugter KGK300 eller KGK400/125.

Affugter til kælderen

Skal du affugte kælderen afhænger affugterens størrelse af kælderens fugtighed og antal rum og m2. Her kan du kigge på affugtningskapaciten, affugterens tankstørrelse samt hvor stort et arbejdsområde den har. Er opgaven begrænset til bestemte perioder hen over året kan du sagtens bruge en af modellerne til privat brug, men er opgaven større, kan du gå efter en af dem til både privat og erhvervsbrug eller en af modellerne til erhvervsbrug. Vær opmærksom på om der er krav til udseende, vandtank og støjniveau. 

Affugter til soveværelset

Den bedste affugter til soveværelset skal være støjsvag så den også kan arbejde når du sover og her kan du bruge lydniveauet i dB som du finder under modellernes specifikationer. Nogle af modellerne har også et antibakterie/støvfilter indbygget som nemt kan rengøres eller udskiftes. Brug affugterens fugtighedsføler så du undgår at luften bliver for tør. Et eksempel kan være Toyotomi TD-C1412 eller en af modellerne til privat brug.

Affugter til garagen

Hvis du har en større garage vil en af de større modeller til privat og erhvervsbrug være passende. Garagen er ikke altid det sted hvor man kommer så tit hvorfor det vil være en ide at vælge en med en studs til afløbet samt en der kan fugtighedsstyres. 

Affugter til erhvervsbrug

Du finder et bredt udvalg af affugtere til erhvervsbrug, så du får en stabil luftfugtighed, nøjagtig fugtkontrol og driftsikkerhed. Hos 10-4.dk rådgiver og sælger vi professionelle affugtere til blandt andet skader fra vandudslip, kondens, mug og skimmelsvamp både i boliger samt til byggeri.

Hvor stor skal den være?

Her skal det overvejes, hvor stor affugteren skal være. Skal den være meget kraftig, have en stor kapacitet og hvor tit vil man være til rådighed for at tømme vandtanken? Jo større luftfugtighed der er i rummet, jo hurtigere bliver affugteren fyldt op. Er det et stort rum den skal arbejde i, skal affugteren have kapacitet til det. Og til et mindre rum kan du bruge en affugter med en mindre kapacitet. På alle vores modeller kan du se affugningskapaciteten pr. dag samt det arbejdsområde i m2 som affugteren kan arbejde indenfor.

Du kan også vælge mellem de lidt mindre modeller som er til privat brug eller de større modeller til erhvervsbrug.

Skal den kunne justeres?

Har du brug for, at kunne justere den luftfugtighed, der skal være i lokalet? Så skal du vælge en affugter, du kan justere på, hvad dit ønske er til luftfugtigheden i rummet - f.eks. 50, 60 eller 70% luftfugtighed.

Skal den kunne køre hele døgnet?

Hvis affugteren skal køre hele døgnet, kan det være en god idé, at købe en affugter, som kan kobles til en slange, som kan føres til et afløb. Det kunne være, hvis der er meget høj luftfugtighed, eller hvis der har været en vandskade, så skal man tømme affugteren konstant - og her er det lettere og måske nødvendigt, hvis den tømmer sig selv. 

Har støjniveauet en betydning?

Som det kan være med opvaskemaskinen, så er støjniveauet generende når man samtidig fører en samtale i køkkenet. Og netop støjniveauet glemte man at være opmærksom på, da man valgte modellen. Det samme kan gøre sig gældende, når man vælger en affugter, som skal arbejde i kælderen eller i stuen, hvor vi færdes i dagligdagen. Anderledes kan støjniveauet opleves når den står i garagen eller bruges i byggeriet. Overordnet kan man sige at 50 dB er behageligt, og til sammenligning kommer en samtale op på ca. 60 dB men om larmen er generende, er meget individuelt. En mulighed kunne være Master DH732 eller Master DH712 som begge ligger på 42 dB(A).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.