Lofter

Med et kæmpe udvalg af lofter som træ, gips og akustikpaneler eller akustiklofter, kan du hos 10-4.dk finde det perfekte loft og akustikpanel til dit hjem – uanset om det er til stuen, soveværelset eller i hele huset. 

Lofter i alle afskygninger på 10-4.dk

Giv rummet et lyt liv! Med et nyt loft kan du skabe en frisk og moderne atmosfære i rummet, uanset om dit nuværende loft er slidt, eller fordi du ønsker at forbedre rummets akustik eller noget tredje. Hos 10-4 Byggecenter og Tømmerhandel har vi et bredt udvalg af loftbeklædning i forskellige materialer og stile, så du kan finde det loft, der passer perfekt til dig og dit hjem.

Der er mange forhold man bør overveje at tage i betragtning, når man skal have nyt loft. Udover at det skal være flot at se på, så vælger mange også ud fra f.eks. udseende, miljø, akustik, brandsikkerhed, klima og materialer. Nogle af de mest almindelige typer lofter er gipslofter, trælofter og lofter som akustikpaneler og akustiklofter. 

Gipslofter

Gipslofter er alsidige og kan males, tapetseres og bearbejdes som du ønsker. Gipslofter kan monteres til bjælker og er relativt nemme at sætte op, samtidig med at de er holdbare og kan modstå slid, skummel og fugt som f.eks. i badeværelset. Gipslofter kan absorbere støj og på den måde fungere som støjdæmpere. Her finder du vores almindelige gipsplader.

Trælofter

Trælofter har den fantastiske egenskab at de giver rummet et naturligt udseende som vi godt kan lide i Danmark og i resten af norden. Trælofter kan males og behandles for at skabe en flot og lys finish eller de kan efterlades ubehandlede, hvis man ønsker at huset bevarer den naturligte skønhed. Trælofter er holdbare og absorberer lyd og så brædderne genanvendes, hvis man ønsker det. Træloftet er med til at øge værdien og gør hjemmet attraktivt. Her finder du vores udvalg af trælofter.

Akustikpaneler og akustiklofter

Akustikpaneler og akustiklofter kan være lavet af forskellige materialer, herunder mineraluld, skum, træ eller stof. De kan have forskellige former og størrelser, og nogle er endda designet til at være dekorative og kan tilpasses efter rummets design. Fælles er dog, at akustikpaneler og akustiklofter fungerer ved at absorbere lydenergi, der normalt ville blive reflekteret tilbage i rummet. Dette reducerer ekko og efterklang, hvilket forbedrer klarheden og forståelsen af tale og musik.

Hos 10-4.dk har vi lofter i høj kvalitet og bor du i et hus med et stort støjniveau, kan det være praktisk at vælge akustikplader i en kombination eller som et supplement til gipslofter og trælofter. Men hvad er fordelen ved at vælge akustikpaneler og akustiklofter?

Lofter - Køb online på 10-4.dk

Akustikpaneler forbedrer akustikken i et rum og reducerer støj

Et hjem kan have et støjniveau som forstærker sig selv, som du måske kender fra en kirke eller en stor hal. Lydene er kraftige, det ekkoer eller lyden efterklinger i længere tid. Problemet i dagligdagen kan være støj fra maskiner og dagligdagens gøremål, som gør det vanskeligt at forstå tale, og der skabes en dårlig atmosfære i rummet, samtidig med at du bliver hurtigere træt.

Akustikpaneler og akustiklofter kan absorbere lyden og reducere efterklangen, som var problemskaberen, og gøre tale, musik og støj mere klart og derved give en bedre atmosfære. Samtidig kan akustikplader monteres som loft eller som vægpaneler og samtidig give en kontrast til rummets hvide vægge og skabe et moderne udseende og eventuelt give en følelse af balance og harmoni.

Er du i tvivl om hvilket akustikloft og akustikpanel du skal vælge, kan du få hjælp i vores guide til valg af akustikloft og akustikpanel.

Montering af akustikpaneler og akustiklofter i hjemmet

Der findes forskellige akustikplader og afhængigt af form, materiale, metode og monteringssted kan det være let eller svært at montere akustikpaneler. Nogle akustikpaneler kan monteres med klæbemidler eller ved at skrue dem op på loftet med skruer. Andre akustikpaneler kan være mere omfattende at arbejde med og kræve specialbeslag eller ophængningssystemer. Er du ikke den rutinerede person med gør-det-selv snilde, kan det være en fordel at overlade arbejdet til en håndværker, især hvis arbejdet involverer svært tilgængelige steder. Alternativt kan du følge panelernes anvisninger.

Vær opmærksom på at akustikpaneler og akustiklofter skal pindes op og akklimatisere i det valgte lokale inden pladerne monteres, for at få det rette fugt- og temperatur forhold. Denne arbejdsgang kan du springe over med de nye Forzes Soundcut træbeton akustikplader.

Hvor mange akustikpaneler skal jeg bruge til rummet?

