Krydsfiner uden fer og not

Krydsfiner uden fer og not er yderst velegent at bruge til steder, hvor der kræves en bearbejdningsvenlig overflade og en pæn front. Krydsfinerplader uden fer og not er produceret i en ensartet høj kvalitet.

Hvorfor bruge krydsfiner plader?

Når du bruger krydsfiner plader, får du plader med meget høj styrke og brudsikkerhed. Disse gode egenskaber skyldes de mange tynde lag finér (meget tynde lag træ) som krydsfinerplader består af.

At krydsfiner er stærkere end en almindelig træplade skyldes, at lagene i krydsfinerpladen er limet sammen, så årerne i træet lapper over hinanden på både kryds og tværs. De mange lag danner til sammen en hård og stabil plade, som er stærkere end en træplade på samme tykkelse, der består af rent træ. 

Udover den store fordel at krydsfiner er et meget stærkt materiale, har det endvidere den fordel, at det kan saves til, males, lakeres og samles på uendelig mange måder. Det giver dig større fleksibilitet og flere muligheder. Der findes rigtig mange forskellige typer krydsfiner, så det er vigtigt du finder den type, der passer til dit byggeri.

Denne type har en meget ensartet overflade, og er derfor egnet til brug steder hvor krydsfineren er synlig. 

Hvad kan du bruge krydsfiner til?

Flere typer af krydsfiner kan bruges både indendørs og udendørs. Vær dog opmærksom på, at krydsfinerpladerne kan kræve overfladebehandling, hvis de skal bruges udenfor. Læs altid retningslinjerne og vejledningen til det enkelte produkt.

Her finder du eksempler på, hvor krydsfiner generelt kan bruges i dit byggeprojekt - vær altid opmærksom på at nogle typer af krydsfinerplader er mere egnede end andre til de forskellige formål:

 • Underlag til gulvbelægning
 • Møbler
 • Beklædning af huse (indvendigt og udvendigt)
 • Lofter
 • Køkkenelementer

Krydsfiner uden fer og not fås i flere tykkelser såsom 4 mm, 6 mm, 12 mm og 21 mm.

Krydsfiner-plader uden fer og not i høj kvalitet

Billige krydsfiner plader uden fer og not hos 10-4.dk

På 10-4.dk finder du et stort udvalg af krydsfiner uden fer og not til billige priser og på tilbud. Hvis du går efter mærket ’’Billigst på Pricerunner’’, finder du nogle af vores populære modeller til de bedste priser. Plader med mærket 'Kampagne' er på kampagne og høj aktuelle lige nu. 'Bestseller' betyder at det er vores mest populære variant.

Vi har krydsfinerplader til forskellige formål

Der findes forskellige typer krydsfiner, der er designet til specifikke formål og anvendelser. Her er nogle af de vores typer krydsfiner og deres anvendelser.

 • Emballagekrydsfiner
  • Emballagekrydsfiner er en type krydsfiner, der primært bruges til emballageformål, som f.eks. kasser, paller og transportkasser. Den er normalt af lavere kvalitet og bruges til midlertidig beskyttelse og opbevaring af varer under transport.
 • Krydsfiner med bræddevirkning
  • Denne type krydsfiner er designet til at efterligne udseendet af massive brædder. Den har en tekstureret overflade, der giver et naturligt træudseende. Krydsfiner med bræddevirkning anvendes ofte til interiørprojekter såsom vægbeklædning, lofter og møbler, hvor man ønsker et rustikt eller traditionelt udseende.
 • Krydsfiner uden fer og not
  • Krydsfiner uden fer og not betyder, at den ikke har de typiske fordybninger (fer og not) langs kanterne, som bruges til at forbinde arkene. Denne type krydsfiner bruges ofte til større overflader som gulve, vægge og tagkonstruktioner, hvor kantforbindelser ikke er nødvendige eller ønskes.
 • Tagkrydsfiner
  • Tagkrydsfiner er en kraftig og holdbar type krydsfiner, der er specielt designet til tagkonstruktioner. Den er normalt vandfast og har en glat overflade, der gør den velegnet til at modstå ekstreme vejrforhold. Tagkrydsfiner bruges til tagdækning og underlag for tagmaterialer som tagsten eller tagpap.

Her kan du få overblikket over de udvalget af byggeplader, som også består af facadeplader, masonitpladermdf pladerOSB pladerplastpladerspånpladerstøbepladersvalehaleplader og vindplader.

Spørgsmål? Få gratis hjælp

Er du i tvivl om noget ift. krydsfiner? Hos 10-4 sidder vi klar til at hjælpe dig.

Ring, send en e-mail eller chat med os i dag. Vi glæder os til at høre fra dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.