Guides og gode råd

Mangler du hjælp og råd til valg af pæneklipper, grill eller terrasse? Få masser af gode råd, tips og ideer. Se vores udførlige guides så du kan få de rette produkter til lige præcis dine behov. 

Du er også altid velkommen til at chatte med vores kompetente og særdeles venlige kundeservice. Chatboksen findes nede i højre hjørne.

Klimakrav 2023

Med de nye Klimakrav 2023 er der regler for nybyggeris klimaaftryk som skal overholdes, for at nedbringe Danmarks årlig CO2-udledning. Få styr på grænseværdier, bygningsreglementer, kravenes tidsplan og udregningen ved de nye Klimakrav 2023.

Læs guiden her

Hvilken brændeovn skal jeg vælge?

Når du skal ud og købe en ny brændeovn, kan det være svært at vælge den helt rette. Vi har derfor lavet en guide til dig, hvor vi kommer nærmere ind på de overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber din nye brændeovn.

Læs guiden her

Troldtekt træbeton guide

Troldtekt er danskproducerede, lydabsorberende akustikplader til lofter og vægge. I denne guide får du svar på de fleste typiske spørgsmål om Troldtekt.

Læs guiden her

Hvilken type akustikloft skal jeg vælge

Hvis akustikken er dårlig i et lokale, kan det være meget ubehageligt. Derfor har vi lavet en guide til dig som vil have hjælp til at finde ud af hvilket akustikloft du skal vælge.

Læs guiden her

Belysningsguide

Belysningsguide - I denne guide bliver du guidet rundt i hele huset, for at få hjælp til at vælge lige netop den belysning, som passer bedst til dig, huset og ikke mindst haven.

Læs guiden her

Nordlux Smart Light

Nordlux Smart Light er en smart måde at kontrollere lyset i dit hjem. Med Smart Light kan du altid skabe den rette belysning til enhver lejlighed. Læs med her og bliv klogere på mulighederne med Smart Light.

Læs mere her

Guide til dykpumper og affugter

En dykpumpe er uundværlig i mange situationer og ikke kun ved skybrud og oversvømmede kældre. Læs vores guide og bliv klogere på både dykpumper og affugtere.

Læs guiden her

Hvilke terrassebrædder skal jeg vælge?

Før du skal anlægge din terrasse, har du sikkert nogle spørgsmål til hvilke materialer, du skal bruge, så du får mest ud af din terrasse. Der er nemlig fordele og ulemper ved hvert enkelt materiale.

Læs guiden her

Inspiration til ny terrasse

Skal du have ny terrasse? Find masser af inspiration til valget, anlægning og vedligeholdelse af terrassen.

Læs guiden her

Hvilken type plæneklipper skal jeg vælge?

Der kan opstå mange spørgsmål når du skal ud og investere i en ny plæneklipper. For hvilken plæneklipper passer til dine behov, og hvad kan de forskellige slags?

Læs guiden her

Robotplæneklipperguide

En robotplæneklipper er et oplagt valg, til dig der ikke ønsker at bruge tid på græsslåningen. Bliv klogere på, hvilke 3 ting du skal overveje, før du anskaffer dig en robotplæneklipper.

Læs guiden her

Robotplæneklipper tests

Leder du efter en officiel test af din favorit robotplæneklipper? Se vores guide her!

Læs guiden her

Guide til pleje af græsplænen

Her kan du læse mere om, hvordan du plejer din plæne korrekt.

Læs mere her

Hvilken hækkeklipper skal jeg vælge?

Når du skal vælge hækkeklipper, kan det være svært at vide hvilken der passer bedst til dit behov. Hos 10-4 har vi derfor lavet en guide som skal hjælpe dig med at vælge den rigtige hækkeklipper.

Læs guiden her

Hvilken græstrimmer skal jeg vælge?

I forbindelse med valg af ny græstrimmer, er der en række ting du skal tage stilling til og måske opstår der en del spørgsmål du gerne vil have svar på. Hvilken græstrimmer passer bedst til dine krav og behov?

Læs guiden her

Græstrimmer tests

Leder du efter en officiel test af din favorit græstrimmer? Se vores guide her!

Læs guiden her

Vejledning og gode råd til valg af højtryksrenser

Hvad må jeg højtryksrense? Og hvad er godt at gå efter, når jeg skal købe en højtryksrenser? Ja, spørgsmålene kan være mange! Det kan derfor være rart med vejledning og gode råd, til valget.

Læs guiden her

Hvilken motorsav skal jeg vælge?

Når du skal til at vælge motorsav, kan det være svært at vide hvilken slags som passer bedst til dit behov. Derfor har vi hos 10-4 skrevet en guide til dig, så du kan finde ud af hvilken motorsav du skal have.

Læs guiden her

Hvilket drivhus skal jeg vælge?

Inden du vælger dit nye drivhus, er der en række ting, du skal tage stilling til, så du får det drivhus, der passer bedst til dit behov og dine ønsker.

Læs guiden her

Hvilket havehegn skal jeg vælge?

Hvis du skal have et nyt havehegn, så kan det være svært at vide hvilket der passer bedst til dig og din have. Derfor har vi skrevet en guide til valg af hegn, så du kan vælge det rigtige hegn til dig og dit behov.

Læs guiden her

Gasgrill eller kulgrill?

Hvilken model skal du vælge? Skal du vælge en kulgrill eller en gasgrill? Hvor stor skal den være? Skal den være stationær, med hjul eller skal den være transportabel? Inden du skal vælge din nye grill, er der en række forhold, du skal tage stilling til.

Læs guiden her

Årets gang i huset & haven

Se hvad der skal gøres i hus og have - og få tips og tricks året rundt.

Læs guiden her

Skal jeg have vedligeholdelsesfrie facadeløsninger?

