Hækkeklipper

Har man sagt hæk, har man også sagt hækkeklipper! Hos 10-4.dk har vi et stort udvalg af hækkeklippere i forskellige prisklasser og vi ved at valget af hækkeklipper, afhænger af havens størrelse, mængden af buske/hæk samt hvor tykke grenene er. Så du kan finde en model der passer til dit budget.

Filter:
Sortering:

Hvilken hækkeklipper skal du købe?  

En hækkeklipper er en havemaskine, der bruges til at klippe eller formklippe hække og buske i haven. Eller til at holde bevoksningen nede f.eks. i en sommerhushave. Hækkeklipperen har typisk en skærklinge med 2 skær, som kører modsat hinanden og klipper grene og blade. Hækkeklippere fås i forskellige størrelser og modeller, så der er noget for enhver have. Det er en god idé at vælge en model, der passer til størrelsen på ens have, så du kan klippe hækken effektivt og uden problemer. Har du f.eks. en gammel og tilgroet hæk af bøg, kræver det en lidt kraftigere maskine, mens klipningen af en hæk med tynde grene som f.eks. en ligusterhæk, ikke nødvendigvis skal have lige så meget power. Maskinens greb og vægt bør matche personen der klipper hækken, da arbejdet ellers meget nemt kan blive hårdt. Overvej desuden hvor tykke grene din hækkeklipper skal kunne overkomme i arbejdet.

Du kan læse meget mere om, hvilken hækkeklipper du skal vælge i vores hækkeklipper guide.

I tilfælde af at du er den heldige ejer af både en stor hæk samt en masse buske, kan det give mening at have to forskellige hækkeklippere. En større model rækker langt og kan klare grovere grene, mens en mindre model egner sig bedre til faconklipning af f.eks. buske. Du kan også få en grensaks på batteri, som er god til at klippe tykkere grene, som en almindelig hækkesaks eller håndsaks ikke kan håndtere.

Du finder et stort udvalg af hækkeklippere til skarpe priser på 10-4.dk

Vælg mellem hækkeklippere på benzin, el eller batteri

Der findes et bredt udvalg af hækkeklippere, så der er noget for enhver have. Nogle af de mest almindelige typer hækkeklippere er elektriske hækkeklippere, benzindrevne hækkeklippere og batteridrevne hækkeklippere. Generelt kan man sige at elektriske hækkeklippere er gode til mindre haver og er nemme at bruge, men de er afhængige af en strømkilde. Benzindrevne hækkeklippere er mere kraftfulde og kan bruges i større haver, men de kan være tunge og kan udlede en del støj. Batteridrevne hækkeklippere er også gode til mindre samt større haver og er lette at bruge, men deres batteri kan løbe tør for strøm, hvis du bruger dem i længere tid ad gangen.

Der findes også mange forskellige modeller inden for hver type hækkeklipper i forskellige prisklasser, så det er en god idé at undersøge de forskellige muligheder vi har i 10-4.dk, inden du vælger en hækkeklipper som også passer til dit budget. 

Valg 1 Hækkeklippere med ledning 

En elektrisk hækkeklipper med ledning gør det muligt at have en konstant strømforsyning, så du kan klippe hækken, uden at skulle oplade eller skifte batteri. En hækkeklipper med ledning er god til mindre og lidt større haver, da ledningen kan begrænse, hvor langt man kan komme fra strømkilden. Et populært og alsidigt valg der både kan klare almindelig hækkeklipning, og - hvis du investerer lidt mere - kan klippe en hæk fuldstændig tæt i top og sider.
Køb vores udvalg af elektriske hækkeklippere.

Valg 2 Hækkeklippere med benzin motor

Fordelen ved en hækkeklipper på benzin er, at den kan bruges i store haver, hvor du er mobil, hvor du kan bevæge dig rundt i haven, uden at være afhængig af en strømkilde. Den kan også være mere kraftig end andre typer hækkeklippere, så den kan klippe tykkere grene og hække. En hækkeklipper på benzin kan typisk arbejde i længere tid end en på batteri, da den ikke er afhængig af batteriets opladning. Ulempen er så, at den typisk er tungere, støjer mere samt udleder en lugt fra benzinen. Det er også vigtigt at fylde benzin på hækkeklipperen samt vedligholde motoren. Og husk at 2-takts motorer skal have blandingsbenzin.
Køb vores udvalg af hækkeklippere på benzin.

Valg 3 Hækkeklippere med batteri

En hækkeklipper med batteri gør det muligt for hækkeklipperen at være trådløs, så den kan klippe hækken, og være forholdsvis uafhængig af en strømkilde eller benzin. Fordelen ved en batteridrevet hækkeklipper er, at den er let at bruge og bevæge sig rundt med i haven og så er den drevet af strøm og ikke benzin. Du slipper for at bekymre dig om at klippe ledningen over og så er den støjsvag, som er en fordel i villahaverne. Ulempen er, at batteriet kan løbe tør for strøm, hvis du bruger hækkeklipperen i længere tid ad gangen. Det er derfor en god idé at vælge en model med et stærkt batteri og at have et ekstra opladet batteri på lager, hvis du har en stor have. Hækkeklippere med batteri kan bruges til både små og store haver, som afhænger af batteriets og motorens styrke. Du finder hækkeklippere med batterier i 3,6V-48V. De mest typiske er 18V, 20V, 36V og 48V.
Køb vores udvalg af hækkeklippere med batteri.

