Julegaver byttes helt frem til den 31. januar 2023

Plæneklipper

Før du køber en ny plæneklipper bør du overveje, hvilken type maskine du gerne vil have. Valget vil ofte afhænge af havens størrelse, hvor tit slår du græsset, foretrukket drivmiddel, komforten og dit budget. Vi har et meget stort udvalg af plæneklippere nedenfor, hvor du helt sikkert kan finde en der passer dit behov.

produkter

Vælg den rigtige plæneklipper til dit behov

Når du står med valget om at skulle vælge plæneklipper, ønsker du både at kunne slå græsset regelmæssigt og at få et pænt resultat. Hos 10-4.dk har vi et stort udvalg af plæneklippere i mange forskellige modeller og prisklasser, og det er i høj grad dine behov på både kort og langt sigt, der bestemmer, hvilken af vores plæneklippere, der er den rigtige model for dig. I sidste ende afhænger valget af model af havens størrelse, hvor tit du slår græs, foretrukket drivmiddel, komforten og budget.
Vil du gerne hjælpes videre til det rigtige valg?
Så få gode råd om valg af plæneklipper i vores plæneklipper guide.

 

Køb en plæneklipper på el, batteri, håndkraft eller benzin

Hos 10-4.dk har vi et kæmpe udvalg af plæneklippere og for at gøre det nemmere for dig at få et overblik, så kan vi dele udvalget af op i 4 grupper, afhængigt af hvilket drivmiddel plæneklipperen bruger:

 1. El eller ledning
 2. Batteri eller akku
 3. Håndkraft
 4. Benzin

1. Plæneklipper på el eller ledning

Plæneklippere på el er som udgangspunkt de billigste i klassen og har typisk et lavere støjniveau, er lette at manøvrere og er knap så vedligeholdelseskrævende. Desuden er du uafhængig af at skulle oplade batterier, men du skal holde styr på ledningen når du slår græsset, så den ikke bliver klippet over. Typisk et foretrukket valg til de mindste græsplæner.
Køb vores udvalg af plæneklippere på el her.

2. Plæneklippere på batteri eller akku

Udvalget af plæneklippere på batteri er stort og prismæssigt fås de i alle prisklasser afhængigt af specifikationer og komfort. Støjniveauet er lavt som ved modellerne på ledning, komforten er høj og batterierne kan, afhængig af model, klippe græsplæner helt op til 5100 m2. Desuden er flere mærker blevet bedre til at bruge samme batterier på tværs af værktøjerne, således at du kan klippe græsplænen og samtidig have et sæt til ladning. Det kan være værd at have med i overvejelserne, når du vælger elværktøj og havemaskiner. En plæneklipper på batteri vælges typisk til mellem og store haver, men kan også vælges til små haver.
Køb vores udvalg af plæneklippere på batteri eller akku her

3. Plæneklippere på håndkraft

En håndskubber har sine klare fordele ved at den giver masser af motion, er uden en motor og som hverken bruger el eller benzin. Desuden klipper den med en cylinder, som klipper græsset pænt over, i stedet for at rive græsset over, som plæneklippere med en rotor gør. Resultatet er en grønnere græsplæne som også foretrækkes, hvis du skal have en rigtig engelsk græsplæne. Typisk brugt når du har en lille græsplæne.
Køb vores udvalg af plæneklippere på håndkraft her.

4. Plæneklippere på benzin

Hvis du har en stor græsplæne, vil du kunne vælge en plæneklipper på benzin, som kan klare de fleste opgaver og udfordringer. Dertil kommer en komfort med selvtræk, en kraftig motor og du er uafhængig af en stikkontakt. En benzindrevet plæneklipper har et højere støjniveau, kræver mere vedligeholdelse med skift af olie, tændrør osv. som du kender fra bilen samt en afbrænding af benzin som udledes i udstødningen. For at gøre det nemmere for dig, har vi et udvalg af tilbehør til plæneklippere på benzin som olie, olieskiftesæt, dunke, tændrør mm. så du nemt kan vedligeholde den.
Køb vores udvalg af plæneklippere på benzin

 

Hvilken plæneklipper skal jeg vælge?

Nu kender du vores opdeling af plæneklippere i forhold til hvilket drivmiddel de bruger, og inden du vælger plæneklipper, er der et par yderligere overvejelser du skal tage.

