Grundet ekstraordinær travlhed kan der forekomme 1-2 dages forsinkelse på enkelte ordrer.

Kompressor

Kompressoren er et helt unikt værktøj, fordi du kan sætte det sammen med luftdrevet værktøj, hvilket giver dig noget nær uanede anvendelsesmuligheder. Tilbehøret er typisk lettere og billigere end tilsvarende elværktøj, og det vil ofte også have en længere levetid.

produkter

Sådan vælger du den rigtige kompressor

Når du skal finde frem til den rette kompressor til dit behov, kan du starte med at kigge på motorens størrelse. En lille 1 hk motor skal bruge længere tid til at komprimere luftmængden end en motor med 2,5 hk, hvorfor små motorer vil blive slidt hurtigere. Til gengæld er de mindre kompressorer mere mobile og billigere i anskaffelse.

Hvad er dit formål?

Tankens størrelse og luftproduktionen pr. minut er udslagsgivende for hvilket værktøj din kompressor kan trække, og hvor du får det bedste resultat. 

  • En mindre model fra fx NU AIR (5 liter tank, 140 liter luft/min) kan fx bruges til at sprøjtemale i kortere tid, blæse rent, oppuste fodbolde m.v
  • En mellemstor model fra Flair (24 liter tank, 180 liter luft/min), Ferrua (24 liter tank, 180 luft/min) eller Paslode (24 liter tank, 220 liter luft/min) kan fx bruges til trykluftdrevet værktøj, herunder sømpistoler, slibemaskiner, møtrikspændere, sandblæserudstyr og fugepistoler 
  • Skal du have en stor og robust model, der er velegnet til brug på byggepladsen, kan du med fordel vælge en Max kompressor, som er noget af det absolut bedste på markedet. 

På mange modeller kan du selv regulere, hvor meget tryk du vil have til rådighed i udløbsslangen, og to manometre viser henholdsvis trykket i udløbsslangen og trykket i tanken - sidstnævnte er ofte lidt højere.

Det er en fordel, at kompressorens kapacitet er 30-40 % højere, end hvad værktøjet kræver – det skåner nemlig maskinen og forlænger dens levetid. Værktøjets luftforbrug angives i liter pr. minut ligesom kompressorens ydelse. Værktøjets luftforbrug kan dog godt være større end kompressorens ydelse, da værktøjets luftforbrug er angivet ved uafbrudt drift. Det betyder, at kompressorens tank i fyldt stand kan levere luft til det mere "krævende" værktøj i kortere arbejdsperioder. 

Hvor ofte skal du bruge kompressoren?

Med en stor tank behøver kompressoren ikke starte og stoppe så ofte, hvilket først og fremmest er rart for arbejdsmiljøet, idet det mindsker støjgener. Derudover reducerer det også sliddet på motoren. 

Har du kun lejlighedsvist brug for luft til fx at pumpe dæk op, kan du få mere glæde af en oliefri model, der har kortere levetid, men som tilgengæld er lettere og bedre kan tåle at stå skråt under arbejdet. Har du brug for en stor mængde luft i lange perioder, fx til sandblæsning eller fugepistoler, bør du overveje en lidt større model med oliesmøring. Vær dog i denne forbindelse opmærksom på, at den trykluft der kommer fra kompressorer med oliesmøring indeholder oliepartikler. Det vil derfor være en fordel at investere i en oliefri kompressor fra fx Paslode, hvis du skal bruge en blæsepistol til rengøring af sarte overflader, fx i bilen.

Tilbehør til kompressorer

Mangler du i samme ombæring tilbehør til din kompresser? Frygt ej, på 10-4 har vi alt nødvendige tilbehør til din kompressor. Vores indkøbere har arrangeret et bredt udvalg til markedets bedste pris på en lang række udvalgte mærker og produkter, og du finder således både blæsepistoler, dæktrykmålere, nipler, slanger og meget meget mere. 

Spørgsmål? Få gratis hjælp!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den kompressor fra fx Max, Flair, KGK, Einhell, Makita, Paslode eller Stanley, der passer bedst til dig og dine behov. Ring, send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.