Grundet ekstraordinær travlhed kan der forekomme 1-2 dages forsinkelse på enkelte ordrer.

Løvblæsere og løvsugere

Med en løvblæser eller løvsuger kan du nemt og hurtigt blæse tørre blade sammen, der efterfølgende kan bruges som kompost eller smides ud.

produkter

Hvad er en løvsuger?

Efteråret er kendt for de brune og røde blade som falder af træerne og havner i vores haver og der dannes bunker af våde blade under træerne. Let fordelte blade omsættes som regel i løbet af vinteren men det kan se træls ud med blade liggende hist og her på græsplænen. Og generelt kan det sige at hvis du har f.eks. hassel- og kastanjeblade så formulder de hurtigt, mens bøge- og egeblade omsættes langsomt. Der kan også dannes lidt mere mos i plænen men hvis du ikke i forvejen har store opgaver med mos i haven, så er blade på plænen, ikke noget den direkte tager skade af.

Det er en lidt større opgave, hvis der samler sig våde og smattede bunker på græsplænen, som kan ødelægge græsset. Her kan det være nødvendigt at rive bladene sammen og smide dem ind under træer og buske. I indkørslen vil vi gerne have bladene fjernede, især hvis bladene ligger ovenpå ral i indkørslen. Bladene kan fjernes med en rive, men det er nemmere at fjerne dem med en løvsuger eller løvblæser. Nogle modeller fås med variabel hastighed, hvorfor det er muligt at indstille den så du undgår at trække rallet med op i opsamlerposen. 

Se udvalget fra nogle af de største mærker her:

Forskellen på løvsugere og løvblæsere

Som navnet siger, suger en løvsuger bladene op for at samle dem i en opsamlingspose. Nogle maskiner har en kværn/knive som sørger for at de opsamlede blade findeles så komposteringen er mere effektiv. Våde og smattede blade kræver mere arbejde og løvsugeren er mere effektiv desto tørrere bladene er. 

Løvblæseren blæser bladene væk fra græsplænen eller indkørslen, så de havner under buske, træer og i bunker, hvor du kan samle dem op eller lade dem ligge og formulde. 

Sådan vælger du den rigtige løvsuger eller løvblæser

En løvsuger/løvblæser er et godt redskab til at samle blade op eller blæse dem væk, på steder hvor riven ikke kan komme til eller som erstatning for riven f.eks. på større arealer. Som det første så overvej om det skal være en løvsuger, løvblæser eller en model der kan begge dele. Samt overvej hvad du skal bruge den til.

Hvad skal du bruge løvsugeren eller løvblæseren til?

Vores modeller kan deles op afhængig af drivmiddel: Med ledning (el), batteri (akku) eller benzin. 

Løvsuger med ledning

En løvsuger på el er mere driftsikker og billigere model end de 2 andre muligheder, og den har lidt flere kræfter end en løvsuger på batteri. Og til forskel fra modellen på benzin, er der ikke de store vedligeholdelsesopgaver. Begrænsningen kan ligge i om ledningens længde er lang nok til haven. Vælger du en løvsuger med høj effekt, skal du også være sikker på, at din kabeltromle er udrullet og at den har en højere max belastning end løvsugeren. En løvsuger på el kan f.eks. være velegnet ved haver som kræver et vedvarende arbejde eller hvor prisen skal være relativ lav.

Køb vores udvalg af løvsugere / løvblæsere med ledning her.

Løvsuger med batteri (akku)

En løvsuger på batteri kan være smart, hvis du er begrænset af ledningen og hvis du har en serie el-værktøj i samme mærke, hvor batteriet kan genbruges til de forskellige el-værktøjer. Derfor er det en fordel at undersøge, hvilken størrelse batteri du har i forvejen og om der er medfølgende batterier i de løvsuger modeller, som passer til dit behov. Så kan du have et sæt til ladning mens du bruger det andet sæt. Som en tommelfingerregel kan en opladning bruges i 10-30 minutter afhængig af om bladene er tørre, mængden af blade, om du blæser eller suger mm.

Du kan desuden overveje, om du får brug for følgende specifikationer i din løvblæser:

  • Kulfri motor
  • Høj lufthastighed
  • Flere eller variabel hastighed

Skal du have ryddet en større græsplæne med en løvsuger / løvblæser på batteri, skal du sørge for at investere i en model med et tilstrækkeligt stort batteri eller bruge flere sæt til opgaven. Er det blot havestien, indkørslen og/eller langs kantstenen du skal have fjernet blade fra, kan en mindre model løfte opgaven. 

Køb vores udvalg af løvsugere på batteri (akku) her.

Løvsuger på benzin

Har du en større opgave i en have eller park kan en benzindrevet løvsuger / løvblæser være en løsning. Vægtmæssigt vejer modlellerne i vores udvalg af løvsugere på benzin 4,4-5 kg, som ikke behøver at være meget mere end de andre muligheder. 

Køb vores udvalg af løvsugere på benzin her.

Skal du have en billig løvsuger eller løvblæser?

Vi har et stort udvalg af løvsugere og løvblæsere fra den billigste til den bedste i klassen til gode priser. Uanset om du ønsker den billige, mellem eller den bedste model i klassen, kan du kigge på de udvalgte modeller, som er mærkede med billigst på Pricerunner. Skal det være den billigste model er der modellerne fra Grouw eller fra Skil.

Flere spørgsmål? Vi hjælper dig!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den løvblæser, der passer bedst til dig og dine behov.

Ring, send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Se også vores store udvalg af hækkeklippere

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad bruger man en løvblæser til?
En løvblæser er effektiv til at blæse nedfaldne blade og andre plantematerialer væk fra din græsplæne, indkørsel og terrasse.
Hvordan virker en løvsuger?
En løvsuger suger blade og andre plantedele væk fra græsplænen, indkørslen mm. og op i en opsamlerpose. Nogle modeller er udstyrede med en kværn eller kniv således at bladene bliver fint fordelte inden de ryger i opsamlerposen og kan lægges tilbage i bedet eller i komposten og formulde.
Hvordan undgår du at få sten med fra indkørslen?
Nogle løvsugere kan indstilles i hastigheden således at du kan suge bladene op men undgå at få stenene med. Det fungerer bedst hvis bladene er tørre. Mængden af sten der følger med vil variere i forhold til stenenes og bladenes vægtforskel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.