Julegaver byttes helt frem til den 31. januar 2023

Dyksav

Dyksaven betragtes også som en opgradering af rundsaven, idet dyksaven er nemmere og hurtigere at arbejde med. Samtidig er den usandsynligt meget lettere at opnå ekstrem præcision med.

produkter

Sådan vælger du den rigtige dyksav

Dyksaven er en præcis og letbetjent videreudvikling af rundsaven, som virker på samme måde: Den roterende klinge saver lige snit og kan tiltes til smigsnit på op til 45 grader.

Navnet dyksav udspringer af, at klingen kan sænkes/dykkes midt på en plade, og at saven kan lægges i skinnen inden man sænker klingen - i modsætning til rundsaven, der kun har kontakt på en lille del af sålen, mens den skærer sig ind fra kanten.

Hvad er dit formål med stiksaven?

Dyksavens afgørende fordel er den føringsskinne, den kører på, som både fører saven frem gennem træet og som sikrer, at klingen ikke vipper fra side til side. Med skinnen får du langt større præcision, da du kan se nøjagtigt hvor snittet kommer til at ligge.

Saven skærer nemlig hvor kanten af skinnen er, så du slipper for at regne, måle og markere afstanden mellem et land og savsporet, som du måske kender det fra rundsaven. Du skal have in mente, hvad rundsaven skal bruges til, og du kan bruge nedenstående punkter som en vejledning til valg af den "gode dyksav":

1. Dybdeindstilling

Vigtigt til helt nøjagtig savedybde med spring på 1 mm. Det bør være nemt at indstille dybden, samt at aflæse den på en tydelig skala. Ideelt set kan du indstille dybden både med og uden føringsskinne.

2. Smigindstilling

Savevinklen bør nem let at indstille og kunne aflæses på en letaflæselig skala. En ekstra fordel vil være, at vinklen kan gå fra -1° til +47-48°

3. Føringsskinnen

Denne bør være fremstillet af en solid aluprofil med skridsikre lister på undersiden og glatte plastlister på oversiden, så saven glider ubesværet.

4. Tænd/sluk-knap

Denne skal udelukkende kunne aktiveres, når startspærren er presset ind. Når spindellåsen for klingeskift aktiveres, bør du ikke kunne bruge tænd/sluk-knappen, så du undgår, at saven går i gang ved et uheld.

6. Hastighed

Skal kunne indstilles til det materiale, du skal save i, så du undgår brændemærker i træ eller smeltede spor i akryl. Nogle maskiner starter abrupt i høj hastighed, hvilket ikke er optimalt.

7. Klingeskift

Det skal være let at skifte klinge. På de fleste modeller foretages klingeskiftet ved at du dykker saven, som du aflåser, så du kan komme til skruen, der holder klingen. Justeringsskruer som holder saven fast til skinnen, og sørger for, at den glider præcist og lige fremad.

8. Støvudkast

Når man saver vil der uundgåeligt komme støv, og udkast-funktionen skal kaste støvet så langt væk, at det ikke sætter sig i føringsskinnen. - Ellers sætter saven sig nemlig fast. Samtidig skal udkastet kunne tilsluttes en værkstedsstøvsuger, når du arbejder indendørs, da du ellers vil have støv i hele huset på ingen tid

Hvor ofte skal du bruge dyksaven?

Uanset hvor hyppigt du forventer at tage din nye dyksav i brug, er dyksavene fra f.eks. Dewalt, Makita og Festool på 10-4.dk i en særdeles kraftig kvalitet, som er en professionel håndværker værdig, og som vil holde i meget, meget lang tid!

Med de lidt dyrere modeller får du flere af ovenstående funktioner, som vil lette krævende arbejde. Du kan sågar få akku modeller, hvis dine opgaver fordrer maksimal mobilitet!

Med en dyksav fra fx Dewalt, Festool og Makita, som er blandt de kvalitetsmærker vi fører på 10-4, kan du påbegynde savningen hvor som helst på pladen eller sågar midt på gulvet. Dyksaven er et særdeles populært elværktøj, som giver dig mulighed for at save snorlige uden at skulle måle op eller rode med et bræt eller en retskinne.

Køb vores udvalg af dyksave fra Festool, Makita og Dewalt.

 

Spørgsmål? Få gratis hjælp!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den dyksav fra fx Dewalt, Makita eller Festool, der passer bedst til dig og dine behov. Ring, send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

 

Se også vores udvalg af Bordplader og hylder | Træ | Elværktøj

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.