Lecablokke og fundablokke

Når du skal i gang med at lave et fundament får du brug for enten lecablokke eller fundablokke. Leca- og fundablokke er to meget forskellige materialer, som hver især har gode kvaliteter.

Lecablokke og fundablokke findes i mange udgaver hos 10-4.dk

Fundablokke bruges til at etablere en mur. Ved at lægge fundablokke i bunden, for derefter at lægge kamstål og fylde beton i, får du en stabil og holdbar væg.

Lecablokke lægges typisk i soklen, men kan sågar bruges til at opbygge en hel mur. Leca er et naturprodukt, og har en isolerende effekt. Alle blokke- og leca produkter er produceret i en kraftig og slidstærk kvalitet.

Fundamentet på et hus er ofte lavet af beton, som understøtter husets bærende vægge og forhindrer det i at synke sammen og slå revner. Beton er dog ofte meget koldt og leder kulde godt, og for at undgå, at huset får fugtskader, samt føles koldt og klamt, kan man anvende Lecablokke. Lecablokke er fremstillet af beton, hvori der blandet varmebehandlet ler, som gør blokken meget holdbar, let og nem at arbejde med.

Ved at anvende Lecablokke i fundamenter forebygger man således denne kuldebro mellem fundament og husets vægge, og sikrer et behageligt indeklima.

Fundablokke, der ligner bogstavet H og derfor også kaldes H blokke, er lavet af beton og anvendes primært til opbygning af fundamenter, hvor de kombineres med armeringsjern og flydende beton. Blokkene kan dog også bruges til eksempelvis en støttemur i haven. 

Stort udvalg af blokke

Gør dit næste byggeprojekt både stærkere og smartere med vores udvalg af byggematerialer. Fra de solide fundablokke til de innovative lecatermblokke, vores sortiment er skræddersyet til at møde dine byggebehov med kvalitet og effektivitet. Lad os dykke ned i vores muligheder og udforske de specifikke fordele, de tilbyder.

 • Fundablokke
  • Ekstremt robuste og holdbare, ideelle til at skabe et solidt og varigt fundament for bygninger og strukturer. Anvendes ofte i fundamentkonstruktioner for huse, garager, skure og støttemure.
 • Gasbeton
  • Letvægts, men stærkt materiale, der er nemt at skære og forme. Det tilbyder også gode isoleringsegenskaber. Velegnet til indvendige vægge, skillevægge og andre konstruktioner, hvor letvægtsmaterialer er foretrukket.
 • Lecablokke
  • Letvægts og isolerende, hvilket gør dem nemme at håndtere og hurtige at installere, samtidig med at de bidrager til forbedret energieffektivitet. Perfekt til opførelse af indvendige vægge og skillevægge, samt til isoleringsformål.
 • Lecanødder
  • Fremragende til letvægtsfyld og isolering, især i gulvkonstruktioner og som letvægtsfyld i beton. Anvendes ofte til at forbedre varme- og lydisolering i gulve og som letvægtsfyld i betonblandinger.
 • Lecatermblokke
  • Kombinerer styrke og isoleringsevne, hvilket gør dem til en energieffektiv løsning for ydervægge. Ideelle til opførelse af ydervægge, hvor der er behov for både bæreevne og termisk isolering.

Uanset om du arbejder på et stort byggeprojekt eller en mindre renovering, tilbyder vores udvalg af byggematerialer den perfekte kombination af styrke, holdbarhed og energieffektivitet.

Hvis du har spørgsmål hjælper vi dig!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde de lecablokke og fundablokke der passer bedst til det du skal bruge dem til. 

Send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.