Julegaver byttes helt frem til den 31. januar 2023

Troldtekt træbeton

Troldtekt træbeton loftplader er meget lydabsorberende, og giver dig et behageligt og sundt indeklima. Naturprodukterne, træ og beton, skaber netop de lydabsorberende egenskaber, og sikrer dig god akustik.

produkter

Troldtekt træbeton loftplader - god kvalitet, der giver et godt indeklima

Troldtekt træbeton loftplader findes i flere længder 1200 mm og 2400 mm og ved at vælge Troldtekt træbeton loftplader får du en række fordele og egenskaber, som vi herunder har samlet som 6 gode grunde til at vælge Troldtekt:

  1. God akustik
  2. Sundt indeklima (Læs mere om sundt indeklima hos troldtekt.dk)
  3. Dokumenteret bæredygtighed
  4. Effektiv brandsikring
  5. Naturlig styrke
  6. Fleksible designløsninger

Brug Troldtekt træbeton loftplader for at opnå en god akustik

Det kræver, at man har materialer i rummet, der har en åben overfladestruktur, og deraf en kort efterklangstid. De egenskaber finder du i Troldtekt træbeton loftplader. Kort fortalt betyder det, at Troldtekt pladens åbne struktur absorberer lyden, så du vil opleve mindre støj i rummet, og at det er nemmere at høre, hvad der bliver sagt. Hårde og glatte overflader giver derimode en lang efterklangstid. Altså hvor længe en lyd er om at forsvinde i et lokale. Rum med en lang efterklangstid giver et rodet og støjende lydbillede og har en tendens til at give dårligere trivsel.

Et godt og sundt indeklima med Troldtekt træbeton loftplader

Er afgørende for vores velbefindende. Især i Danmark, hvor vi tilbringer rigtig mange timer indendørs. Med Troldtekt får du nogle af markedets bedste loftplader, hvad indeklima angår. Dårligt indeklima er et problem som går ud over helbredet med alt fra irritation i øjne, næse og hals til udslæt, hovedpine og kvalme. Det påvirker dit velvære, arbejdsevnen og kan forårsage øget sygefravær. Troldtekt indeholder ingen skadelige eller allergifremkaldende stoffer og har opnået flere flotte certificeringer på området, herunder Dansk Indeklima Mærkning og det britiske 'Allergy Friendly Product Award'. Læs mere herom på Troldtekt.dk.

Effektiv brandsikring med Troldtekt træbeton loftplader

Indvendige lofters brandegenskaber kan være meget afgørende for, hvordan og hvor hurtigt en brand udvikler sig. Troldtekts loftplader er fremstillede af træ og cement. Træ er normalt et brandbart materiale, men da hver enkelt træfiber i Troldtekt er omsluttet med- og beskyttet af ikke-brandbar cement, er Troldtekt kategoriseret som et svagt antændeligt materiale, der i tilfælde af brand, næsten ikke udvikler røg, og kun afgiver svag varme. Troldtekt er CE mærket.

Naturlig styrke

Troldtekt træbeton loftplader har taget de bedste egenskaber fra træ og cement: Naturlig åndbarhed fra træet og høj styrke fra cementen. Det er hærdnings- og afbindingsprocessen, der gør, at cementen i pladerne bliver til beton, og det er træets helt naturlige egenskaber, der gør materialet åndbart. Den gode kombination giver robuste plader, der tilmed kan optage og afgive fugt. Troldtekt træbeton loftplader har en levetid på mindst 50 år.

Fleksible designløsninger

Du kan uden problemer anvende Troldtekt træbeton loftplader i fx dit badeværelse eller andre vådrum, da materialet ikke kan rådne eller danne grobund for svamp. Troldtekt er nemt at bearbejde og save i, og det er skruefast.

Du kan lære meget mere om Troldtekt i vores guide.

 

Køb Troldtekt træbeton loftplader til skarpe priser og gode tilbud

Prisen på en Troldtekt træbeton-plade afhænger af, hvilken type plade, der er tale om. Hos 10-4.dk finder du priser fra 79,- til 229,- pr. plade. Typisk vil du kunne opnå en mængderabat, ved køb af flere plader på en gang. Du kan se den aktuelle pris ved at klikke dig vej til det produkt, du er på udkig efter. 

