Troldtekt træbeton loftplader

Troldtekt træbeton loftplader er et letvægtsmateriale, som giver dig et behageligt og sundt indeklima. Den særlige sammensætning af træfibre og beton giver Troldtekt loftpladerne fremragende lydabsorberende egenskaber, og sikrer dig en god akustik i boligen og i kommercielle byggeprojekter. 

Filter:
Sortering:
15 produkter

Troldtekt træbeton loftplader - god kvalitet, der giver et godt indeklima

Troldtekt træbeton lofter findes i flere længder 1200 mm og 2400 mm. Når du vælger et Troldtekt loft, får du en række fordele og egenskaber, som vi herunder har samlet som 6 gode grunde.

6 gode grunde til at vælge Troldtekt træbeton loftplader

 1. God akustik
 2. Sundt indeklima
 3. Genbrug og genanvendelse
 4. Effektiv brandsikring
 5. Naturlig styrke
 6. Fleksible designløsninger

Brug Troldtekt træbeton loftplader for at opnå en god akustik

En god akustik kræver, at man har materialer i rummet, der har en åben overfladestruktur, og deraf en kort efterklangstid. De egenskaber finder du i Troldtekt træbeton loftplader. Kort fortalt betyder det, at Troldtekt pladens åbne struktur absorberer lyden i stedet for at reflektere den tilbage i rummet, så du vil opleve mindre støj i rummet, og at det er nemmere at høre, hvad der bliver sagt. Hårde og glatte overflader giver derimode en lang efterklangstid. Altså hvor længe en lyd er om at forsvinde i et lokale. Rum med en lang efterklangstid giver et rodet og støjende lydbillede og har en tendens til at give dårligere trivsel.

Troldtekt træbeton - Køb online på 10-4.dk

Et godt og sundt indeklima med Troldtekt loftplader

Er afgørende for vores velbefindende. Især i Danmark, hvor vi tilbringer rigtig mange timer indendørs. Med et Troldtekt loft får du nogle af markedets bedste loftplader, hvad indeklima angår. Dårligt indeklima er et problem som går ud over helbredet med alt fra irritation i øjne, næse og hals til udslæt, hovedpine og kvalme. Det påvirker dit velvære, arbejdsevnen og kan forårsage øget sygefravær. Troldtekt indeholder ingen skadelige eller allergifremkaldende stoffer og har opnået flere flotte certificeringer på området, herunder Dansk Indeklima Mærkning og det britiske 'Allergy Friendly Product Award'.

Genbrug og genanvendelse

Troldtekt producerer sine træbeton loftplader med fokus hvor de følger Cradle to Cradle-principperne. De har fokus på at råmaterialer genanvendes og at produktionsprocesser har fokus på et minimalt brug af ressourcer og de har et system til genanvendelse af brugte akustikplader. Produktionen benytter udelukkende vindenergi til elektricitet, genbruger produktionsaffald til energi eller kompost, og bruger CO2-neutrale brændstoffer til procesvarme og opvarmning af bygninger. De har også et retursystem for træcementaffald fra byggepladser, som returneres til naturen som kompost. Læs mere om Troldtekts fokus på genanvendelse.

Effektiv brandsikring

Indvendige lofters brandegenskaber kan være meget afgørende for, hvordan og hvor hurtigt en brand udvikler sig. Loftpladerne er fremstillede af træ og cement. Træ er normalt et brandbart materiale, men da hver enkelt træfiber i Troldtekt er omsluttet med- og beskyttet af ikke-brandbar cement, er de kategoriseret som et svagt antændeligt materiale, der i tilfælde af brand, næsten ikke udvikler røg, og kun afgiver svag varme. Troldtekt er CE mærket.

