Støbeplader

Hos 10-4.dk fører vi et større udvalg af støbekrydsfiner lavet af birkefiner af højeste kvalitet. Finerlagene er til sidst belagt med en glat film på begge sider. Støbeplader kaldes også karrosseriplader og udover at blive anvendt til støbearbejde, så anvendes de til en bred vifte af formål lige fra en trailerbund/trailerplade til et legehus eller et fodertrug.

Støbeplader findes i flere størrelser hos 10-4.dk

Støbeplader er oplagte at bruge til områder, hvor der kræves en meget slidstærk overflade. Støbekrydsfiner er oplagt at bruge som trailerbund, til legehuse og fodertrug eller et helt fjerde projekt.

Vi fører støbeplader i disse tykkelser og i længde/bredderne:

Pladens tykkelse Længde Bredde
9 mm 1250 mm 2500 mm
12 mm 1250 mm 2500 mm
15 mm 1250 mm 2500 mm
18 mm 1250 mm 2500 mm
21 mm 1250 mm 2500 mm
     
12 mm 1500 mm 3000 mm
15 mm 1500 mm 3000 mm
18 mm 1500 mm 3000 mm
21 mm 1500 mm 3000 mm

Hvad bruger man en støbeplade til?

En støbeplade eller karrosseriplade har en slidstærk overflade og er produceret af ren birk i alle lag og belagt med en mørk film, der er glat på begge sider. Det er en plade, der er fremstillet af flere lag tynde birkefiner, der er limet sammen med en specielt vandtæt lim. Støbeplader i birkefiner er designede til at modstå fugt og kemiske påvirkninger fra betonen under støbningsprocessen. De er kendetegnet ved deres holdbarhed, styrke og modstandsdygtighed over for deformation eller revnedannelse under betonens vægt og tryk.

Pladen kan bruges både indendørs og udendørs, afhængigt af konteksten og den specifikke anvendelse. For udendørs anvendelse skal den dog behandles med træbeskyttelsesmiddel på de relevante overflader. Olieholdige grundere som f.eks. Gori 22 eller Gori 11 må ikke anvendes, da limen opløses, og derfor forårsager delaminering af pladerne. Støbeplader i birkefiner kan ofte genbruges i flere støbningsprojekter. Når de bruges korrekt og plejes ordentligt, kan de have en længere levetid og være økonomisk fordelagtige på lang sigt.

Tykkelsen på støbepladen bestemmer, hvor stærk og holdbar den er. Hos 10-4.dk fås den i flere størrelser fra 9-21 mm, så du kan vælge den, der passer til dine behov. F.eks. kan et siges, at til støbning af beton, anbefales en tykkelse på mindst 12 mm. 

Her er nogle mulige anvendelser af en støbeplade.

 • Opbygning af vægge eller bund
  • En støbeplade kan anvendes som trailerbund eller anden form for vogn, konstruktion af fodertrug, legehuse og så videre. Trailerpladen kan både bruges inden- og udendørs under beskyttede forhold. For udendørs anvendelse skal den dog behandles med træbeskyttelsesmiddel på de relevante overflader. Olieholdige grundere som f.eks. Gori 22 eller Gori 11 må ikke anvendes, da limen opløses, og derfor forårsager delaminering af pladerne. 
  • Støbepladens brug i trailere har også givet den tilnavnet trailerplade.
 • Støbning af beton
  • En støbeplade kan anvendes som en form eller skabelon til at støbe beton. Støbepladen fungerer som en flad overflade, hvor betonen hældes og formes efter ønsket design eller struktur. Støbeplader kan bruges til at støbe fundamentet, vægge, gulve, trapper eller andre betonstrukturer i byggeri og konstruktion.
 • Støbning af andre materialer
  • Afhængigt af den specifikke anvendelse kan en støbeplade også bruges til at støbe andre materialer, såsom gips, plastik, keramik eller forskellige kompositmaterialer.

Stort udvalg og billige priser på støbeplader hos 10-4.dk

På 10-4.dk finder du et stort udvalg af støbeplader til billige priser. Hvis du går efter mærket ’’Billigst på Pricerunner’’, finder du nogle af vores populære modeller til de bedste priser. Støbeplader med mærket 'Kampagne' er på kampagne og høj aktuelle lige nu.

Øvrige spørgsmål? Få gratis hjælp!

Hos 10-4.dk er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål og til at hjælpe dig.

Send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Her kan du få overblikket oer hele vores udvalg af byggeplader. Vores udvalg af byggeplader består af emballagekrydsfinerfacadepladerkrydsfiner med bræddevirkningkrydsfiner uden fer og notmasonitpladermdf pladerOSB pladerplastpladerspånpladerstøbepladersvalehalepladertagkrydsfiner og vindplader.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.