Bordplade

Mangler du inspiration til udskiftning af bordpladen i køkkenet, vaskerummet eller har du ganske enkelt brug for et nyt bord på kontoret, så finder du et godt udvalg af bordplader i laminat eller træ hos 10-4.dk.

Filter:

Hvad er forskellen mellem en bordplade i laminat og træ?

Det er set i tv programmer, at huset kan få et nyt udseende ved at udskifte en trist og slidt bordplade i køkkenet til en ny og frisk bordplade. Det kunne også være et rodet bryggers eller vaskerum, hvor der bliver lagt en bordplade over vaskemaskinen og tørretumbleren for at samle udseendet, gemme de hårde hvidevarer og så har du en flot bryggersløsning. Kombineret med en gavl af gasbeton eller lægter, så er der lukket af for et kig bagom vaskemaskinen og det samled udtryk er pludselig et helt andet.

Er der plads i vaskerummet til nogle ekstra hylder på væggen, så kan du udnytte bordpladen som arbejdsbord og til afsætning for dit vasketøj og du kan bruge hylderne til opbevaring så der er et godt overblik. Har du lidt fingersnilde, er en udskiftning af bordpladen og opsætning af hylder, et relativt fint gør det selv projekt. Så kan du overlade en eventuel opsætning af nye arbejdsspots til elektrikeren.

Bordplader af laminat 

Hos 10-4.dk har vi bordplader med laminat og i træ. Vælger du en bordplade af laminat er vores med 0,5 HPL laminat. HPL siger, at den er produceret som høj tryk laminat som giver et mere stift materiale med et minimalt antal porer end en lav tryk laminat. Det giver bedre modstand mod fugt og temperaturer, mekanisk modstand, slidstyrke og holdbarhed. Bordpladerne i laminat er producerede så laminaten følger med rundt og ned under bordpladen, og det betyder for dig at du får en god sikring mod fugt. Laminaten kræver ikke en særlig vedligeholdelse andet end almindelig rengøring, og passer du godt på den og f.eks. undgår at stille varme ting på den, så har du en bordplade i lang tid. 

Laminatbordplader har flere fordele. De er holdbare, modstandsdygtige over for pletter, nemme at rengøre og relativt prisbillige sammenlignet med andre bordpladematerialer som f.eks. granit eller massivt træ.  Laminat kommer også i et bredt udvalg af farver, mønstre og teksturer, hvilket giver mulighed for forskellige designvalg. Du kan vælge den hvide eller sorte bordplade samt en bordplade i lys eller grå granit. Ligesom du også har mulighed for at få en mørkere træsort eller en sort terrazzo. Skal du have en billig bordplade, så kan du se vores udvalg af laminat bordplader her.

Bordplader af træ

En bordplade af træ er en flad overflade lavet af træ, der typisk bruges som en arbejdsplads eller en spiseplads. Bordplader af træ er populære på grund af deres naturlige skønhed, holdbarhed og alsidighed. Træsorten, der anvendes til bordplader, kan variere og omfatter træsorter som egetræ, ahorn, valnød, bøg, fyr og mange andre.

En træbordplade kan have forskellige udseender og stilarter afhængigt af træsorten og behandlingen. Den kan være rå og naturlig med synlige årer og knaster eller poleret og lakeret for at give en mere glat og ensartet overflade. Træbordplader kan også have forskellige tykkelser, afhængigt af det ønskede udseende og formål.

Hos 10-4.dk har vi massive bordplader af forskellig nordiske træsorter som bøg og ask, som alle er langsomtvoksende træ. Bordpladerne er lamelopbyggede af massivt træ og ubehandlede. Derfor skal du huske at behandle pladen med olie inden den tages i brug på begge sider og gerne ad flere omgange, til alle porer er lukkede. Følg leverandørens anvisning eller forhør dig i vores butikker. Bordplader af træ skal vedligeholdes jævnligt eller ved behov.

Fordelen ved en bordplade af træ er, at den kan friskes op med en afslibning og en ny omgang olie, hvor f.eks. skrammer og små ridser kan fjernes. Bordplader af træ er lidt dyrere end laminat bordplader og du kan se vores udvalg af træbordplader i nordiske farver her.

Hvilken bordplade skal du vælge?

Der er forskellige egenskaber som du skal have med i tankerne når du vælger bordplade. En bordplade af træ er nem at skære til, blødere end fx granit, kan friskes op og genbehandles. En laminat bordplade modstår fugt og syre så længe den er intakt samt er let at rengøre og montere. Men aktiviteten og slidtagen i rummet har indflydelse på det udseende du får i dagligdagen. Derfor er valget afhængig af dit behov for stil og budget.

Overvejelser når du vælger bordplade til køkkenet

I køkkenet skal bordpladen kunne tåle at der kommer vand på den samt at der arbejdes med varme gryder og pander. Begge typer bordplader kan bruges i køkkenet, men er dog ikke super velegnede til at stille varme ting på. Så valget afhænger af dit behov for et bestemt udseende og om det skal være vedligeholdelsesfrit. Bordpladen i træ giver et flot indtryk og en naturlig glød fra træet, er som regel lidt dyrere og så skal den jævnligt genopfriskes ved hjælp af slipning og olie for at modstå vand eller for at fjerne ridser. Laminaten er vedligeholdelsesfri, nem at rengøre men kan ikke genopfriskes ved ridser.

Overvejelser når du vælger bordplade til værkstedet, bryggerset og kælderen

Ekstra bordplads i bryggerset eller i kælderen giver afsætningsplads til, når du skal lægge tøj sammen og rengøre fodboldstøvlerne. En bordplade i værkstedet, bryggerset eller i kælderen kan være knap så central og udsat som den er i køkkenet, hvorfor valget af bordplade her, er mere afhængigt af, det behov du har. Tit er det en fordel at bordpladen er nem at rengøre og slidstærk. Skal den matche andet træværk, farver eller hylder, så kommer valget lidt an på et udseende du ønsker i rummet. Overvej endeligt om du har behov for en ekstra vask som fungerer som en slags grovkøkken. Ellers er valget mest en smagssag og dit budget.

Væghylder og hyldeknægte til opbevaring og pynt

Det er praktisk at bruge væghængte hylder således at du udnytter pladsen til opbevaring optimalt. Vores væghængte hylder findes som limtræhylder i ubehandlet fyrretræ og som hvide melaminhylder. Du kan behandle vores ubehandlede limtræhylder f.eks. med maling eller lak således at de får samme farve eller kontrastfarve til væggen. Hylderne findes i flere længder, bredder og tykkelse.

Du kan købe vores hyldeknægte og bordbæringer her.

Tænk også på tilbehøret til din bordplade

Billige bordplader på tilbud og til skarpe priser

Vi har hos 10-4.dk altid gode priser og tilbud på bordplader af høj kvalitet og for at gøre det nemt for dig, så har vi udvalgte varianter på kampagne som du kan finde via mærket 'Kampagne'. Søger du de billigste og bedste priser, kan du gå efter mærket: 'Billigst på Pricerunner', hvor du får nogle af vores mest populære varianter til de bedste priser. 

Spørgsmål? Få gratis hjælp!

Hos 10-4.dk er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde de bordplader og hylder der, passer bedst til lige netop dit projekt. Send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig! 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.