Naturlig styrke

Troldtekt loftet har taget de bedste egenskaber fra træ og cement: Naturlig åndbarhed fra træet og høj styrke fra cementen. Det er hærdnings- og afbindingsprocessen, der gør, at cementen i pladerne bliver til beton, og det er træets helt naturlige egenskaber, der gør materialet åndbart. Den gode kombination giver robuste plader, der tilmed kan optage og afgive fugt og er velegnede til forskellige miljøer. Troldtekt træbeton loftplader har en levetid på mindst 50 år.

Fleksible designløsninger

Du kan uden problemer anvende Troldtekt træbeton loftplader i f.eks. dit badeværelse eller andre vådrum, da materialet ikke kan rådne eller danne grobund for svamp. Dette gør dem til en langtidsholdbar løsning, der kræver minimal vedligeholdelse. Pladerne er nemme at bearbejde og save i, og det er skruefast. Installationen af loftpladerne er relativt enkel og hurtig, hvilket kan hjælpe med at reducere din bygge- eller renoveringstid.

Du kan lære meget mere i vores guide til valg af Troldtekt træbeton loftplader.

Troldtekt træbeton - Køb online på 10-4.dk

Køb Troldtekt træbeton loftplader til skarpe priser og gode tilbud

Prisen på en Troldtekt træbeton-plade afhænger af, hvilken type plade, der er tale om. Hos 10-4.dk finder du priser fra 79,- til 229,- pr. plade. Typisk vil du kunne opnå en mængderabat, ved køb af flere plader på en gang. Du kan se den aktuelle pris ved at klikke dig vej til det produkt, du er på udkig efter. 

Søger du de bedste priser, kan du gå efter mærket 'Billigst på Pricerunner', hvor du får nogle af vores mest populære Troldtekt plader til de bedste priser. Vi har hos 10-4.dk altid gode priser på træbeton plader og for at gøre det nemt for dig, så har vi flere gange om året, udvalgte modeller på kampagne, som du kan finde via mærket 'Kampagne'. 

Mærket 'Bestseller' fortæller dig, hvilke loftplader der er de mest populære lige nu.

Et Troldtekt loft kan fås i flere varianter og farver

Som forklaret i vores guide, så har Troldtekt Extremfin en tykkelse på 0,5 mm træspåner og Ultrafin har en tykkelse på 1 mm. Samtidig har Extremfin en tættere struktur end Ultrafin loftpladerne, som giver et mere ensartet udtryk i pladen. Her er en oversigt over fordelene ved og de typiske anvendelser for nogle af de mest populære varianter.

 • Ultrafin findes i både hvid og sort farve. Loftpladen tilbyder en ekstra fin overfladestruktur, der giver et mere ensartet og delikat udseende. Den sorte variant er typisk populær i rum med et moderne, minimalistisk design, mens den hvide variant bruges til at skabe en lys og åben atmosfære.
 • Ultrafin 2. sortering findes i en hvid og lys farve, og tilbyder de samme æstetiske kvaliteter som den første sortering af Ultrafin, men til en mere overkommelig pris. Små kosmetiske fejl kan forekomme, hvilket giver pladerne karakter og en unik følelse.
 • Extremfin findes i en hvid farve. Extremfin varianten tager det fine udseende til det næste niveau med en endnu finere overfladestruktur. Det giver en næsten glat overflade, og du får stadig Troldtekts akustiske og miljømæssige fordele. Loftpladerne er perfekte til byggerier, hvor du ønsker en en næsten usynlig akustikløsning.
 • Troldtekt V-line 1 way har en lineær struktur i loftpladen, som giver et dynamisk og moderne udseende til loftet og kan bidrage til en visuel forlængelse af rummet. Loftpladen bruges typisk til rum, hvor der skal være et moderne twist på det traditionelle akustikloft.
 • Troldtekt Agro er specielt udviklet til brug i landbrugsbygninger og andre steder, hvor der er behov for ekstra robuste og holdbare løsninger. Loftpladerne er resistente over for fugt og skadedyr, hvilket gør dem ideelle til krævende miljøer.

