Grundet ekstraordinær travlhed kan der forekomme 1-2 dages forsinkelse på enkelte ordrer.

Højbed

Hos 10-4 kan du finde et bredt udvalg af dekorative og praktiske højbede. Højbede er geniale, da de findes i mange forskellige former og størrelser. Du kan finde præcis det højbed der passer til din have. 

produkter

Nyd friske grønsager direkte fra din egen have

De senere år er højbede blevet mere og mere populære og med god grund. Højbede er geniale til dyrkning af fx grøntsager. Dette gælder uanset, om der er tale om have eller altan. 

Når man dyrker sine afgrøder i et højbed, får man oftest langt mere ud af sine anstrengelser. Dette sker bl.a., fordi jorden i et højbed forbliver porøs, let og nem at vokse i, da man ikke går rundt i bedene og trykker jorden sammen. Planternes rødder kan hermed nå længere ned i jorden og optage den nødvendige mængde næring. 

Fordele ved dyrkning i højbede

Et højbed i haven giver dig et utal af muligheder. Højbedet er fx genialt til dyrkning af grøntsager, urteplanter, blomster m.m. Men kan også fungere som udsmykning og/eller hyggeskabende element på terrassen og i haven.

Med anlægningen af et højbed kan man forlænge dyrkningssæsonen markant, da jorden i højbede er varmere og dermed tørre hurtigere efter vinteren. Samtidig kan højbedet også holde rødderne frostfri i længere tid. 

Et højbed er nemt at placere, da det kan stå på de fleste belægninger som fx fliser og grus, men også direkte på jord. 

Derudover gør et højbed det nemmere at slippe af med de generende dræbersnegle, som ødelægger dine planter og afgrøder, nemlig med en sneglestop. Sneglestoppet, som placeres omkring højbedets øvre kant, forhindre dræbersneglen i at fortsætte op i bedet.  

Da jorden forbliver porøs, giver det afgrødernes rødder mulighed for at nå langt ned i jorden, hvilket også gør, at planterne kan stå tættere, da der så vil være mere plads omkring rødderne. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.