Julegaver byttes helt frem til den 31. januar 2023

Høvl

Få snedkerfærdigheder med en elhøvl! Elhøvlen er nemlig et allround værktøj, der både kan rette træ af, så det bliver fuldstændig glat og plant, og som giver dig mulighed for at høvle false i lister.

produkter

Sådan vælger du den rigtige høvl

En god høvl kan hurtigt tjene sig selv ind, eksempelvis hvis du bruger den til at lave dine egne lister, ved at købe et bræt, skære ud og høvle det selv, frem for at købe færdige lister. - Det nemmeste er naturligvis at investere i en elhøvl, og ud over at være prismæssigt overkommelig, er den utroligt nem at bruge.

Elhøvle - fx fra Bosch, Festool og Makita, som er de mærker vi fører på 10-4.dk - har roterende knive, man kan sænke ved at dreje på en knap, og høvledybden kan aflæses på en skala. Ved at købe fx en Bosch, Festool eller Makita elhøvl hos 10-4 er du sikret, at knivene bliver sænket præcist, så afhøvlingen foretages ensartet i knivenes fulde bredde. Overvej imidlertid nedenstående, inden du køber din høvl:

Hvad er dit formål?

Med en elhøvl kan du nemt og hurtigt udføre træopgaver, som ellers er forbeholdt professionelle snedkere. Hvad skal du imidlertid bruge din høvl til? Skal du fx foretage udpræget præcisionsarbejde, vil det være en fordel at spendere lidt ekstra, da du ofte får mulighed for at vælge en mere detaljeret indstilling af spåndybden, ligesom du typisk også får lidt mere power i form af flere watt. Inden du foretager dit køb kan du derudover med fordel kigge på antallet af omdrejninger og høvlebredden. Sammen med spåndybde og watt afgør disse parametre nemlig, om maskinen kan høvle uden at flosse træet.

Med listen nedenfor får du et godt overblik over de specifikationer du med fordel kan tage med i dine overvejelser:

 • Motoreffekt på mindst 500 watt
 • Høvlen bør arbejde med min. 15.000 omdrejninger pr. minut
 • Mulighed for at indstille spåndybden præcist fra 0 til 2 mm, samt en skala der er let at aflæse
 • Stor høvlebredde (fx 82 mm)
 • Mulighed for at indstille falsdybden indtil cirka 20 mm
 • Mulighed for at kunne tilslutte en værkstedsstøvsuger
 • Vendbart spånudkast
 • Mulighed for at montere høvlen stationært - alternativt kan du investere i en tykkelseshøvl
 • Den forreste ende af bunden, også kaldet forplanet, bør være støbt og ideelt set forsynet med V-notriller i forskellige størrelser. De skal bruges, hvis du vil høvle en fals, fx til en vinduesramme 
 • God plads i håndgrebet og skridsikker belægning, så du får et godt greb
 • Støbt bagplan uden skruehuller der kan samle støv

Hvor ofte skal du bruge høvlen?

Skal du kun bruge høvlen lejlighedsvist og til mindre gør-det-selv projekter, kan en akku elhøvl fra Bosch eller en enhåndshøvl fra Festool opfylde dine behov. Får du hyppigt brug for en høvl, og er dine arbejdsopgaver af mere professionel karakter, vil en elhøvl, falshøvl eller tykkelseshøvl fra fx Makita være mere oplagte bud.

Spørgsmål? Få gratis hjælp!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den høvl fra fx Bosch, Festool, Makito, Staco eller Svalk, der passer bedst til dig og dine behov. Ring, send en e-mail eller chat med os idag - vi glæder os til at høre fra dig!

 

Se også vores udvalg af Massive trægulve | Træ | Byggematerialer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.