Handelsbetingelser

10-4 Byggecenter og Tømmerhandel

Professionelle kunder bedes læse regelsættet fra Byggebranchen Danske Byggecentre i stedet for nedenstående. 

www.10-4.dk ejes og drives af Ringkøbing Tømmerhandel A/S, Enghavevej 17, 6950 Ringkøbing, som blev etableret i 1947. CVR-nummer 66022218. Bank: Landbobanken. Reg.nr. 7670. Konto: 2007206. E-mail info@10-4.dk.

Alle ordrer modtaget via www.10-4.dk behandles efter de her anførte forretningsbetingelser. Ved gennemførelsen af en ordre på www.10-4.dk, anerkender du som kunde at have læst og accepteret disse betingelser. En gennemført ordre betragtes altid som en bindende aftale mellem kunden og 10-4.

Priser

Alle priser er dagspriser og prisen er inklusiv moms og eventuelle afgifter. Priserne er eksklusive fragt- og leveringsomkostninger. Priserne på tidspunktet for afgivelse af bestillingen er gældende. 10-4 gør opmærksom på, at priserne i de fysiske 10-4 butikker og på 10-4.dk kan afvige fra hinanden. Vi er ikke bundet af fejl på hjemmesiden, herunder prisfejl, hvis du rimeligvis burde være klar over, at der er tale om en fejl.

Betaling

Hos 10-4.dk betaler du dine varer med et af følgende kort: Dankort, Visa Dankort eller Mastercard på det beløb, som ordren lyder på og beløbet hæves den dag varerne leveres. Offentlige virksomheder kan også betale via EAN. Betalingsdata sendes til PBS i krypteret form (SSL), og på intet tidspunkt kan eller vil www.10-4.dk få adgang til dine personlige betalingsdata, ligesom disse data ikke opbevares i vores betalingssystem.

Om dobbeltreservationer med Visa Electron og Mastercard

Betaler du med Visa Electron eller Mastercard, laver din bank en reservation af det fulde ordrebeløb på din konto. Hvis vi ekspederer din ordre og hæver beløbet inden for 7 dage, benyttes den allerede eksisterende reservation.

Hvis ordren derimod af en eller anden årsag først bliver ekspederet 7-30 dage efter bestillingen, så laver PBS automatisk en ny reservation - uden at den gamle bliver slettet. PBS laver altså en dobbeltreservation af beløbet på din konto, selvom vi kun hæver det ene. Den første reservation bliver automatisk slettet efter 30 dage.

Hvis du ikke ønsker at vente på, at den første reservation automatisk ophæves efter 30 dage fra bestillingsdatoen, kan vi som regel hjælpe med at ophæve den.

For at PBS vil ophæve den, skal 10-4 igennem en længere, manuel proces, hvor vi kontakter din bank og beder dem ophæve den første reservation. Det er dog ikke alle banker, der vil ophæve reservationen før de 30 dage er gået.

Du skal sende en mail eller ringe til os med følgende oplysninger, før vi kan kontakte banken og prøve at få ophævet reservationen:

  • Bankens navn
  • Bankens telefonnummer
  • Bankens faxnummer
  • Evt. din kontaktperson i banken

Ændringer/tillæg til allerede afgivne ordrer

Særligt ved større ordrer indeholdende byggematerialer oplever vi ofte, at kunder ønsker at tilføje varer til en ordre eller blot at ændre i en ordre. Mange tænker ikke over det, men det at drive en online-trælast er ikke det samme som at drive en webshop, der sælger små letforsendelige varer, der ikke kræver megen håndtering. At drive en online-trælast kræver et stort bagvedliggende logistiksetup, og når en ordre først er placeret, så er der en lagermand, der kører rundt med sin truck og pakker og emballerer ordren, så den er klar til at blive læsset på kranbilen. Når ordren så er pakket, så ryger den videre til næste station. Det er derfor ikke ”bare lige” at finde tilbage til en ordre, sprætte emballagen op og genpakke ordren. Det er derfor IKKE muligt at rette i en ordre, når først ordren er undervejs i logistiksystemet. Vi håber på din forståelse.