Cembrit PLAN, eller Patina, brædder og planker er en fremragende løsning hertil. Cembrit PLAN/Patina er fremstillet i miljøvenligt fibercement, der faktisk kan bruges til alle former for byggerier som parcelhuse, erhvervsbygninger, beboelsesejendomme med mere.

Læs guiden her

Hvilken Gori skal jeg bruge?

Vi har lavet en guide, så du kan se hvilke Gori produkter der passer lige præcist til dine behov, og vi vil guide dig til hvordan du bruger Gori for at få den bedst mulige løsning og bedst mulige beskyttelse.

Se Gori guiden her

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Sådan beregner du mængden af maling, og får gode tips til indendørs maling.

Læs guiden mere

Guide til støvklasser og industristøvsugere

Bliv klogere på støvklasser, de sundhedsmæssige konsekvenser ved støvudsættelse og valg af industristøvsuger

Læs guiden her

Elværktøj guide

Vil du gerne i gang med dine egne "gør det selv" projekter, men er i tvivl om hvilke værktøjer som skal bruges til de forskellige opgaver og udfordringer.

Læs guiden her

Bore-/skruemaskine guide

En bore- og skruemaskine uundværlig i værktøjskassen. Men kan du nøjes med én maskine til det hele, eller har du brug for flere modeller?

Læs guiden her

Bore-/skruemaskine tests

Er du på udkig efter en ny bore-/skruemaskine? Behovene og mulighederne er mange, og det kan være en svær opgave at vælge det rette mærke og den rette model. Ved hjælp af denne guide kan du finde relevante informationer om de enkelte brands og maskiner.

Læs guiden her

Kap-/geringssav tests

Leder du efter en officiel test af din favorit kap-/geringssav? Se vores guide her!

Læs guiden her

Hvilket gulv skal jeg vælge?

Der kan opstå en del spørgsmål når du skal vælge nyt gulv. Hvilket gulv passer bedst til dine behov og er det et gulv du selv kan lægge? Er det svært at vedligeholde og hvad med rengøringen?

Læs guiden her

Hvilket tag skal jeg vælge

Hvis dit projekt skal bruge et tag, så kan du med denne guide finde ud af hvilken type tag som du skal have.

Læs guiden her

Plastmo tagrendeberegner

Brug Plastmo tagrendeberegneren til dit næste byggeprojekt. Bestil en skræddersyet løsning, som passer perfekt til dine mål. Vælg mellem flere forskellige typer tagrender.

Se Plastmo tagrendeberegner

Plastmo tagberegner

Brug Plastmo tagberegner til en skrædder syet løsning af Plastmo TwinLite, ClickLite og SunGlaze. Den er utrolig brugervenlig, når du har dine mål klar.

Se Plastmo tagberegner

Plastmo glasrækværksberegner

Plastmo glasrækværksberegner er et hjælpemiddel til dig, så du får et glasrækværk i præcis de mål, du skal bruge. Den er utrolig nem at anvende. Se mere her.

Se Plastmo glasrækværksberegner

Skydedørsguide

Gode råd og inspiration til valg af din nye skydedør.

Læs guiden her

Dyrup Metallic maling - Gør-det-selv

Trænger du til nyt liv i stuen, på værelset eller andre steder? Med Dyrups nye Metallic maling som fås i fem forskellige farver, kan du skabe et helt nyt udtryk i det enkelte rum.

Læs guiden her

Blank eller mat? Hvilken maling skal du vælge?

Om malingen er blank eller mat, har stor betydning for det færdige resultat samt væggens overflade og egenskaber.

Læs mere her!

Vælg den rette malerrulle eller pensel

Skal du i gang med et større malerprojekt og vil du gerne have et flot resultat? Læs med her og bliv klogere på, hvornår du skal anvende pensel, malerrulle eller måske begge dele.

Læs guiden her

Giv dine møbler et nyt liv - Gør-det-selv

Trænger dine gamle møbler til et friskt pust, giver vi dig vores bud i denne guide. Guiden er nem og overskuelig. Perfekt til et weekend projekt med familien.

Læs guiden her

Sådan får du en permanent tør og lun kælder

Med Skalflex’ Fugtisoleringssystem kan du skabe en permanent vandtæt og isoleret kælder med en flot finish.

Læs guiden her

Spar på energien - skift til LED

Vil du gerne spare på elregningen? Så kan løsningen være LED. Vi guider dig her igennem nogle af de muligheder, du har, når du køber en LED-pære.

Læs guiden her

Læs alt om badeværelsesbelysning

Her kan du læse alt om badeværelsesbelysning lige fra sikkerhedskrav til montering. Vi klæder dig godt på, så du er klar til at vælge de rigtige lys til dit badeværelse.

Læs guiden her

Guide til energirigtig julebelysning

Vælg den rette julebelysning og spar strøm og penge. Guide og gode råd til julelys og lyskæder – både ude og inde

Læs guiden her

Gør-det-selv knagerække

Nem og overskuelig step-by-step gennemgang til, hvordan du kan bygge en unik og personlig knagerække. Knagerækken passer til dig hvad end du ønsker en rå, stilren, ensfarvet eller en anden form for knagerække.

Læs guiden her

Låseguide

Vil du gerne sikre din bolig eller arbejdspladsen bedst muligt mod indbrud? Så er de rigtige låse og låsecylindere uundværlige.

Læs guiden her

Varmepumpeguide

Ved at installere en varmepumpe, kan du spare på varmeregningen samtidig med at du passer godt på klimaet. Måske en varmepumpe er en god løsning for dig?

Læs guiden her

Guide til redskabsskure

3 ting du skal overveje før køb af redskabsskur. Læs også om reglerne for opførelse af redskabsskur på din grund.

Læs guiden her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.