Montering og opsætning af Troldtekt træbeton loftplader

Til montering og opsætning af træloftpladerne, har vi et udvalg af Troldtekt el-galvaniserede skruer, hvor skruehovedet har struktur som træloftpladerne. Samtidig er skruerne lakerede og fås i farverne hvid, sort eller lys beige. Farverne er afstemte efter træloftpladerne, og derfor er de mindre synlige efter opsætning. Skruerne er velegnede til montering af akustikplader til træ og stål. Du finder udvalget af skruer og tilbehør her.

Se kort video om montering og opsætning af Troldtekt træbeton herunder. Her finder du montagevejledninger på de specifikke loftplader.

Troldtekt træbeton loftplader skal akklimatisere inden opsætning

For at sikre en fejlfri installation af dine Troldtekt loftplader, er korrekt akklimatisering afgørende. Dette trin tilpasser pladerne til rummets temperatur og fugtighed, forebygger skader og sikrer det bedste slutresultat. Husk at opbevare pladerne korrekt og give dem tid til at akklimatisere i mindst 48 timer.

For en dybdegående forståelse af hele processen, henviser vi til vores fulde guide: Guide til akklimatisering af Troldtekt loftplader. Følg vores tips for at undgå almindelige fejl og opnå en problemfri installation.

Du kan opsætte indbygningsspots i Troldtekt træloftplader

Når du overvejer at integrere indbygningsspots i dine Troldtekt træbeton loftplader, er det vigtigt at være opmærksom på pladernes unikke egenskaber. De er ikke kun lydabsorberende, men også brandsikre og fugtresistente. Ved installation af spots i træbeton, skal man sikre, at de valgte spots er egnede til formålet og ikke kompromitterer pladernes brandegenskaber. Med de rette spots kan du opnå en smuk og funktionel belysning, der komplementerer det æstetiske udtryk af Troldtekt træbeton loftplader, samtidig med at du bevarer pladernes akustiske og sikkerhedsmæssige fordele. Antallet af spots i loftet og deres styrke, afhænger af loftets lyse eller mørke farve og jo lysere loftspladen er, desto mere reflekterer den lyset. Sørg altid for at følge producentens anvisninger for både plader og de valgte spots for at opnå det bedste resultat.

Troldtekt træbeton - Køb online på 10-4.dk

Hvem er Troldtekt?

Troldtekt er et dansk produktionsvirksomhed med hovedsæde i Tranbjerg. Firmaet blev grundlagt i 1855 af den Aarhusianske købmand, J. C. Seidelin, som dengang solgte byggematerialer. Siden har virksomheden været i hænderne på flere forskellige ejere, og vokset sig større og større.

I 1935 bliver virksomheden overtaget af A/S L. Hammerich & Co. som over en årrække opkøber den vestjyske fabrik A/S Troldhede Pladeindustri. En virksomhed som, i 1935, var et moderne fabriks­anlæg til fremstilling af den eneste danske træfiberplade, Danatex, og træbetonpladen Troldtekt. 

Siden da er det trods Anden Verdenskrig og flere finanskriser lykkedes virksomheden at øge sine aktiviteter. I år 1955 kunne virksomheden fejre 100 års jubilæum og i 2010 skiftede firmaet navn til det nuværende: "Troldtekt A/S". Troldtekt har datterselskaber i bl.a. Tyskland og Sverige.

Virksomheden har gennem sin tid modtaget adskillige miljøpriser for deres produkter og for deres produktion. 

Spørgsmål? Vi sidder klar til at hjælpe!

Er du i tvivl om, hvilket akustikloft og akustikpanel du skal vælge? Hos 10-4.dk er vi klar til at hjælpe.

Ring, send en e-mail eller chat med os i dag. Vi glæder os til at høre fra dig.

Se også udvalget af Lofter | Troldtekt træbeton | Woody & Moody akustikpaneler | Ecophon akustiklofter | Forzes akustiklofter | Knauf akustiklofter | Huntonit paneler | Loftbrædder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.