Armering

At armere er et andet ord for at forstærke en konstruktion. Når dui et byggeri f.eks. skal i gang med at støbe sokler eller fundamenter, er det vigtigt at medtænke armering. Helt konkret kan man indstøbe armeringsjern/stænger, armeringsnet eller stålfibre i en betonkonstruktion for at øge trækstyrken. Samspillet mellem betonens styrke mod tryk og stålets modstandskraft mod træk, gør armeret beton til et ideelt valg for en bred vifte af konstruktionsprojekter, fra fundament til søjler, bjælker og dæk.

Filter:

Armering finder du i flere varianter hos 10-4.dk

Armering bruges i byggeindustrien til at øge styrken og holdbarheden af betonkonstruktioner som f.eks. bjælker, søjler, dæk og fundament. Beton er stærkt under tryk, men det har en lav modstandsevne mod trækkræfter, hvilket kan føre til revner og svigt i strukturen. 

Løsningen er at indsætte stålstænger eller net i betonen, som kan modstå trækkræfterne og holde konstruktionen intakt. Stålet kan enten placeres i midten af betonen, eller det kan placeres tæt på overfladen, afhængigt af kravene til den specifikke konstruktion.

Armering kan også bruges til at forstærke eksisterende betonkonstruktioner, der er blevet beskadiget af tids- og miljømæssige faktorer eller uheld. Ved at placere armeringsstænger eller -net over betonoverfladen og derefter påføre et nyt lag beton, kan man skabe en ny og stærkere overflade.

Rionet og kamstål bruges til armering

Rionet og kamstål er den perfekte armeringsløsning, hvis du skal have anlagt et betongulv. Rionet bruges typisk til armering af betongulv, og går du med overvejelser om at indlægge gulvvarme, skal rionet og kamstål have en tykkelse på minimum 6 mm.

Overvejelser ved valg af armering

Inden du vælger armering til dit byggeprojekt, er der flere vigtige overvejelser at tage højde for:

 • Materialevalg
  • Vælg det korrekte armeringsmateriale baseret på konstruktionens krav og miljømæssige forhold. Rustfrit stål og galvaniserede stænger og net tilbyder ekstra beskyttelse i aggressive miljøer.
 • Dimensionering
  • Korrekt dimensionering af armeringen er afgørende for at sikre den ønskede styrke og duktilitet eller formbarhed. Over- eller underdimensionering kan føre til konstruktionsfejl.
 • Placering
  • Nøjagtig placering af armeringen indenfor betonkonstruktionen er nødvendig for at opnå den planlagte styrke. Fejl i placeringen kan kompromittere konstruktionens integritet.
 • Overholdelse af standarder
  • Sikre at armeringsarbejdet overholder relevante bygningsstandarder og -koder for at garantere konstruktionens sikkerhed og holdbarhed.

Valget og implementeringen af armering kræver omhyggelig planlægning og overvejelse. Ved at følge de ovenstående retningslinjer kan du sikre, at dit byggeprojekt ikke kun opfylder de aktuelle krav til styrke og sikkerhed, men også står tidens prøve.

Spørgsmål? Få gratis hjælp!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den type armering der passer bedst til dig og dine behov.

Send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Se også vores udvalg af Mursten | Rockwool isolering

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.