Pejsebrænde

De hårdere træsorter som bøg, eg og ask er gode varmekilder som brænder længe. De lette træsorter som rød eller hvid el, poppel og lindetræ, som du ofte finder i blandet løvtræ, er velegnede til opstart i brændeovnen. Se udvalget hos 10-4.dk og få de bedste priser.

Sortering:
produkter

Pejsebrænde hvad er bedst?

Pejsetræ brænder bedst når det er helt tørt, som du sikkert kender fra når du brænder bål i haven. Fugtigt pejsebrænde er svært at få til at brænde ordentligt og det samme gælder forbrændingen i en brændeovn. Fugtigt brænde er svært at tænde op, giver en lavere varme i brændkammeret, producerer meget sod og du får ikke en effektiv forbrænding af røggasserne. Derfor er ovntørret pejsebrænde noget af det bedste at fyre med. 

Ovntørret pejsebrænde er klart til brug ved levering

Ovntørret pejsebrænde er tørret til et vandindhold på max 24% og er klart til brug ved levering. Du kan vælge mellem flere varianter af de hårde træsorter som bøg, eg, ask eller birk som brænder længere og giver mange gløder og de mere bløde træsorter, som blandet løv som er nemme at tænde og brænder hurtigere. Køb ovntørret askbirk, blandet løvbøg og eg pejsebrænde her.

Lufttørret pejsebrænde kan bruges nu, men bliver endnu bedre af at ligge lidt

Lufttørret har et vandindhold på max 40%. Lufttørret pejsebrænde anbefales at tørre 2-6 måneder efter modtagelse, før det er klart til brug. Har du tid til at vente, er det et fint og billigere alternativ end ovntørret pejsebrænde. Har du pejsebrændet liggende frit under åben himmel er dine brændeknuder fugtige i overfladen, hvorfor du får en fordel ved at tørre dem indenfor inden du bruger dem i brændeovnen. Køb lufttørret bøg pejsebrænde her.

Så meget varme giver de forskellige typer pejsebrænde

De bedste træsorter til brændeovnen er de lidt hårdere træsorter, som har en højere brændværdi. De hårdere træsorter brænder langsommere, mere jævnt og afgiver varme i længere tid. Brændværdien er lidt forskellig men træsorterne vejer ikke det samme pr. kubikmeter. 

  • Bøgebrænde brænder længe og giver mange gløder. Brændværdi ca. 4700 Kcal/kg.
  • Ask brænder længe og giver en god varme. Brændværdi ca. 4700 Kcal/kg.
  • Eg brænder længe og giver god varme. Brændværdi ca. 4700 Kcal/kg.
  • Birk er nemt at tænde og gnistrer stort set ikke. Brændværdi ca. 4400 Kcal/kg.
  • Blandet løv er let at tænde, brænder hurtigt og opfattes typisk som godt hyggetræ og fint til at tænde op med. Brændværdi ca. 4400 Kcal/kg.

Pejsebrænde hos 10-4.dk er håndstablet i brændetårne på paller og indeholder ca. 1,8-1,85 rummeter. 

3 trin til at teste om brændet er tørt

Den bedste måde at teste brændets fugtighedsprocent er ved at bruge en fugtmåler men har du ikke den ved hånden er kan du følge disse 3 husmands trin for trin.

1. Smør lidt opvaskemiddel på den ene ende af brændet.
2. Sæt munden på den anden ende og pust igennem træet.
3. Dit brænde er tørt, hvis der kommer bobler ud af træet.

Det skyldes, at der inde i træet er nogle kanaler, som transporterer vand rundt i stammen. Når træet fældes og tørres, forsvinder vandet, og så kan luften frit passere, når du puster.

Pejsebrænde på tilbud og til skarpe priser

Vi har hos 10-4.dk altid gode priser på pejsebrænde og for at gøre det nemt for dig, så har vi udvalgte modeller på kampagne som du kan finde via mærket 'Kampagne'. Søger du de bedste priser, kan du gå efter mærket: 'Billigst på Pricerunner', hvor du får nogle af vores mest populære modeller til de bedste priser. 

Mangler du et sted at stable dit brænde i haven kan du købe en brændevæg  eller måske et redskabsskur kan dække behovet.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken træsort brænder bedst?
Pejsetræ brænder bedst når det er tørt, som du sikkert kender fra når du brænder bål i haven. Og går du efter de hårdere brændetyper med højest massefylde, brænder de bedst. Eksempler på de hårdere brændetyper er bøg, ask og eg.
Hvilken type brænde skal jeg vælge?
Vælger du ovntørret brænde samt en af de lettere brændetyper til at tænde op med i brændeovnen, har du lettere ved at få ild i brændet. Når du har ild i brændet, så brænder de hårdere brændetyper længere, mere jævnt og afgiver varme i længere tid.
Hvor køber du billigt brænde til brændeovnen?
Hos 10-4.dk har vi gode priser på pejsetræ i brændetårne både i lufttørrede og ovntørrede kvaliteter af bøg, ask, eg, birk og blandet løv.
Hvordan tørrer brænde bedst?
Brænde tørrer hurtigst hvis det kommer under tag eller dækkes af en presenning. Der skal dog være åbent omkring siderne for at få ventilation til træet. Stabel brændet så løst som muligt for at få ventilation til træet og hold brændet fri af jordkontakt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.