Levering

Alle leverancer sker med enten egen lastbil, Danske Fragtmænd, GLS eller Post Danmark. Fragtprisen for levering af din ordre kan variere afhængig af de varer, som du ønsker at købe, postnummeret du ønsker leveret til, leveringsformen samt ordrens størrelse. Du kan altid se fragtprisen for din ordre i din indkøbskurv i check-ud forløbet. Vær venligst opmærksom på, at fragtprisen er styret på produktniveau. Der kan derfor ske det, at du lægger en enkelt vare i kurven, som fra vores side er sat op med gratis fragt grundet konkurrencemæssige hensyn, hvorefter du så vælger at supplere din ordre op med en vare, der ikke er sat op med gratis fragt. I det tilfælde vil du være tvunget til at betale fragtprisen for den vare, der ikke er fritaget for leveringsgebyret. 

Når du har indtastet postnummeret, hvortil du ønsker din ordre leveret, kan du se, at der ved køb for et givent beløb kan opnås fragtfri levering. Varer der leveres via 10-4's fjernlager er dog undtaget denne frankogrænse.  

Bestillinger modtages kun til levering på adresser i Danmark. Bemærk venligst, at ordrer, hvori der indgår varer, som skal leveres med fragtmand eller egen lastbil, samt ordrer hvori aluprofiler indgår, udelukkende leveres til det brofaste Danmark, dog kan der være undtagelser i København K, hvor vi ikke kan levere med vores store lastbiler. Skulle vi alligevel modtage en ordre til en ikke-brofast ø i Danmark eller svært tilgængelige adresser i København K samt Enø (hvor klapbroen ikke tillader vores lastbiler at passere), hvor en af disse varer indgår, forbeholder vi os retten til at annullere ordren.

Leveringstiden for din ordre afhænger af leveringstiden for de enkelte produkter, der indgår i ordren. Hvis der i din ordre fx indgår en vare, der kan leveres inden for 3 hverdage, og en anden vare der kan leveres inden for 5 hverdage, så vil den samlede ordre blive leveret inden for 5 hverdage. Vi forbeholder os dog retten til at forlænge tidsfristen for levering i tilfælde af force majeure.

Vi anbefaler, at du i kommentarfeltet under dine leveringsoplysninger angiver hvor på den ønskede leveringsadresse, du ønsker varerne aflæsset. Er du ikke hjemme til at modtage dine bestilte varer, sættes varerne af på adressen i forhold til dine ønsker noteret på ordren, så vidt det er angivet og muligt. Risiko og ansvar for varer overgår til dig, når levering har fundet sted.

BEMÆRK! Vi opfordrer dig til altid at tjekke varen ved modtagelse, og at påføre eventuelle synlige skader på fragtbrevet, da det vil stille dig bedre i tilfælde af en eventuel reklamationssag. Stilles varen uden kvittering i fx solskin, så varen beskadiges af varme og/eller UV-stråler, eller bliver varen våd, fordi den ikke er bragt i tørvejr i tide, så vil du ligeledes selv komme til at hæfte for skaden. Sidst men ikke mindst hæfter du selv for stjålne varer, hvis du har accepteret, at varen må stilles uden kvittering.

Vi gør opmærksom på, at vi i særlige tilfælde forbeholder os retten til at levere varerne i din ordre af flere omgange. Du betaler dog kun et eventuelt samlet leveringsgebyr en gang.

Det er altid chaufførens beslutning, hvor aflæsning kan finde sted. Overordnet gælder aflæsning ved nærmeste faste vej, men hvis chaufføren finder det ansvarligt, vil vi gerne forsøge at aflæsse varen hvor De måtte ønske. I de tilfælde, hvor vi leverer med kranbil, gør vi opmærksom på, at levering i carport ikke kan finde sted. Erfaringsmæssigt ved chaufføren hvornår en aflæsning kan blive risikabel, føre til en ødelagte indkørsel eller resultere i en fastkørsel, så vi beder Dem respektere chaufførens afgørelse og valg af aflæsningssted. Særligt ved haveforeninger kan der ofte være udfordringer med at aflæsse varen helt oppe ved kolonihavehuset, som mange ønsker, og her aflæsning som oftest ske ved kolonihaveforeningens parkeringsplads eller indgang, hvor chaufføren kan komme til med lastbilen.

Du kan også vælge at afhente varerne i en af vores afdelinger. Vælger du det skal du naturligvis ikke betale leveringsgebyr. Vi sender dig en sms, når din ordre er klar til afhentning.

Montagevejledninger

10-4 sender som udgangspunkt ikke trykte montagevejledninger med din ordre. Montagevejledninger kan downloades i elektronisk form på vores hjemmeside. Har du problemer med at finde en montagevejledning, så tøv ikke med at kontakte os.

Reklamation

Uanset om varerne bliver leveret hos dig eller afhentet i en af vores afdelinger, opfordrer vi dig til at foretage kontrol af de leverede varer umiddelbart efter modtagelse. Skulle du konstatere fejl eller mangler, bedes du straks gøre os opmærksom herpå.

