Motorsav

Motorsaven eller kædesaven er det oplagte valg, når du skal beskære, fælde et træ og save brænde. Ved at save dit eget brænde kan den ligefrem tjene sig selv hjem!

Sortering:
produkter

Sådan vælger du den rigtige motorsav 

Skal du save brænde i skoven, skal du bruge en benzindrevet kædesav, da du selvsagt ikke kan have en ledning med ud i skoven, og da en batteridrevet motorsav ikke har kræfter nok.

Akku kædesaven er til gengæld ganske fin til hobbybrug, og den klarer til fulde alle de gængse haveopgaver, som at save brændeknuder over, beskære grene på større træer og sågar at fælde et træ.

De eldrevne modeller matcher tilnærmelsesvist de benzindrevne modeller rent ydelsesmæssigt, så længe du ikke skal ud i skoven og fælde store træer. Den største ulempe ved en eldrevet er nemlig selvsagt, at du er nødt til at have strøm i nærheden. 

For de fleste haveejere er det dog overkommeligt at trække en forlængerledning, og der er visse fordele ved at bruge en elektrisk kædesav. Bl.a. er det smalle design med til at gøre det nemt for dig at komme til med saven. El-saven kræver desuden kun beskeden vedligeholdelse.

Et alternativ til benzin- og elmaskinen er den mobile akku kædesav, som bliver mere og mere populære, vis batterier og kræfter rækker for de fleste haveejere og handymænd/kvinder.

AL-KO kædesave

Hvad er skal du bruge motorsaven til?

Er der langt til den nærmeste stikkontakt, er den benzindrevne motorsav at foretrække, ligesom den er det, når det gælder hastighed og ydeevne.

Til hobby- og havebrug vælger mange imidlertid den elektriske kædesav, der i modsætning til den benzindrevne sav er særdeles lydsvag og langt mere miljøvenlig. Det samme gælder akku-saven, hvor du dog skal gøre dig det klart, hvilken type opgave du skal bruge saven til: beskæringsopgaver og kapning af kraftigere grene og savning af brænde, eller lidt af hvert, samt kræfter til at fælde mindre træer? Jo længere listen af arbejdsopgaver bliver, jo større model bør du kigge efter.

Her er en række punkter, du derudover med fordel kan tage med i dine overvejelser, inden du køber din nye kædesav:

Ergonomi og vægt:

Mens ergonomi overvejende er en smagssag, skal bøjlegrebet være udformet, så du med venstre hånd kan have godt fat i saven. Det er nemlig med den, at du styrer savens vinkel i forhold til træet. Bøjlegrebet skal desuden gå rundt om saven, så sværdet kan save både lodret og vandret. Derudover er en god vægtfordeling essentiel! Jo kraftigere maskinen er, jo mere vejer den, så det handler om at finde et godt kompromis, hvor du har kræfter nok til dit behov, og hvor du samtidig skåner kroppen mest muligt.

Vibrationsdæmpning:

Finder du typisk i de lidt dyrere modeller, og er især nyttigt, hvis du skal bruge saven over længere tid.

Støjniveau:

Er naturligvis mest relevant, når det drejer sig om den benzindrevne kædesav. Bor du tæt på andre mennesker, eller skal du kun skal bruge saven langt ude i skoven?

Sværdet:

Jo længere sværd, desto kraftigere stammer kan du save over. Et kort sværd har imidlertid ofte flere kræfter.

Sikkerhed:

Hvis kæden skulle springe, kan den slå tilbage og gøre skade på din højre hånd. Derfor skal højrehåndsbeskyttelsen være tilstækkelig stor, så den skærmer din hånd. Samtidig skal der stadig være plads til din hånd og en solid arbejdshandske. Med en gasspærre kan du starte selve maskinen, men kæden kan ikke køre rundt, før spærren aktiveres.

Hvor ofte skal du bruge kædesaven?

Skal du ofte arbejde steder, hvor du har mere end 30-40 meter til nærmeste stikkontakt, bør du vælge en benzindrevet kædesav. Mens kræfterne er i top, gælder det imidlertid også støjniveauet - et punkt hvor den eldrevne kædesav er overlegen.

Til gengæld kan du sagtens bruge den benzindrevne sav i vådt og fugtigt vejr, hvor den elektriske sav må give op. 

Akku-saven vinder indpas, da den giver dig stor mobilitet, hvis opgaverne ikke er i den meget krævende ende, og hvis du ikke skal bruge den i længere tid af gangen.

Den benzindrevne sav er dyrere i drift, og kræver betydeligt mere vedligeholdelse end el-udgaven, hvis du skal undgå start- og driftsproblemer. Især skal luftfilteret holdes rent, og tænding og karburator skal efterses jævnligt. Undtagelsen er imidlertid kæden, som på alle tre slags save skal slibes en gang imellem og holdes ren for savsmuld og snavs.

Det er dermed i høj grad lokation, ydelse, vægt og vedligeholdelse der bør være afgørende for dit valg af kædesav.

Har du spørgsmål? Få hjælp her!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den motorsav, der bedst passer til dig og dine behov.

Ring, send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Du kan måske også være interesseret i Olie og smørefedt Kompostkværne

Hos 10-4 har vi et stort udvalg af kædesave. Se hele udvalget på 10-4.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.