Træbordplader

Vælg en bordplade af træ når du ønsker en naturlighed i dit rum, med en god holdbarhed, æstetisk appel og muligheden for unikke træmønstre. Træbordplader kan nemt repareres og du kan skifte udtryk med farver og finish. Overvejer du at udskifte bordpladen i køkkenet eller skal du udskifte bordpladen i bryggerset, kælderen eller værkstedet så kan du se vores udvalg af træbordplader herunder. 

Filter:
Sortering:
1 produkter

Massive træbordplader i flere forskellige træsorter

Vores bordplader er fremstillede som limtræsplader af massivt hårdttræ. Træet er tørret ned til 6-10 % fugtighed, hvilket svarer til normal indendørs fugtighed på 50-60%. Træ er et levende materiale, der arbejder i takt med fugtigheden i rummet. En fugtighed på 80-90% gør at limtræspladen kan arbejde op til 10 mm i bredderetningen. Vores udvalg af træbordplader er i ask og bøg.

Hvilke fordele er der ved at anskaffe en bordplade af træ?

Der er flere fordele ved at vælge en bordplade af træ og her er nogle af dem.

 • Æstetisk appel
  • Træbordplader tilføjer en naturlig og varm følelse til ethvert rum.
 • Holdbarhed
  • Træbordplader kan være ekstremt holdbare, især hvis de er fremstillede af hårde træsorter som eg, valnød eller ahorn. Når de er korrekt vedligeholdt og beskyttet mod fugt og varme, kan de modstå daglig brug og slid i mange år.
 • Reparationsvenlighed
  • Hvis en træbordplade bliver ridset, kan det ofte være nemt at reparere. Mindre ridser kan slibes væk og genbehandles, hvilket gør bordpladen som ny igen. Dette er en fordel i forhold til f.eks. sten- eller laminatbordplader, hvor ridser kan være vanskeligere at reparere.
 • Unikke træmønstre
  • Hver træplade er unik på grund af træets naturlige årer, farver og mønstre. Dette giver en individuel karakter til hver bordplade, hvilket kan være attraktivt for dem, der søger et personligt præg i deres køkken eller rum.
 • Mulighed for omlakering
  • Hvis man ønsker at ændre udseendet af bordpladen, kan en træbordplade nemt slibes og omlakeres i en ny farve eller finish. Dette giver fleksibilitet til at tilpasse sig ændringer i indretningen eller personlige præferencer.
 • Fornybar ressource
  • Træ er en fornybar ressource, og ved at vælge en træbordplade bidrager man til at reducere miljøpåvirkningen i forhold til materialer som plast eller sten. Det er vigtigt at sikre, at træet kommer fra bæredygtige kilder for at bevare skovene.

Se også vores udvalg af laminatbordplader

Montering af bordpladen

For at sikre korrekt montering af din træbordplade, så får her en trin for trin gennemgang, Du kan også få Wallmanns monteringsvejledning

 • For at bordpladen kan arbejde skal du sikre, at der er luft mellem bordpladen og væggen, specielt ved installation af U-formede bordpladesæt. For at bordpladerne kan fungere perfekt er det vigtigt at kabinetterne monteres korrekt i niveau, så bordpladen monteres helt vandret.

 • Bordpladerne fastgøres i række af 3 skruer med 400-600 mm mellemrum. Såfremt der ikke er fastgørelsesmuligheder midt på pladen, anvendes vinkelbeslag.

 • Bor 10 mm huller i toppen af kabinettet, og brug skruer med spændeskiver, således at bordpladen kan bevæge sig. Fastspænd ikke pladen for hårdt, da den skal have mulighed for at arbejde.

 • Ved kabinetter med fuld top placer 4-5 mm strimler ved hvert kabinet, således at pladen hæves over kabinettet og luft kan trænge ind under den.

 • Bor 2-3 huller (Ø100 mm) bag kabinettets top, således at luft kan cirkulere under pladen hvilket vil forhindre evt. krumning. Afgør selv hvilken vej pladen skal vandre ved at vælge fastgørelsespunkt enten i for- eller bagkant.

 • Samlinger. Bor hul i toppen af kabinettet så spændebeslag kan monteres indvendigt i kabinettet. Indsæt sløjfe og træk bordpladerne sammen til de er 3-4 mm fra hinanden og monter spændebeslagene. Forsegling kommes mellem pladerne og spændebeslagene fastgøres til samlingen er tæt. Husk altid at foretage en sidste efterspænding som afslutning af installationen.

 • Beskyt altid pladen mod varme og fugt med alukraft. Sørg for at beskyttelsen altid er rigelig.

 • Husholdningsartikler der afgiver varme (kaffemaskine/brødrister/ vandkoger m.v.) må aldrig placeres direkte på pladen, da træet kan udtørre med revnedannelse til følge. Smårevner kan ofte lukkes med gentagende oliebehandlinger.

Udskæringer og samlinger ved montering af træbordpladen

Enhver udskæring til vask, kogeplade og lignende skal have mindst 6-8 mm luft, således at bordpladen kan arbejde. Hul til blandingsbatteri skal være mindst 3 mm større i diameter (det anbefales at benytte vask med blandingsbatteri i vasken). Ved brug af stiksav skær altid fra ordpladens bagside. Sørg altid for at have minimum 250 mm træ fra pladens slutning eller mellem 2 udskæringer, da der ellers kan forekomme udtørring med revnedannelse til følge. Se Wallmanns monteringsvejledning. Samlinger mellem 2 plader udføres bedst med sløjfe og samlebeslag. Anvend altid 2 beslag pr. 625 mm plade.

Vedligeholdelse af bordplader i træ - Wallmanns vejledning

Før montering, skal limtræspladen behandles på for- og bagside samt alle flader og kanter med normale plejemidler på oliebasis. Lad pladen tørre og slib let med fint sandpapir og gentag oliering mindst 2 gange.

Efter montering skal pladen olieres grundigt inden den tages i brug. Gentag oliering til alle porer er lukkede. Vær især opmærksom på endetræ og gentag ofte til der ikke suges mere olie. Vær omhyggelig med oliering ved udskæringer (f.eks. til vask og rør) for at forhindre, at fugt trækker ind og beskadiger bordpladen. 

Rengøring

Til daglig rengøring anvendes vand på en let fugtet klud (anvend ikke sæbe). Benyt ikke produkter som indeholder ammoniak eller skurepulver.

Køb billige træbordplader i massivt træ

Vi har et udvalg af træbordplader i massivt træ fra Wallmann til en god og billig pris og velegnede til køkken, bryggers, kælder mm.

Tænk også på tilbehøret til din bordplade

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.