Som forbruger er dine køb omfattet af købelovens regler om 2 års reklamationsret. Reklamationsperioden løber fra den dato, hvor du modtager varerne. Konstaterer du en fejl eller mangel ved din ordre, eller ønsker du at reklamere over en vare, bedes du udfylde vores reklamationsformular. Er reklamationen berettiget kan du enten få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Dette betinger selvfølgelig, at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd. En vare må under ingen omstændigheder tages i brug, før reklamationen er færdigbehandlet. Hvis reklamationen er berettiget, vil 10-4 refundere rimelige fragtomkostninger, som du som kunde måtte have i forbindelse med returnering af varen. Vi vil bestræbe os på at behandle din reklamation, så hurtigt som muligt.

Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du kontakte 10-4.dk, Enghavevej 14-17, 6950 Ringkøbing, mail: info@10-4.dk. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du sende en klage til Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg via Klageportalen for Nævnenes Hus.
For at kunne klage, skal varen eller ydelsen, som du vil klage over, have kostet mindst 1.110 kr. og højst 100.000 kr. For klager over tøj og sko skal prisen dog have været mindst 720 kr. Det koster et gebyr at få klagen behandlet.

Når du handler på en e-mærket webshop, kan du få behandlet din sag hos E-mærket- uanset beløbets størrelse.

Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens klageportal her - https://ec.europa.eu/odr

Hvor hurtigt skal jeg reklamere?

Du skal som privatperson reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

www.10-4.dk er e-mærket, og du kan derfor vælge at benytte dig af e-mærkets gratis sagsbehandling. Når du har handlet på en e-mærket webshop er du desuden omfattet af e-mærkets køberbeskyttelse. Læs mere på emærket.dk.

Fortrydelsesret og returvarepolitik

Du har 14 dages fortrydelsesret som løber fra modtagelsen af ordren.

Du skal inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives ved at benytte vores standardfortrydelsesformular (returformular). I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret. Du vil herefter modtage en returbekræftelse, som skal vedlægges varen som returneres. Vi gør opmærksom på, at vi forbeholder os retten til at afvise din returnering, såfremt du fysisk møder op i en af vores afdelinger uden først at have udfyldt og medbragt den tilsendte returbekræftelse. 

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af ordren uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette. Fortrydelse er ikke længere mulig i det øjeblik ordren er pakket på lastbilen og på vej ud til dig, uagtet at du ikke har modtaget ordren endnu.  

Du skal sende din ordre retur til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med varens returforsendelse. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Hvis du har opnået en mængderabat, og herefter fortryder en del af købet og ikke længere lever op til betingelsen for at opnå mængderabatten, vil du ikke længere have krav på værdien af rabatten.

Visse varer kan i kraft af deres art ikke returneres med normal post. Dette gælder typisk for varer eller pakker, der overstiger 20 kg samt gips, isolering, lecablokke og byggematerialer i den dur. Skriv til os på info@10-4.dk, hvis der ønskes oplyst en fragtpris for returnering.

Du er naturligvis velkommen til at returnere dine paller hos den nærmeste 10-4 afdeling, når du har tømt dem for byggematerialer. Medbring venligst en kopi af fakturaen, hvorefter vi vil tilbageføre returbeløbet til dig.

Varens stand når du sender den retur

Du hæfter kun for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på. Med andre ord – du kan prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik, men du må ikke tage den i egentlig brug.

Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi. Varer tages kun retur i original og ubeskadiget emballage.

Varer der er blevet fugtskadet eller hvor overfladen er blevet udsat for skærestøv tages ikke retur. 

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du det beløb du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.

Du skal afholde de direkte udgifter i forbindelse med varens returforsendelse.

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, med mindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

Når vi har modtaget den udfyldte standardfortrydelsesformular, så vil vi tage kontakt til dig angående en adresse, hvor varen ønskes tilsendt. Som udgangspunkt skal alle varer der kan post- eller palleforsendes sendes til (OBS. Husk dog at udfylde standardfortrydelsesformular med besked om din fortrydelsesret inden forsendelse):

10-4
Ringkøbing Tømmerhandel A/S
Enghavevej 13-17
6950 Ringkøbing

Da vi har omfattende produktsortiment med mere end 65.000 varer på vores webshop kan der desværre være undtagelser, hvor varen ikke skal sendes til ovenstående adresse. I så fald skal vi nok vende hurtigt tilbage til dig med yderligere vejledning.

