Julegaver byttes helt frem til den 31. januar 2023

Gori træbeskyttelse

Gori er det sikre valg, når du skal sikre dit træværk mod vejr og vind. Gori har lavet træbeskyttelse i mere end 100 år, og det fornemmes tydeligt på produkterne. Det danske vejr kan være rigtigt koldt, vådt og blæsende, og det kan skade dit træværk hurtigt. Med Gori forlænger du levetiden betydeligt, så du ikke skal ud og skifte træværket ud hele tiden.

Gori træbeskyttelse 

Gori træbeskyttelse & maling

I Danmark har vi et meget skiftende klima, hvor dit udendørs træværk er hårdt udsat. Derfor er det vigtigt, du bruger en god træbeskyttelse, som holder i mange år.

Gori har produceret træbeskyttelse i over 100 år, hvorfor deres erfaring og produkter er et af landets bedste.

Gori træbeskyttelse kan fås som både transparent og dækkende træbeskyttelse, hvor i sær Gori 88 træbeskyttelse er den mest populære.

Hele vores udvalg af træbeskyttelse, indeholder bl.a. også:

 • Gori 11
 • Gori 22
 • Gori 505
 • Gori 605

... og mange flere

Udover træbeskyttelse forhandler vi også:

 • Gori træterrasseolie
 • Gori vinduesmaling
 • Gori rensemidler samt
 • andet træpleje

Hvis du er tvivl om hvilke Gori produkter du skal anvende og ellers har nogle tvivl så læs vores Gori vejledning.

Gori specialolier

Med Gori specialolier får du et produkt for feinsmecker.

Hver olie er specialproduceret til:

 • Cedertræ
 • Lærketræ
 • Havemøbler
 • Ædeltræ

Ved at påføre Gori træolie, gør du dit træværk mere modstandsdygtig imod vind, vand og smuds, og samtidig vil du fremhæve træets naturlige flotte og varme glød.

Guiden til træbeskyttelse

Forberedning af træbeskyttelse

Får du anvender Gori træbeskyttelse, er der nogle forhold, du skal være opmærksom på. Er dit træværk råddent, skal du ikke anvende Gori produkter, men istedet udskifte træet. Vandfælder skal udbedres med bl.a. akrylfugemasse. Forekommer der skimmel og belægninger, skal dette fjernes med Gori Fjern Belægninger.

Er ovenstående iorden, kan du gå i gang med at fjerne eventuelt løstsiddende malin med f.eks. et skrabejern, sandpapir eller en slibemaskine.

Vejledningsvideo
Grunding af dit træværk

Er dit træværk tryk- eller vakuumimprægneret, skal de træværk ikke nødvendigvis grundes, medmindre det har stået ubeskyttet i mere end 6 måneder, ligesom eksotiske træsorter er beskyttet mod råd og svamp naturligt, og skal derfor ikke grundes.

Derimod skal nyt og ubehandlet træværk grundes lige før eller straks efter opsætning for den optimale holdbarhed. Det anbefales på det kraftigste, at dit træværk bliver slutbehandlet mindst 14 dage efter grunding! 

Slutbehandling

Når dit træværk er grundet, kan du påbegynde slutbehandlingen. Gori har mange forskellige produkter, hvor hvert enkelt produkt, har sine egne unikke egenskaber.

Gori produkterne egner sig forskellige steder i dit hjem: 

 • Facader, udhæng, gavle, garager m.m.
 • Facader af eksotisk træ og lærketræ
 • Carporte, plankeværk, stakit, pergola m.m.
 • Vinduer og døre
 • Træterrasser
 • Havemøbler

Vigtigt:

Uanset hvilket Gori produkt der anvendes, er det vigtigt dit træværk slutbehandles min. to gange, for at opnå det bedste resultat.

Undgå også at arbejde med Gori produkter under direkte sol, da det vil tørre hurtigere, hvorfor resultatet vil blive striber og struktureret. 

Råd til vedligeholdelse af dit træværk

Vi i 10-4 anbefaler, at du gennemgår dit træværk regelmæssigt og gerne mindst én gang om året. Er der skader i dit træværk, skal disse helst udbedres med det samme. 

Vandfælder:

Forekommer der revner og sprækker i dit træværk, skal disse udfyldes med kit eller acrylfugemasse, for at forhindre fugt trænger i dit træ og skaber råd. Derved mindsker du risikoen for skimmelsvamp og råd, hvilket kan medføre din træbeskyttelse vil skalle af.

Vejrforhold:

Det danske vejr er meget skiftende, hvor regn, sol og blæst er meget hårdt for dit træ. Det anbefales, at du oftere tjekker syd- og vestvendte brædder, da holdbarheden tit og ofte vil være dårligere her end andre steder. 

Råddent træ:

Tjek for råd ved at stikke f.eks. en skruetrækker ind i dit træværk. Er dette blød eller smuldrer det, er det tegn på råd. Det skal derfor udskiftes, hvorfor Gori's produkter ikke har virkning!

Skimmel/belægninger:

Belægninger og skimmel er svære at undgå, men hvis dit træ bliver klargjort inden, og bliver Gori Fjern Belægning anvendt som forebyggende middel, samt anvender du Gori Trævask, vil du opleve bedre holdbarhed og mindre risiko for angreb af skimmel og belægninger. 

10-4 anbefaler Dana Lim

Til reperation af vandfælder og lignende anbefaler vi hos 10-4 Dana Lim polymerfuge. Fugemasse påføres med Dana fugepistol. Polymerfugemassen kan anvendes på allerede behandlet træ med Gori træbeskyttelse. 

Dana Lim polymerfugemasse Sealflex Hybrid 522 (forhandles i flere farver og størrelser)

Køb her: Akrylfugemasse

Dana fugepistol H40PS


Køb her: Fuge- og skumpistoler

Hvor fugtigt må dit træværk være ved behandling?

Det er vigtigt, at dit træværk ikke er alt for fugtigt før behandling med Gori træbeskyttelse. Dit træ må maksimalt have en fugtprocent på mellem 15-18%, før påføring af træbeskyttelse. Derfor anbefaler vi i 10-4, du anvender en fugtmåler, så du er sikker på, at de træværk er klar til behandling med Gori træbeskyttelse. Derved sikrer du også det bedste resutalt.

Varde fugtmåler

Spørgsmål? Få gratis hjælp!

Hos 10-4 står vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde træbeskyttelse, der passer bedst til dig og dine behov.

Send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.