Antallet af akustikpaneler du skal bruge i et rum, afhænger af rummets størrelse og højde, anvendelse og hvor meget støj der er i rummet. Anbefalingen er at du skal dække 25-35% af rummets overflader med akustikpaneler for at opnå en god effekt. Det afhænger af de nævnte faktorer men også af placeringen af møbler og genstande som kan påvirke lydens reflektion. Og akustikpladerne kan placeres både på væggen og på loftet alt efter, hvordan lyden reflekteres i rummet.

Lofter - Køb online på 10-4.dk

Udvalget af akustikpaneler og akustiklofter hos 10-4.dk

Hos 10-4.dk tilbyder vi loftløsninger fra flere producenter som giver forskellige udseender og resultater, men de fleste af loftløsningerne fungerer som akustiklofter og akustikpaneler. Gå på opdagelse i vores sortiment. Her er et overblik over mærkerne.

 • Woody & Moody akustiklofter/akustikpaneler
  • Akustikpaneler fra Woody & Moody er danskproducerede paneler i allerhøjeste kvalitet. Disse akustikpaneler og akustiklofter udmærker sig ved at være overfladebehandlede med en mat lak, så du ikke efterfølgende skal behandle overfladen yderligere. Moody & Woody akustikpaneler er komplette paneler med lameller, der er klare til montering på enten loft eller væg. Akustiklofternes design udgøres af lameller med finér af træ og en bagvedliggende polyesterplade med gode akustikdæmpende egenskaber. Fås i flere flotte farver der passer godt til nordiske indretninger.
 • Echophon akustiklofter
  • Ecophon akustiklofter er fremstillet i glasuld med høj densitet, som skaber lige præcis det lydmiljø du ønsker, og et behageligt rummiljø generelt. Pladerne kan monteres direkte på underlaget.
 • Huntonit akustiklofter/loftpaneler
  • Huntonit loft er akustikloftpaneler i naturmaterialer som opfylder kravene til et rent indeklima. Panelerne er med fer og not og er derfor lette at samle. Huntonit er Dansk Indeklimamærket og godkendt af astma og allergiforbundet NAAF i Norge. Pladerne er fremstillede i hårdt, komprimerede træfibre, der gør dem særligt slidstærke. Huntonit lofter er nemme at installere og kræver ikke særligt megen vedligeholdelse. Herudover er et loft fra Huntonit let at rengøre, da malingen gør overfladen glat. 
 • Troldtekt træbeton akustikloft og akustikpanel
  • Troldtekt træbeton akustikloft og akustikpanel er et fremragende valg, når det kommer til at forbedre akustikken i et rum. Samtidig er Troldtekt akustiklofter en sund og miløvenlig løsning, hvor du får flere fordele, som du får her.
   • God akustik
   • Sundt indeklima
   • Dokumenteret bæredygtighed
   • Effektiv brandsikring
   • Naturlig styrke
   • Fleksible designløsninger
   • Nem montering
  • Troldtekt loftplader er træbetonplader fremstillede af naturprodukterne træ og cement, som tilsammen sikrer unikke lydabsorberende egenskaber til akustikloftet. Dette kombinationsmateriale af træ og beton har en naturlig styrke, tåler fugtige omgivelser og udgør samtidig en effektiv brandsikring. Troldtekt akustikplader monteres typisk direkte på forskalling, men kan også monteres i nedhængt skinnesystem.
 • Knauf Danoloft som akustikpaneler
  • Ved Knauf Danoloft går design og funktionalitet hånd i hånd – fremstillet i et minimalistisk skandinavisk design med høj lydabsorberingsevne. Pladerne er færdigmalede akustikloft i gips til nem og hurtig skruemontering. Danoloft er en loftplade i et enkelt og flot design, der kan anvendes i alle husets rum – også i vådrum.
 • Loftbrædder
  • Hos 10-4.dk forhandler vi loftbrædder fra Frøslev Træ og Södra til konkurrencedygtige priser. Loftbrædder er en stilfuld og tidløs måde at forny dit loft på, samtidig med at de giver en varm og indbydende atmosfære i rummet.
 • Forzes træbeton som akustikpaneler
  • Forzes træbetonplader er plader i høj kvalitet, som både er pæne at se på, og giver særligt gode lyddæmpende egenskaber. Pladerne er fremstillede af træfibre og magnesit og er træbetonplader i høj kvalitet, som sikrer en god akustik i hjemmet.

Lofter - Køb online på 10-4.dk

Lofter på tilbud og til billige priser

Vi har hos 10-4.dk altid gode priser på lofter og for at gøre det nemt for dig, så har vi udvalgte modeller på kampagne, som du kan finde via mærket 'Kampagne'.

Søger du de bedste priser, kan du gå efter mærket: 'Billigst på Pricerunner', hvor du får nogle af vores mest populære modeller til de bedste priser. Vores mest populære modeller er mærket med 'Bestseller'.

Spørgsmål? Få hjælp her!

Hos 10-4.dk er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde det loft, der passer bedst til dig og dine behov.

Send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.