Søger du de bedste priser, kan du gå efter mærket 'Billigst på Pricerunner', hvor du får nogle af vores mest populære Troldtekt plader til de bedste priser. Vi har hos 10-4.dk altid gode priser på Troldtekt træbeton plader og for at gøre det nemt for dig, så har vi flere gange om året, udvalgte modeller på kampagne, som du kan finde via mærket 'Kampagne'. 

Troldtekt træbeton loftplader findes i flere varianter

Som forklaret i vores Troldtekt guide, så har Troldtekt Extremfin en tykkelse på 0,5 mm træspåner og Ultrafin har en tykkelse på 1 mm. Samtidig har Extremfin en tættere struktur end Ultrafin loftpladerne, som giver et mere ensartet udtryk i pladen.
Du finder Troldtekt træbeton loftplader i følgende varianter.

 

Montering og opsætning af Troldtekt træbeton loftplader

Se kort video om montering og opsætning af Troldtekt træbeton herunder. Du finder monteringsvejledninger på de specifikke Troldtekt loftplader her.

Troldtekt skruer og pinde til akklimatisering

Når du får dine Troldtekt træbeton loftplader leveret skal akklimatisere pladerne inden brug. Dertil kan du købe pinde til opbinding af alle træbetonplader. Til montering har vi et udvalg af Troldtekt og Heradesign skruer i flere farver og strukter samt reparationsmaling.

Du finder udvalget af tilbehør her.

Du kan opsætte indbygningsspot i Troldtekt træloftplader

Når du vælger Troldtekt træloftplader, så kan du opsætte indbygningsspot, så du får en flot og diskret belysning. Mængden af spots og styrke afhænger af loftets lyse eller mørke farve og jo lysere loftspladen er, desto mere reflekterer den lyset. Følg spottets vejledning når du monterer.

Du kan købe alle vores indbygningsspots her.

Hvem er Troldtekt?

Troldtekt er et dansk produktionsvirksomhed med hovedsæde i Tranbjerg. Firmaet blev grundlagt i 1855 af den Aarhusianske købmand, J. C. Seidelin, som dengang solgte byggematerialer. Siden har virksomheden været i hænderne på flere forskellige ejere, og vokset sig større og større.

I 1935 bliver virksomheden overtaget af A/S L. Hammerich & Co. som over en årrække opkøber den vestjyske fabrik A/S Troldhede Pladeindustri. En virksomhed som, i 1935, var et moderne fabriks­anlæg til fremstilling af den eneste danske træfiberplade, Danatex, og træbetonpladen Troldtekt. 

Siden da er det trods Anden Verdenskrig og flere finanskriser lykkedes virksomheden at øge sine aktiviteter. I år 1955 kunne virksomheden fejre 100 års jubilæum og i 2010 skiftede firmaet navn til det nuværende: "Troldtekt A/S". Troldtekt har datterselskaber i bl.a. Tyskland og Sverige.

Troldtekt har gennem sin tid modtaget adskillige miljøpriser for deres produkter og for deres produktion. 

På udkig efter et andet loftpanel?

Se også vores udvalg af akustiklofter med trælameller og Ecophon akustikloft.

Har du spørgsmål til Troldtekt? Kontakt os og få råd og vejledning!

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den gipsplade, der passer bedst til dig og dine behov. Vi har altid gode tilbud.

Ring, send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange Troldtekt-plader skal jeg bruge?
Når pladerne har størrelsen 25x600x1200mm, skal du bruge 1,39 plader per m2. Husk i øvrigt også, at du til plader af denne størrelse, skal bruge 6 Troldtekt træbetonskruer pr. plade til monteringen.
Hvad er Troldtekt træbeton?
Troldtekt træbeton akustikplader er et naturligt produkt af træ og cement, der sikrer dig en god akustisk i hjemmet samt et sundt indeklima. Troldtekt akustikplader er dokumenterede bæredygtigt gennem hele produktets livscyklus via Cradle to Cradle certificering.
Hvad koster Troldtekt pr. m2 ?
Prisen pr. m2 Troldtekt loftplader afhænger af kvalitet og antal plader du skal bruge. For at få 1 m2 skal du købe 2 plader, men prisen for 1 m2 starter ved ca. 93,- og opefter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.