Persondata

For at du kan indgå aftale med os, har vi brug for følgende oplysninger: navn, adresse, telefonnummer og e-mail adresse.
Vi foretager registreringen af dine personoplysninger, som er nødvendige for at gennemføre købet og/eller evt. levere tilpasset kommunikation og markedsføring til dig, hvis du har tilmeldt dig dette. 

I forlængelse af indgået ordre modtages en invitation til en kundetilfredsundersøgelse som foretages via Trustpilot. 

Vi registrerer og videregiver dine personoplysninger til betroede samarbejdssamarbejdspartnere for at kunne levere varen til dig. Enhver behandling af persondata sker efter reglerne i vores Persondatapolitik. Heri kan du læse mere om, hvordan dine oplysninger behandles, hvornår de slettes, og hvilke rettigheder du har som registreret.

Cookies

10-4.dk bruger cookies til bl.a. at føre statistik om besøgende på sitet og målrette relevante annoncer til brugeren. Cookies bruges med det formål at give dig som bruger den bedst mulige oplevelse. Du kan til enhver tid slette cookies i dine browserindstillinger eller blokere for, at der sættes cookies på din computer. Vær dog opmærksom på, at 10-4.dk muligvis ikke fungerer korrekt uden brug af cookies. Du kan læse mere om vores persondatapolitik og cookiedeklaration her.

Pricerunner købsgaranti

Som medlem på PriceRunner sikres dit køb op til 50.000 kroner, hvis et problem skulle opstå i forbindelse med dit køb. Købsgarantien er gratis for dig som forbruger og gælder for alle køb, når du handler hos os. Hvis du ikke allerede er medlem på PriceRunner og har besøgt os via dem, så kan du inden for en time efter dit køb gennemføre din registrering. Det koster intet og tager mindre end tre minutter, og vupti så er dit køb omfattet af garantien! Få PriceRunner Købsgaranti i dag For at Købsgarantien skal gælde er det nødvendigt, at bestillingen er adresseret til dig som forbruger. Du har ret til erstatning, hvis noget går galt i forbindelse med dit køb såsom at varen er beskadiget, en vare mangler ved levering, varen er forkert eller fejlbehæftet eller leveringen udebliver. Hvis noget går galt i forbindelse med dit køb, dækker PriceRunner Købsgaranti dig for såvel anskaffelsesomkostninger som fragtudgifter. Du får også erstatning for den direkte økonomiske skade, du eventuelt har lidt på grund af fejlen. PriceRunner Købsgaranti dækker ikke eventuelt værditab, udeblevne indtægter eller andre direkte eller indirekte omkostninger. På PriceRunner finder du en liste med kategorier, der ikke er dækket af garantien, samt de gældende regler og vilkår. Ja tak, send mig til PriceRunner for registrering af Købsgaranti op til 50.000 kroner!

Tvister

For alle køb gælder de danske værnetingsregler.

Klageadgang

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til (Leif Lysgaard - lel@10-4.dk). Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til relevante nævn på området, såfremt betingelserne herfor er opfyldt.

Center for Klageløsning, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg via www.forbrug.dk

www.10-4.dk er e-mærket, og du kan derfor vælge at benytte dig af e-mærkets gratis sagsbehandling. Når du har handlet på en e-mærket webshop er du desuden omfattet af e-mærkets køberbeskyttelse. Læs mere på emærket.dk.

Er du forbruger med bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens online klageportal her

Handelsbetingelserne er senest opdateret d. 28. maj 2019.

Standardfortrydelsesformular

For at kunne bevare e-mærket på 10-4.dk er det et krav, at vi medsender en standardfortrydelsesformular. Denne finder du her. Vi vil dog indtrængende bede dig om at benytte vores egen elektroniske standardfortrydelsesformular, da det vil gøre returprocessen meget nemmere for os at håndtere. Vi beklager de modstridende meldinger, men sådan skal det tilsyneladende være.

Standardfortrydelsesformular
(Denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

Til:
10-4.dk
Ringkøbing Tømmerhandel A/S
Enghavevej 17
6950 Ringkøbing
info@10-4.dk.

Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min købsaftale om følgende varer/tjenesteydelser:

______________________________________________________________________________________

Bestilt den: _______________________________     Modtaget den: _______________________________

Forbrugerens navn: ______________________________________________________________________

Forbrugerens adresse:  ___________________________________________________________________

Forbrugerens underskrift: _________________________________________      Dato: _________________
(kun hvis formularens indhold meddeles på papir)Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.