 • Er der begrænsninger på størrelsen på plæneklipperen?
 • Er plæneklipperen konstrueret, så den passer til dig rent ergonomisk?
 • Kan styret indstilles i højden?
 • Er selve grebet i styret udformet, så det er behageligt at holde fast i?
 • Skal det være med bioklip, side- eller bagudkast?
 • Er klippebredden rigtig?

Dette kan måske virke som småting, men når man uge efter uge klipper sin plæne, kan disse faktorer have stor betydning for, at det ikke bliver så opslidende et arbejde. Det er også en stor fordel, hvis plæneklipperen har selvtræk, så du sparer på kræfterne - specielt hvis det er en stor græsplæne du skal slå. 

Plæneklipperens klippebredde

Plæneklipperens klippebredde kan give dig en pejling af hvilken plæneklippere du skal vælge mellem. Dog er der andre egenskaber som også spiller ind men jo større have du har desto større klippebredde skal din plæneklipper have. Forbrugerrådet Tænk har vurderet at tommelfingerreglen kan være som nedenfor.

 • Plænestørrelse på op til 250 m2 - klippebredde på 30 cm
 • Plænestørrelse på 250-400 m2 - klippebredde på 35 cm
 • Plænestørrelse på 400-600 m2 - klippebredde på 40 cm
 • Plænestørrelse på 600-800 m2 - klippebredde på 45 cm
 • Plænestørrelse på 800-1000 m2 - klippebredde på 50 cm
 • Plænestørrelse derover - Klippebredde 51- cm

 

Hvilket mærke skal jeg vælge?

Vi har valgt at have en række forskellige mærker i sortimentet, så du har et udvalg at vælge mellem af dit foretrukne mærke. Her er et lille udpluk.

Makita plæneklipper:
Optimale batterier og ladere som kan bruges på tværs af el-værktøjerne. Stort udvalg med mange funktioner.

Stiga plæneklipper:
Kraftfulde batterier og lader i pakkerne, mange funktioner og lang tids erfaring.

Bosch plæneklipper:
Kraftfulde og optimale batterier som akn bruges på tværs af el-værktøjerne. Ergonomiske funktioner og bredt udvalg.

Al-Ko plæneklipper:
Drag fordel af mere end 50 år inden for haveteknik og plæneklipperproduktion. Du får en brugervenlig plæneklipper med god teknik, klippehøjdejustering, fremdrift, nøglestart, aerodynamisk græsopsamler, letkørende hjul og bioklipfunktion.

Black & Decker plæneklipper:
Den elektriske plæneklipper er let, kraftfuld og udstyret med en nem og enkel højdejustering, komfortabelt håndtag til nem betjening og sammenklappeligt håndtag til opbevaring.

 

Plæneklippere på tilbud og til skarpe priser

Vi har hos 10-4.dk altid gode priser på plæneklippere og for at gøre det nemt for dig, så har vi udvalgte modeller på kampagne som du kan finde via mærket kampagne. Søger du de bedste priser, kan du gå efter mærket Billigst på Pricerunner, hvor du får nogle af vores mest populære modeller til de bedste priser. 

Øvrige spørgsmål? Få gratis hjælp!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den plæneklipper fra Bosch, Makita, Al-Ko, Stiga mm, der passer bedst til dig og dine behov.

Send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Se også vores udvalg af hækkeklippere & Buskryddere

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid holder et batteri til plæneklipperen?
Holdbarheden på et batteri er meget afhængigt af hvor meget plæneklipperen skal arbejde som bl.a. afhænger af højt eller vådt græs, opsamling eller bagudkast mm. Generelt kan man sige at et batteri kan holde fra 20-40 minutter på en ladning.
Hvilken plæneklipper er bedst?
En plæneklipper på benzin er rigtig god til de store opgaver og til haver hvor du ikke har adgang til strøm. Tager du en plæneklipper på ledning eller batteri, får du en plæneklipper som kan klare op til 800 m2, er mere støjsvag, næsten vedligeholdelsesfri og så udleder den ikke partikler i nabolaget. En effektiv plæneklipper på benzin udleder ca. 1,2 kg CO2 i timen og bruges i gennemsnit 25 timer om året.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.