Overfræsertilbehør

Overfræsertilbehør refererer til de forskellige dele og udstyr, der kan tilføjes eller bruges sammen med en overfræser for at udvide dens funktionalitet og anvendelsesmuligheder. Overfræseren er et genialt elværktøj, men er dog afhængig af at blive udstyret med det rette tilbehør. Læs mere om, hvordan du vælger det rette overfræsertilbehør her

Filter:
Sortering:

Sådan vælger du det rigtige overfræsertilbehør

Overfræseren kan blive et særdeles alsidigt elværktøj, idet udbuddet af tilbehør er utroligt omfattende. Hvad du skal vælge at investere i, afhænger naturligvis først og fremmest af, hvilke arbejdsopgaver du forventer at skulle løse.

Hvilke arbejdsopgaver skal du løse?

Brugen af overfræsertilbehør bringer en række fordele med sig, der kan optimere og forbedre dit arbejde med overfræseren. Tilbehør som skabeloner og styreskinner sikrer, at du kan arbejde med høj præcision, hvilket er essentielt for at opnå et professionelt resultat. Desuden giver det rette tilbehør overfræseren en alsidighed, der gør, at den kan udføre en bred vifte af opgaver og håndtere forskellige materialer og designs, hvilket er særligt værdifuldt i mange forskellige typer projekter.

Effektiviteten i dit arbejde kan også forbedres betydeligt ved at bruge specifikke fræsejern og bor, som kan hjælpe dig med at opnå bedre resultater på kortere tid. Endelig sikrer brugen af skabeloner og kopiringe, at du kan lave ensartede og konsekvente designs, hvilket er afgørende, når du arbejder med projekter, hvor konsistens og præcision er nøglefaktorer.

Tilbehøret til overfræsere findes i mange størrelser og udformninger, og de har hver deres styrker og oplagte anvendelsesmuligheder:

 • Fræsejern
  • Overfræser jern er essentielle for at kunne udføre forskellige typer af fræseopgaver, såsom at lave noter, profiler og kanter i træ og andre materialer. Notfræsere er det mest brugte fræsejern, og bruges bl.a. til at frembringe langhuller og spor til skydelåger, samt til at nedfælde hængsler og beslag. Skivenot fræsejernet, derimod, bruges til at fræse et - typisk 10 mm dybt - spor ind i emnet, og findes i flere tykkelser. Det er et oplagt fræsejern til samlinger med løs fer.
 • Kopiring og skabeloner
  • Ved at bruge kopiringe og skabeloner kan du nemt og præcist kopiere former og designs, hvilket sikrer ensartethed i dine projekter.
 • Parallelanslag
  • Hjælper med at holde overfræseren i en lige linje og sikrer, at fræsningen bliver lige og præcis.
 • Styreskinner og centerstyr
  • Giver stabilitet og præcision under fræsearbejdet, hvilket er afgørende for at opnå rene og nøjagtige snit.
 • Specialiserede fræsere og bor
  • Giver mulighed for at udføre specifikke opgaver som afrunding, boring af beslag osv. med høj præcision og finish.
 • Tilbehørssæt
  • Med forskellige tilbehør giver dig en bred vifte af muligheder i dit arbejde og sikrer, at du har det nødvendige udstyr til forskellige opgaver.

Hvor ofte skal du bruge overfræsertilbehøret?

Der findes hundredvis af fræsejern, men mindre kan naturligvis gøre det, når det kommer til at investere i tilbehør til din overfræser. 

Start med at overveje hvor hyppigt du bruger din overfræser, og hvor forskelligartede dine arbejdsopgaver er. Med tiden bliver alle fræsejern nemlig sløve, og det kan derfor være fordelagtigt at have et bredt udvalg af selvsamme, hvis du tit løser fræseopgaver.

En anden tilgang er at supplere med tilbehør efterhånden som du bliver mere fortrolig med din overfræser. Du kan f.eks. starte med at investere i en kopiring og parallelanslag, og senere tilkøbe skabeloner, efterhånden som du hæver dit niveau og arbejdsopgavens sværhedsgrad stiger.

Som med alt kraftværktøj, er sikkerhedsudstyr som øjenbeskyttelse, høreværn og støvmasker vigtige tilbehør. Hos 10-4.dk finder du et stort udvalg af sikkerhedshedsudstyr til mænd og kvinder.

Spørgsmål? Få mere gratis hjælp!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde det overfræsertilbehør, der passer bedst til dig og dine behov.

Ring, send en e-mail eller chat med os idag - vi glæder os til at høre fra dig!

Se også vores udvalg af Bordplader og hylder | Byggeplader | Træ

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.