Julegaver byttes helt frem til den 31. januar 2023

Rystepudser

Mange håndværkere har rystepudseren som sliber nummer ét. Her på siden kan du finde ud af hvorfor, og samtidig få hjælp til at vælge den rystepudser der passer bedst til dine behov. 

produkter

Vælg den rigtige rystepudser

Rystepudseren fra fx Bosch, Festool eller Makita udmærker sig når det drejer sig om effektivitet, og det falder naturligvis i god jord hos mange håndværkere. Rystepudserens slibesål er ofte en god del større end excentersliberens, og den firkantede form gør den velegnet til at komme ind i hjørner. På den måde slipper du mange gange for at skulle supplere med en trekantsliber. 

For gør det selv-folk er prisen ofte den væsentligste faktor. Og prisen taler også til fordel for rystepudseren. Dels er den mellem 200 og 400 kroner billigere i indkøb ift. excentersliberen. Dels kan man stadig bruge almindeligt slibepapir på de fleste rystepudsere, hvilket gør maskinen betydeligt billigere i drift.

Hvad er dit formål?

Rystepudseren fra fx Bosch, Festool eller Makita, som er blandt de kvalitetsmærker vi fører hos 10-4, kan komme ind på svært tilgængelige steder og er dermed et oplagt valg til:

  • afslibning af gammel maling og spartlede flader
  • matslibning af gammel lakering før du skal male
  • slibning af træ og finér før lakering
  • mellemslibning
  • afrunding af kanter
  • slibning af buer, samt vindues– og dørfalse af naturtræ

Rystepudseren fra fx Bosch, Festool eller Makita kan altså varetage ovenstående opgaver til ug. Der er imidlertid visse funktioner, du med fordel kan kigge efter i din nye slibemaskine, da de vil gøre arbejdet lettere:

  • Mulighed for at tilslutte støvsuger
  • Hastighedsregulering: antallet af omdrejninger i minuttet svarer til det dobbelte antal slibebevægelser, og hvis du skal arbejde med forskellige typer materialer, er det fordelagtigt at kunne regulere hastigheden
  • Mulighed for at bruge både almindeligt slibepapir og stykker med huller, så du får den størst mulige fleksibilitet

Hvor ofte skal du bruge rystepudseren?

Er rystepudseren forsynet med velcro på sålen, kan du lynhurtigt montere slibepapiret på selvsamme. Slibepapir med velcro er imidlertid dyrere end almindeligt slibepapir i ruller, så hvis du har planer om at skulle bruge din nye rystepudser på hyppig basis, bør du kigge efter en rystepudser hvor du også kan bruge almindeligt slibepapir. Vær også opmærksom på, at det ofte er en god idé at vælge lidt mere finkornet, frem for grovkornet, slibepapir - så undgår du nemlig risikoen for at lave ridser.  

Spørgsmål? Få gratis hjælp!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den overfræser fra fx Bosch, Festool eller Makita, der bedst passer til dig og dine behov. Ring, send en e-mail eller chat med os idag - vi glæder os til at høre fra dig!

 

Se også vores udvalg af Massive trægulve | Maling | Beklædning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.