Giv dine møbler et nyt liv - Gør-det-selv

Ser de gamle møbler lidt slidte ud? Eller vil du gerne indføre en ny moderne farve i hjemmet? Jamen så lad være at smid det gamle ud - mal i stedet til noget nyt. 

I dag ser vi nærmere på, hvordan man kan give sine gamle møbler nyt liv. Der findes mange måder at forny sine fine møbler på, både med olie, men også med maling. Disse kan man finde i mange varianter. F.eks. bruger vi til vores bord, en maling med kalk-finish, som giver et mat hvidligt udtryk. Formålet med vores møbel er, at vi gerne vil give det et gammelt udtryk i form af patina. Det gør vi ved, at det øverste lag bearbejdes med en våd klud eller sandpapir. 

Vi giver dig her vores bud på et guide til, hvordan du kan skabe et nyt look.

Guiden er nem, hurtig og perfekt til et weekend-projekt. Alle materialer du skal bruge til projektet, kan du finde på 10-4.dk. Hos 10-4 er der et stort udvalg, og du kan derfor finde netop den farve som passer til dig og dit hjem. 

Step 1Start med at vælg de farver du ønsker at give dit møbel. Se hele vores udvalg af maling

Til vores bord bruger vi følgende materialer og produkter:


Step 2:
Mal dit møbel med det første lag maling, og vent til det er tørt. Hvis du synes, at det trænger til endnu en omgang maling, påfører du bare det.    

Step 3: Når du er tilfreds med den første farve, kan du efter fire timer, såfremt du bruger Rust Olerum, male dit møbel med farve nummer to (altså det øverste lag), og lad det tørre 1 time. 

Step 4: Hefter fugtes en klud eller noget fint sandpapir. Der tørres/slibes forskellige steder på bordet, hvor det giver mening, at give bordet et slidt udtryk. 

Step 5: Slut af med en finishing wax, så møblet får et flot fuldendt udtryk og bliver mere modstandsdygtig overfor skidt og snavs. Du bør påføre voksen med en neutral farvet klud, gammel t-shirt, viskestykke eller andet, som ikke smuldre og smitter af på møblet.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.