At vælge den rette hækkeklipper er afgørende for at vedligeholde din hæk optimalt og effektivt. Læs mere i vores guide til de 6 mest populære hækkeklippere, som er blevet valgt på baggrund af deres pålidelighed og de teknologiske fordele de tilbyder.

Vi har hækkeklippere fra de kendte mærker

Hos 10-4.dk fører vi hækkeklippere fra alle de kendte mærker, så du får det mærke du kender i den rigtige kvalitet. Så ved du også hvad du kan forvente i ydeevne på motor, skarpe knive og prioriterede egenskaber. Er du på udkig efter en bestemt model?, så finder du hækkeklippere fra de populære mærker herunder:

Makita hækkeklipper i høj kvalitet

Detaljer du bør overveje, inden du vælger en bestemt hækkeklipper

Her finder du yderligere aspekter, som du kan tage med i dine overvejelser, inden du låser dig fast på en bestemt model:

 • Motoren er den tungeste del på en hækkeklipper:
  • Skal du klippe tykke grene over, skal du bruge en kraftig motor, som betyder, at hækkeklipperen bliver tungere. Overvej derfor om vægt eller ydelse betyder mest for dig.
 • Ergonomi:
  • Når du klipper hæk skifter du ofte håndstilling, hvorfor håndtag og grebets design får en betydning. Det er en fordel med en blød belægning, som giver dig et sikkert greb. Når du holder hækkeklipperen i håndtaget og bøjlen, skal der desuden være en god vægtfordeling.
 • Tænd/sluk-knapper:
  • Bør der være mindst to af, som du skal trykke på samtidigt for at starte maskinen. Når du slipper en af knapperne, skal maskinen stoppe med det samme.
 • Tændernes udformning:
  • Den måde tænderne er slebet på, kan have betydning for, hvor effektivt den klipper grenene, og for om snittet bliver rent eller flosset. Nogle modeller har en indbygget savefunktion, så du kan save de grene over, som du ellers ikke ville kunne komme igennem.
 • Kapacitet:
  • Afstanden mellem tænderne på sværdet er afgørende for, hvor tykke grene klipperen kan klare. Som tommelfingerregel vil en afstand på 18 millimeter være nok til, at du kan arbejde nemt og ubesværet ved almindelige størrelse hæk.
 • Sværdets længde
  • Har en betydning, hvis du skal klippe en høj hæk, og et længere sværd vil gøre det nemmere at klippe lige og at du kan nå op til hækkens top fra jorden. Jo længere sværd, desto tungere bliver den også. Du kan få modeller med sværdlængde 8-75 cm og en almindelig sværdlængde vil være ca. 48-55 cm. Brug filteret 'Sværdlængde' hvor du f.eks. kan finde lange hækkeklippere med længderne 4548, 50, 5560 og 75 cm.

Har du problemer med at klippe i højden? Vælg en stanghækkeklipper

Har du en høj eller bred hæk, kan det være svært at komme til alle hækkens områder med en almindelig hækkeklipper uden brug af en stige. En stanghækkeklipper er en lang hækkeklipper som typisk er udstyret med en klinge og et justerbart teleskopskaft og hoved, så du kan klippe hækken regelmæssigt i bund og top, samtidig med at du undgår dårlige arbejdsstillinger. Det justerbare hoved er praktisk, når du skal klippe vertikalt som f.eks. toppen på en høj hæk, hvor du med en stanghækkeklipper kan nå toppen, samtidig med at du står på jorden. Køb vores udvalg af stanghækkeklippere.

Her kan du se Makita stanghækkeklipper i aktion og hvor nemt det er.

Billige hækkeklippere på tilbud og til skarpe priser

Vi har hos 10-4.dk altid gode priser på hækkeklippere og for at gøre det nemt for dig, så har vi udvalgte modeller på kampagne som du kan finde via mærket 'Kampagne'. Søger du de billigste og bedste priser, kan du gå efter mærket: 'Billigst på Pricerunner', hvor du får nogle af vores mest populære modeller til de bedste priser. 

Kigger du på de modeller der er mærket 'Gratis fragt' så fragter vi den hjem til dig.

Har du spørgsmål? Vi hjælper gerne!

Hos 10-4.dk er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den hækkeklipper, der passer bedst til dig og dine behov. Ring, send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig! 

Se også vores udvalg af Olie og smørefedt | KompostkværnePlæneklippere | Robotplæneklippere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.