Stolpesko

Stolpesko er en essentiel komponent, der bruges til at sikre stolper i jorden, hvilket forhindrer direkte kontakt mellem træet og jorden og dermed forlænger stolpens levetid, ved at forhindre forrådnelse. De er især nyttige i konstruktioner som hegn, terrasser og andre udendørs træstrukturer.

Køb stolpesko hos 10-4.dk

Stolpesko benyttes så stolperne til vognlyet, cykelskuret eller solterassen ikke har jordkontakt. Graver du blot stolpen ned som den er, vil den over tid hurtigere nedbrydes, og du er nødt til at sætte nye stolper. Faktisk kan du risikere at få en anmærkning i tilstandsrapporten, hvis stolper er sat direkte i jorden uden brug af stolpesko.

Til montering af stolpeskoen kan du vælge enten at støbe eller lime dem fast, afhængig af, hvor du sætter stolpeskoen - eller vælge den færdige variant.

Placering af stolpesko i jord, fundament eller i en betonklods

  • Stolpesko i jord
    • Hvis stolpeskoene skal sættes i jord, skal du sørge for, at denne bliver støbt i en eller anden form for form eller at du køber stolpesko inklusiv stolpebærer.
  • Stolpesko i fundament
    • Skal du sætte stolpesko i et fundament, skal disse placeres, når selve formen er fyldt op med beton. Er betonen allerede hærdet, bør du lime stolpeskoen fast i stedet.
  • Stolpesko i betonklods
    • Alternativt er det også muligt at få stolpesko, der allerede sidder i en betonklods.

Det er vigtigt, når stolpeskoene støbes, at de sidder i den rette højde. Skal du f.eks. sætte vandrette bjælker, er det ekstra smart at sørge for at stolpeskoene kan justeres efter højde, så du er sikker på det hele er i vater, inden du fortsætter byggeriet. Nogle stolpesko kan justeres, efter at de er støbt fast.

Du får flere fordele ved at bruge stolpesko

Ved at forhindre direkte kontakt mellem træ og jord, beskytter stolpesko træet mod fugt, hvilket markant reducerer risikoen for forrådnelse og svampeangreb. Stolpesko giver en fast forankring, hvilket sikrer strukturens stabilitet og evne til at modstå forskellige belastninger, herunder stærk vind eller vægtbelastning.

Du får også en nemmere installation da du med stolpesko, kan montere stolper hurtigere og nemmere, og de kræver ikke, at man graver dybe huller eller bruger store mængder beton. Mange stolpesko tilbyder justerbarhed, hvilket giver fleksibilitet i højden og sikrer, at konstruktionen er i niveau.

Se hele udvalget af bygningsbeslag og køb vores udvalg af vindtrækbåndstolpesko, bjælkesko, gerberbeslag, hulplader, toplægtebeslag, vindafstivningssystemer og vinkelbeslag.

Spørgsmål? Få gratis hjælp!

Hos 10-4.dk er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde de stolpesko, der passer bedst til dig og dine behov.

Ring, send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.