Grundet ekstraordinær travlhed kan der forekomme 1-2 dages forsinkelse på enkelte ordrer.

Hækkeklipper

Har man sagt hæk, har man også sagt hækkeklipper! Hos 10-4 hjælper vi dig gerne med at finde en hækkeklipper

produkter

Hvilken hækkeklipper skal du købe?  

Før du investerer i en hækkeklipper bør du overveje hvad dit behov er. Har du fx en større/tykkere hæk af bøg kræver det en lidt kraftigere maskine, mens klipningen af en hæk med tynde grene som fx en ligusterhæk ikke nødvendigvis skal have lige så meget power. 

Maskinens greb og vægt bør matche person der klipper hækken, da arbejdet ellers meget nemt kan blive hårdt. Overvej desuden hvor tykke grene din hækkeklipper skal kunne overkomme i arbejdet.

I tilfælde af at du er den heldige ejer af både en stor hæk samt en masse buske, kan det give mening at have to forskellige hækkeklippere. En større model rækker langt og kan klare grovere grene, mens en mindre model egner sig bedre til faconklipning af fx buske.

Læs mere om valget af hækkeklipper nedenfor:

Makita hækkeklipper i høj kvalitet

Hvilken hækkeklipper skal du vælge? 

Klippe hæk:

Det er selvsagt meget nemmere at få en lige hæk, med en hækkeklipper end med en hækkesaks

Formklippe buske og træer:

Den grove del af formklipningsopgaven kan du klare med en hækkeklipper

Hold bevoksning nede:

Hækkeklipperen er også et oplagt valg til at holde hække og planter nede, så de ikke gror ud af proportioner

Vælg mellem tre varianter

Der findes tre varianter af hækkeklipperen, og hos 10-4 fører vi naturligvis alle tre:

Med ledning:

Et populært og alsidigt valg der både kan klare almindelig hækkeklipning, og - hvis du investerer lidt mere - kan klippe en hæk fuldstændig tæt i top og sider.

Med benzinmotor:

Hækkeklippere med benzinmotor vejer som regel en del mere end de elektriske. Til gengæld kan de normalt klare mere krævende opgaver.

Batteridrevet:

Egner sig primært til almindelig hækkeklipning

Overordnet set kan man sige:

Du får masser af mobilitet med en batteridrevet klipper, men den kan dog ikke klare det lidt grovere arbejde som en benzindrevet klipper kan. Til gengæld kan du naturligvis ikke arbejde lige så lang tid af gangen med en benzindrevet maskine, som du kan med en maskine med ledning. Men med den benzindrevne model slipper du dog for at skulle bekymre dig om at klippe ledningen over. 

Hos 10-4 fører vi således elektriske hækkeklippere med ledning fra bl.a. Bosch og Makita, benzindrevne maskiner fra bl.a. Stiga og Makita og en lang række akku-modeller fra bl.a. Alpina, Black & Decker og Metabo.

På udkig efter en bestemt model? Find modellerne fra de mest populære mærker, Metabo, Makita & Bosch, herunder:

Detaljer du bør overveje, inden du låser dig fast på en bestemt model

Her finder du yderligere aspekter, som du kan tage med i dine overvejelser, inden du låser dig fast på en bestemt model:

Motoren er den tungeste del på en hækkeklipper:

Skal du klippe tykke grene over, skal du bruge en kraftig motor, som betyder, at hækkeklipperen bliver tungere. Overvej derfor om vægt eller ydelse betyder mest for dig.

Ergonomi:

Du vil ofte skifte håndstilling når du klipper. Derfor er håndtag og grebets design vigtigt. De bør have en blød belægning, da det giver dig et sikkert greb. Når du holder hækkeklipperen i håndtag og bøjle, skal der desuden være en god vægtfordeling

Tænd/sluk-knapper:

Bør der være mindst to af, som du skal trykke på samtidigt for at starte maskinen. Når du slipper en af knapperne, skal maskinen stoppe med det samme

Tændernes udformning:

Den måde tænderne er slebet på kan have stor betydning for, hvor effektivt modellen klipper grenene, og for om snittet bliver rent eller flosset. Nogle modeller har en indbygget savefunktion, så du kan save de grene over, som du ellers ikke ville kunne komme igennem

Kapacitet:

Afstanden mellem tænderne på sværdet er afgørende for hvor tykke grene klipperen kan klare. Som tommelfingerregel vil en afstand på 18 millimeter være nok til, at du kan arbejde nemt og ubesværet.

Sværdets længde er især vigtigt, hvis du skal klippe en høj hæk, og et længere sværd vil også gøre det nemmere at klippe lige

Hvor ofte skal du bruge hækkeklipperen?

Skal du kun klippe hæk en til to gange om året, skal hækkeklipperen kunne klare lidt tykkere grene.

Ved hyppigere klipning, og/eller er hækken af en type med mindre grene, behøver du ikke en maskine med ligeså mange kræfter, og her kan en mindre model være en glimrende løsning.

Har du flere spørgsmål ift. at finde den rette hækkeklipper? Læs videre i vores udførlige hækkeklipper-guide herunder:

Hækkeklipperguiden

Har du spørgsmål? Vi hjælper!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den hækkeklipper, der passer bedst til dig og dine behov.

Ring, send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig! 

Se også vores udvalg af Plæneklippere | Robotplæneklippere

Du finder et stort udvalg af hækkeklippere til skarpe priser på 10-4.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.