Fliser og klinker

Med fliser og klinker kan du skabe et stilfuldt og funktionelt rum, der modstår slid, er nemt at rengøre og bevarer sin æstetik i årevis. De er også modstandsdygtige over for fugt, pletter og varme, hvilket gør dem velegnede som til badeværelser, køkkener og udendørs brug. Hos 10-4.dk finder du et omfattende udvalg af designs, farver og teksturer, der giver dig mulighed for at udtrykke din personlige stil på badeværelser, køkkener og eventuelt til udendørs brug.

Filter:
Sortering:

Keramiske italienske fliser og klinker til ethvert behov

I denne kategori finder du vores store udvalg af italienske keramiske fliser. Vi lagerfører fliser fra nogle af de førende italienske producenter såsom ArpaDel Conca, Keope, Novego og Supergres.

Disse specialiserede italienske virksomheder har mere end 100 års erfaring med design, udvikling og produktion af keramiske fliser og klinker, og vi tør derfor godt at sige, at der er tale om indendørs fliser i topkvalitet.

Som navnet indikerer, så er keramiske fliser fremstillet af keramisk materiale, der brændes ved høj temperatur. Et gammelt materiale, som bearbejdes igennem forskellige processer, der ved hjælp af tid, forskning og teknologien har opnået utrolige resultater. Denne produktionsform giver den keramiske flise en robust og slidstærk overflade, der gør flisen velegnet til blandt andet gulvbelægning. Når brændingsprocessen er overstået bliver de keramiske fliser individuelt behandlet, alt efter de krav den enkelte flise måtte leve op til. Slutteligt farves flisen. 

Hvilke fordele er der ved at vælge fliser og klinker til gulvet?

Der er flere fordele ved at bruge fliser og klinker som gulvbelægning sammenlignet med andre typer gulve. Der er også ulemper såsom at de er kolde og hårde at gå på, de kan være glatte når de er våde, kræver et større arbejde for at skifte og reparere, men summa summarum er at de har mange fordele. Her er nogle af dem.

 • Billigste produktløsning på langt sigt, når alle produktfordele medregnes
 • Let og hurtig at rengøre
 • Modstandsdygtig over for bakterier
 • Ingen pletdannelser
 • Allergivenlig
 • Ingen mærker efter tryk
 • Farveægte
 • Lysægte
 • Formfast
 • Farvefast
 • Slidstærk
 • Brandsikker
 • Kan ikke rådne
 • Lang levetid
 • Ofte både syrefast og frostsikker
 • God til gulvvarme

Hvilke fliser og klinker skal du vælge?

Det kan være svært at vælge, hvilke fliser eller klinker, man skal vælge, når man skal lægge fliser. Dette gælder både indendørs og udendørs. Derfor vil vi her forsøge at hjælpe dig mest muligt! 

Skal flisegulvet være lyst, mørkt eller midt i mellem?

Det bedste råd vil normalt være, at vælge det neutrale, når du skal lægge fliser eller klinker indendørs. Det er dyrt at skifte gulv, hvorfor du skal være sikker på, du kan leve med dit gulv eller væg mange år fremover.

Vælger du et mørkt gulv, kan du godt få fornemmelsen af, at rummet trækker sig sammen. Til større rum og rum med lyse vægge er mørke klinker og fliser gode, da det giver en god kontrast til de lyse vægge. De mørke fliser og klinker skjuler skidtet bedre end de lysere. Har du mørke møbler, kan det være en fordel at anlægge mørke fliser, da det typisk vil blive for dystert et rum. 

I vores udvalg finder du både lyse og mørke fliser og klinker som du også kan bruge filteret farve til at finde frem til.

Hvad er bedst? Store eller små fliser og klinker?

Generelt kan store fliser og klinker få rum til at se større ud, da der er færre samlinger i gulvet, som kan bryde rummet op visuelt. Store fliser er også lettere at lægge og kan give et mere moderne og minimalistisk look. Derudover er store fliser nemmere at rengøre og kræver færre samlinger, hvilket betyder, at der er færre muligheder for, at snavs og skidt kan samles i mellemrummene. 

På den anden side kan små klinker give et mere traditionelt look og være mere velegnede til små rum, da de kan skabe en følelse af bevægelse og dybde i gulvet. Små fliser er også mere alsidige og kan bruges til at skabe mønstre og designs på gulvet, som kan være vanskelige at opnå med større fliser.

Små fliser til små rum og større fliser til større rum

Tommelfingerreglen har heddet, at du skal vælge små fliser og klinker til mindre rum og større fliser til store rum. Større fliser giver mere ro i rummet, da der er færre linjer til at forstyrre blikket, hvor de desuden også er nemmere at vedligeholde. Derimod giver mindre fliser og klinker mere liv og glæde i rummet, hvor der måske også er den detalje, der gør det til dit personlige projekt. 

Skal du bruge fliser og klinker til dit badeværelse, er der ligeledes nogle tommelfingerregler, du kan benytte dig af, inden du vælger dine fliser og klinker. 

 • Mindre fliser passer til små rum samt mindre arealer, da de giver mere liv, og du nemmere kan lave fald med disse
 • Større fliser til større rum, da der ikke er så mange linjer og derfor ikke så mange fuger. De giver ro og er nemmere at vedligeholde
 • Skal du lave fald til et afløb, der ikke går langs væggen, må størrelsen som regel ikke overstige 20x20 cm
 • Det anbefales at få fuger i gulv og væg til at passe sammen

Det er ikke MUST at følge disse tommelfingerregler, når du skal lægge klinker og fliser. Du kan dog godt få et godt resultat foruden. 

Du finder et stort udvalg af både store og små fliser og klinker hos 10-4.dk. Du kan bruge filteret bredde og længde for at finde udvalget i de størrelser som du foretrækker. Her får du nogle af mulighederne.

Køb ekstra fliser og klinker

Det lyder som et dårligt salgstrick, men vi er dog reelle! Når du skal lægge fliser og klinker, er det som regel til flere kvadratmeter. Der vil forekomme en del spild langs kanterne, når disse skal tilskæres, hvor der ligeledes vil være risiko for, at nogle af fliserne går i stykker, når disse skal tilskæres. Som tommelfingerregel siger man, at du skal købe 10% flere fliser, end man reelt set har brug for.

I tilfælde af du ikke får brugt alle dine købte fliser og klinker, er de meget gode at have liggende, hvis du skulle reparere dit gulv på et senere tidspunkt.

Fliser til væg, gulve og sokkel

Udvalget af fliser er meget fleksibelt og egner sig for det meste både som væg- og gulvfliser. Der findes også sokkelfliser til flere af modellerne.

Fliseklæb, gulvspartelmasse, vådrumssytem og andet tilbehør

Her finder du vores fliseklæb, flisefugemasse, vådrumstætning mm. samt fugematerialer og lim.

Billige fliser og klinker på tilbud og til skarpe priser

Vi har hos 10-4.dk altid gode priser og tilbud på fliser og klinker og for at gøre det nemt for dig, så har vi udvalgte modeller på kampagne som du kan finde via mærket 'Kampagne'. Søger du de billigste og bedste priser, kan du gå efter mærket: 'Billigst på Pricerunner', hvor du får nogle af vores mest populære modeller til de bedste priser. 

Vil du gerne have et større overblik kan du også se vores udvalg af:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.