Grundet ekstraordinær travlhed kan der forekomme 1-2 dages forsinkelse på enkelte ordrer.

Brænde

Hos 10-4.dk går vi ikke på kompromis med kvaliteten af det brænde vi sælger. Vi fører de bedste træpiller til dit træpillefyr, briketter samt lufttørret og ovntørret pejsebrænde lige her.

Brændsel til varme i hjemmet

Hos 10-4.dk har vi et bredt udvalg af brændsel til pillefyret, pilleovnen, brændeovnen, pejsen, grillen og dit udendørs bålsted. Vi har kun brændsel i høj kvalitet og i flere varianter så du kan få det brændsel som du har behov for. Du finder vores udvalg af træpiller, pejsebrænde, træbriketter og trækul og grillbriketter her.

 

Træpiller, pejsebrænde, træbriketter og trækul

Hos 10-4.dk kan du bestille det brændsel som du skal bruge til brændeovnen eller pillefyret. Vi leverer i større mængder stablet på paller, så du kan få fyldt lageret op. Der er forskel på træpiller og pejsebrænde, hvorfor vi har flere varianter at vælge mellem så du kan få det brændsel som du har behov for. Alle varianter i høj kvalitet som sikrer en god og lang forbrænding så du får den bedste økonomi ud af dit brændsel. Du kan for eksempel vælge mellem:

Der er gratis fragt på udvalgte produkter samt gode priser.

 

Skal jeg vælge træbriketter eller pejsebrænde til brændeovnen?

Når vi fyrer i brændeovnen har vi en tradition for at vælge pejsebrænde frem for træbriketter. Pejsetræ, især det ovntørrede, knitrer, dufter som det plejer og spreder hygge. Det ser smukt ud. Som ejer af en brændeovn bør man også tage træbriketter i god kvalitet med i tankerne, hvis formålet er at få den billigste og mest effektive forbrænding ud af brændslet. Fyrogspar.dk fik ingeniør M.IDA Kurt Jacobsen på opgaven og via et længere regnestykke kom han frem til, at træbriketter har en teoretisk økonomisk fordel på 4% som i praksis måske er 5-10% bedre virkningsgrad end hvis du vælger savet og kløvet pejsetræ.

Træbriketter gør dig hurtigere til en dygtig fyringsmester

Årsagen til den bedre virkningsgrad for træbriketter skyldes blandt andet at pejsetræ ofte har bark, som har en dårligere forbrænding end træet, at pejsetræ og især de hårdere træsorter, er sværere at tænde op på en effektiv og økonomisk måde. Og så brænder træbriketter mere rent, grundet deres lave vandindhold, at den ensartede struktur gør dem let antændelige hvor du som fyringsmester hurtigt kommer ind i den bedste fyringsrutine.

Derfor kan man sige at økonomien i, om du skal vælge gode træbriketter eller helt tørt pejsetræ, meget afhænger af dig, som en dygtig fyringsmester, får størst mulig virkningsgrad ud af brændslet. Jo bedre du er til at styre forbrændingen i brændeovnen fra opstart til slut, desto bedre bliver virkningsgraden og set fra den synsvinkel kan træbriketterne have en fordel. Forudsætningen er selvfølgelig at du har en moderne brændeovn og en effektiv skorsten. Vær opmærksom på, at opvarmning med træbriketter kan give højere varme i ovnen, så du skal tilpasse mængden af brændsel. Er du i tvivl omkring træbriketter, kan du tjekke med producenten af brændeovnen.
Køb vores udvalg af træbriketter her.

 

Vælg rent pejsebrænde til brændeovnen

Uagtet om du vælger træbriketter eller pejsebrænde, er det vigtigt at du vælger et tørt, rent og ubehandlet træ til brændeovnen.  Det urene træ kan afgive forurenende stoffer ved afbrænding. Hos 10-4.dk sælger vi lufttørret og ovntørret pejsebrænde i flere varianter. De lettere træsorter er lettere at antænde og derfor gode til optænding og de hårdere træsorter er gode når du har fået varmet skorstenen og brændeovnen op og forbrændingen er kommet i gang. Ovntørret pejsebrænde er klart til brug og lufttørret pejsebrænde skal ligge og tørre inden det er klart. Køb vores pejsebrænde her.

 

Pejsebrænde og træbriketter på tilbud og til skarpe priser

Vi har hos 10-4.dk altid gode priser på pejsebrænde og træbriketter og for at gøre det nemt for dig, så har vi udvalgte modeller som vi har mærket med 'Billigst på Pricerunner', hvis du søger de bedste priser. 'Billigst på Pricerunner' giver dig nogle af vores mest populære modeller til de bedste priser. 

 

Træpiller til pillefyret, stokerfyret og pilleovne

Træpiller er blevet mere udbredte i de danske hjem. Med træpiller får du nemlig en billig og effektiv opvarmningsform. Når du vælger træpiller, skal du være opmærksom på kvaliteten. Der er ikke fastlagt kvalitetskrav for træpiller, og der kan derfor være stor forskel på brændværdi og mængden af slagge- og askedannelse. Hos 10-4.dk finder du udelukkende træpiller af høj kvalitet. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.