Industristøvsuger

Der er mange gode grunde til at investere i en industristøvsuger. Du kan holde værkstedet, byggepladsen, kontoret mm rent for støv, affald og andre forurenende stoffer på en effektiv og hurtig måde. Du får en kraftfuld maskine, som giver dig et renere og sundere arbejdsmiljø. 

Sortering:
produkter

Sådan vælger du den rigtige industristøvsuger

Industristøvsugeren kan klare alt det din alm. husholdningsstøvsuger ikke kan; den kan nemlig suge alt fra grove høvlspåner og fint murstøv til vand op. Og samtidig arbejde sammen med dit elværktøj.

Hvad er formålet med støvsugeren?

Bruger du ofte elværktøj, kan du med fordel sikre dig, at industristøvsugeren fra f.eks. FestoolStarmix og Makita har et strømudtag, så du kan tilslutte dit værktøj. Save-, fræse- og slibemaskiner bør nemlig kobles til en effektiv støvsuger af sundhedsmæssige årsager, da støvet fra disse maskiner er rigtig skidt for dig og din sundhed.

Fint savstøv er eksempelvis skadeligt for dine lunger, og savsmuldet fra mdf-plader er ligefrem giftigt.

Når du fjerner støvet samtidig med at du arbejder, bliver det desuden nemmere for dig at se hvad du laver, så du får mulighed for at arbejde mere præcist, da f.eks. klingen og dit emne ikke bliver tilstøvet. 

Derudover findes der mere generelle specifikationer, du med fordel kan overveje, om du får brug for i din industristøvsuger:

  • Mulighed for både at suge støv og vand op
  • En aftapningshane i beholderens bund gør det let at tømme vand ud
  • Et filter som opfanger små partikler
  • Et effektivt rensesystem af filteret, der vil øge sugestyrken
  • En auto-funktion, som får støvsugeren til at sætte igang når du starter dit elværktøj, og slukker den igen, når du er færdig med arbejdet
  • Vælg en støvsuger på batteri som er mere fleksibel eller en støvsuger på ledning hvor du har power og modeller i alle støvklasser.
  • Har du behov for at have støvsugeren på ryggen kan du vælge en rygstøvsuger.

Hvor ofte skal du bruge industristøvsugeren?

Har du et normalt hobbyværksted, kan en mindre model fra fx Starmix sagtens løse de mest gængse opgaver. Skal du derimod have suget grovere værkstedsaffald op - og bruge sugekraft i længere tid ad gangen - kan du med fordel investere i en lidt større og dyrere model fra fx Festool. 

Vælg indstristøvsuger ud fra støvklasser 

Støv er inddelt i forskellige støvklasser alt efter, hvor støvet kommer fra. Jo farligere støvet og affaldet er jo mere kræves der af din støvsuger. Det er derfor vigtigt, at du vælger en støvsuger, som er egnet til dit formål.

  • Støvklasse L: Almindeligt og ufarligt støv som f.eks. husstøv, jord og lignende. 
  • Støvklasse M: Træstøv fra nåletræer som støv fra spartelmasse, fyldemasse, lak, gips, cement, beton, fliseklæb og maling som f.eks. oliemaling eller kvartsholdige materialer som f.eks. grus og sand.
  • Støvklasse H: Kræftfremkaldende støv, f.eks. træstøv fra løvtræer eller respirabelt kvarts. Støv med kræft- og sygdomsfremkaldende partikler samt støv med skimmelsporer, blyholdigt støv, asbest, mineralske fibre, bitumen og syntetiske mineralske fibre som f.eks. glasuld.

Spørgsmål? Få gratis hjælp!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den industristøvsuger, der passer bedst til dig og dine behov.

Ring, send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.