Guide til hvilken Gori du skal bruge til træværket

Når du har klargjort og grundet dit træværk er det tid til slutbehandlingen. Gori har et stort udvalg af træbeskyttelse, hvert produkt med sine helt specielle egenskaber. Vi starter med at se hvad du skal have beskyttet.

Der er forskellige steder i hjemmet hvor specielle Gori produkter egner sig bedst:

Husk: Uanset hvilket Gori produkt du vælger så skal træværket helst have mindst to gange træbeskyttelse for at opnå et godt resultat - og du skal helst undgå at male i direkte sol da produktet vil tørre hurtigt og resultatet vil blive stribet eller struktureret.

Facader, udhæng, gavle, garager m.m. 

Til de mere udsatte steder på huset er det vigtigt at vælge noget mere stærkt og holdbart træbeskyttelse. 

Med Gori 99 extreme dækkende opnår du den længste holdbarhed og får det flotteste resultat. Holdbarheden er op til 15 år alt efter hvor korrekt du behandler og afhængig af konstruktionen, underlagets beskaffenhed, vejrpåvirkninger, samt rengøring og vedligeholdelse. Produktet følger træets mønstre og giver en flot glans med en slidstærk overflade. Gori 99 extreme er velegnet til nyt træværk. Læs mere her.

Et nyt medlem af Gori-familien er Gori 99 extreme mat, som besidder de samme egenskaber som Gori 99 extreme dækkende, dog, som navnet også antyder, har Gori 99 extreme mat, en mat farve, hvilket giver et helt anderledes og i nogens øjne, moderne udtryk på dit træværk. 

Med Gori 100 Advance får du et produkt udviklet til ældre og mere slidt træværk. Gori 100 advance er en del af Gori's Teflon serie som er meget afvisende for snavs og vand. Produktet her er også ekstrem holdbart. Læs mere her.

Gori Nature er blandt Gori's miljøvenlige serie, da teknologien er baseret på naturlige mineraler og olier. Produktet er velegnet til båd nyt og gammelt træværk. Selvom Gori Nature er mildere mod naturen, går den ikke på kompromis med de egenskaber Gori er kendt for.

Gori 88 er en traditionel oliebaseret træbeskyttelse. Produktet trænger godt ind i træets overflade, og hvis du skulle få fugt i træværket kan du hurtigt se det ved at træbeskyttelsen skaller af. Dette kan hjælpe dig til forebygge råd inden det opstår. Du kan få Gori 88 i dækkende eller transparente farver. Læs mere her.

Facader af eksotisk træ og lærketræ

Eksotisk træ er typisk mere hårdføre og indeholder naturlige olier. Eksotisk træ kan f.eks. være træsorter som: teak, mahogni, ceder og nyatoh.

Gori specialolier bevarer varmen og gløden i træet og fremhæver det på bedste vis. Produktet er vand- og smudsafvisende. Specialolierne beskytter træet uden at danne en film og du bevarer derved det naturlige udtryk i træet. Hvis du derimod vil have en dækkende nuance kan du vælge Gori 100 AdvanceGori 99 extreme, eller Gori 88

Eksotisk træ skal ikke grundes da det naturligt allerede er beskyttet mod råd og svamp. Lærketræ skal derimod grundes inden slutbehandling.

Læs mere om specialolier her

Carporte, plankeværk, stakit, pergola m.m.

Disse typer af træværk kan variere meget i omfang, men der tages her udgangspunkt i mindre projekter. 

Med Gori 88 får du en oliebaseret træbeskyttelse som trænger ind i træet og giver en holdbar beskyttelse. Gori 88 kan fås i både dækkende og transparente farver og er anvendelig på både nyt og tidligere behandlet træ. 

Gori 44 transparent er baseret på akryl tilsat olie. Produktet trænger godt ind i træet og beskytter mod vejrets påvirkninger samtidig med at den fremhæver træets struktur og årer. Læs mere on Gori 44 her.

Gori 2in1 er produktet hvis du hurtigt og nemt skal have træbeskyttet dit stakit eller lignende. Gori 2in1 har både grunder og slutbehandling i ét. Produktet er oliebaseret og modvirker revnedannelse og hæmmer skimmelsvamp. Læs mere her.

Vinduer og døre

Ved vinduer og døre er det vigtigt at træbeskytte, og disse projekter er ofte mere omfattende. Det er derfor også vigtigt at gøre det ordentligt når man træbeskytter sine vinduer og døre. Med Gori vinduesmaling får du et produkt med det bedste og mest holdbare træbeskyttelse til vinduer. og døre. Gori vinduesmaling er med Teflon overfladebeskyttelse som beskytter mod snavs og vand. Læs mere om Gori vinduesmaling her.

Det er vigtigt at vinduet er konstrueret rigtigt og tæt for at få et godt resultat. Inden træbeskyttelsen påføres, vær derfor opmærksom på:

  • Glaslister, fugebånd og bundlisten på vinduet er meget udsatte for regn. Hvis ikke disse er tætte kan det ødelægge træet og træbeskyttelsen. hvis træet får fugt igennem sprækker og revner kan de få træbeskyttelsen til at skalle.
  • Dug på indersiden af vinduer kan betyde, at der er mangel på ventilation i huset.
  • Bundlisten skal have et fald, så vand kan ledes væk fra vinduet.
  • Vand kan ophobe sig i revner og sømhuller. Disse skal udfyldes.
  • Fugtigheden i træet skal være under 15%, når du træbeskytter. Køb din fugtmåler her.

Træterrasser

En træterrasse er flad og er derfor også mere udsat for vand, sol og slitage. Det kræves derfor en behandling lidt oftere og med en robust træbeskyttelse. Til det formål er der Gori Træterrasse med Teflon overfladebeskyttelse. Produktet beskytter mod snavs og vand og hæmmer skimmel og belægninger. For at få det bedste resultat påføres Gori træterrasse 1-2 gange langs med træets retning. Den transparente olie trænger godt ind i træet og giver en flot, varm glød og fremhæver træets struktur og årer. Læs mere her.

Havemøbler

Som træterrassen, er havemøblerne også udsat for meget vand, sol og slitage. - og ofte står havemøbler i fugtige rum over vinteren, hvilket kan resultere i skimmel og råd. Havemøbler skal derfor behandles oftere end andre træværker og til det findes Gori Havemøbler. Gori Havemøbler gør dine havemøbler ekstremt vandafvisende og fremhæver træets glød og farve, samt træets holdbarhed generelt. 

Gori Havemøbler kan bruges til alle træsorter

Husk alle 3 trin - ikke kun for havemøbler men lige så meget for gavlen og næsten alle andre træværker du skal have behandlet. 

Her finder du vores udvalg af træbeskyttelse


Gå til guides om træbeskyttelse og farvevalg:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.