Terrassebrædder
Her finder du vores store udvalg i terassebrædder. Vi forhandler et stort udvalg af terrassebrædder af hårdttræsorter som Cumaru, Jatoba og Ipé samt trykimprægnerede- og komposit terrassebrædder.
42,78 DKK
pr. mtr

42,78 DKK
pr. mtr
Cumaru terrassebrædder
21x145mm glat/glat
forbrug: 6,53mtr/m2
50,40 DKK
pr. mtr


50,40 DKK
pr. mtr
Jatoba terrassebrædder
21x145mm smårillet/glat
forbrug: 6,53mtr/m2

62,56 DKK
pr. mtr


62,56 DKK
pr. mtr
Ipe terrassebrædder
21x145mm glat/glat
forbrug: 6,53mtr/m2



28x120mm lærk terrassebrædder
sibirisk lærketræ
forbrug: 8mtr/m2


Premium brunimp. terrasse
27x145mm FT458 Select
Select - forbrug: 6,66mtr/m2


Wimex Nordic terrassebrædder
26x115mm Thermowood
varmebehandlet


28x120mm terrassebrædder tryk.
forbrug: 8mtr/m2


Cumaru terrassepropper
Ø15x10mm 500stk/ps
forbrug: ca. 26stk/m2



Jatoba terrassepropper
Ø15x10mm 500stk/ps
forbrug: ca. 26stk/m2



Ipe terrassepropper
Ø15x10mm 500stk/ps
forbrug: ca. 26stk/m2

Terrassebrædder - starten på din nye terrasse
Få mere ud af sommeren med en træterrasse fra 10-4.dk. Det første du skal beslutte dig for i processen, er hvilke terrassebrædder du skal have fat i. Det er både vigtigt at finde den rette farve og type af træ, så du kan få det resultat, du ønsker.
Alle vores terrassebrædder findes i længder fra 2,1 meter (210 cm) og op til 6,1 meter (610 cm).
Rent farvemæssigt har vi ligeledes et bredt udvalg, og du kan blandt andet finde brædder i lærk, rødbrun og som trykimprægneret. Alle terrassebrædder vil være med til at gøre din nye terrasse til dit nye yndlingssted ude i haven, hvor både måltider og solbadning vil komme til at foregå.
Læs mere om terrassebrædder nedenfor:
- Hvorfor vælge en træterrasse?
- Terrassebrædde-typer
- Billige terrassebrædder
- Udvalgte hårdtræsterrassebrædder
- Hvordan monterer du nemmest dine terrassebrædder?
- FAQ - terrassebrædder
- Spørgsmål? Få gratis hjælp!
Hvorfor vælge en træterrasse?
Fordelene ved en træterrasse er at denne har en blød overflade i forhold til en terrasse af sten, og derfor er den mere behagelig at gå på - især i bare tæer. Uanset temperaturen vil en træterrasse også ofte føles lunere at gå på.
Med terrasseplanker af træ har du endvidere gode muligheder for at lave kreative løsninger, såsom specielle detaljer eller former, da træet er let at skære til, i den vinkel du har brug for.
Terrassebrædde-typer
Der findes flere forskellige typer terrassebrædder afhængigt af hvilket look, du gerne vil opnå samt hvor meget vedligeholdelse, du ønsker at skulle udføre på terrassen.
Hvad skal du bruge?
- Jeg vil gerne have en lille træterrasse til huset eller kolonihaven
- Jeg vil gerne have en terrasse med et eksklusivt udseende
- Jeg vil gerne have en terrasse uden vedligehold
-
Trykimprægnerede terrassebrædder
- Skal du lave en mindre træterrasse til huset eller kolonihavehuset, er trykimprægnerede terrassebrædder en god vej at gå.
- Trykimprægnerede terrassebrædder er typisk billigere end de andre typer, men holder alligevel i mange år. Det er dog en forudsætning at du behandler dem mindst en gang om året.
-
Hårdttræs terrassebrædder
- Går du efter et bestemt eksklusivt udseende, er hårdttræs terrassebrædder fra eksotiske træsorter en god vej at gå.
- Afhængigt af, hvilket udtryk du ønsker terrassebrædderne har/får, har du to muligheder:
- Vælger du ikke at behandle terrassebrædderne, vil de med tiden få et gråligt udseende. Mange synes det er flot på denne måde, så det kan ligeså godt være en fordel
- Hvis du vil bibeholde det mere naturlige farve på brædderne, er det vigtigt at hårdttræs terrassebrædder behandles både før de lægges, samt lige efter de er lagt.
-
Komposit terrassebrædder
- Er du ude efter flotte terrassebrædder uden vedligehold skal du vælge komposit terrassebrædder.
- Komposit terrassebrædder er lavet af hhv. træ, plastik og bindemiddel, og er dermed ikke et organisk materiale på samme måde, som trykimprægnerede- og hårdttræs terrassebrædder – men de ligner til forveksling rigtige terrassebrædder.
- Det eneste du skal gøre ift. vedligehold er at rengøre det, så der ikke kommer svamp på brædderne. Ellers er de beskyttet mod både al slags vejr og insektangreb.
Læs mere om terrassebrædde-typerne i vores terrasseguide her
Billige terrassebrædder
Hos 10-4.dk finder du ikke blot et stort udvalg af terrassebrædder, vil tilbyder dig et udvalg af terrassebrædder i både høj kvalitet og til billige priser.
Se prisen per meter under hver type samt hvor meget rabat du kan opnå, hvis du køber bestemte antal kvadratmeter.
Udvalgte hårdttræsterrassebrædder
Vores mest populære hårdttræsmodeller er hhv.:
Cumaru terrassebrædder
Cumaru er kendt for at være et hårdt og formstabilt terassebrædt. Herud over giver dets gyldenbrune farve et flot og spændende farvespil på terassen. Terrassebrædderne har en levetid på 30-40 år og er glatte på begge sider.
Cumaru fås i +13 længder fra 183 cm til i alt 610 cm.
Jatoba terrassebrædder
Jatoba terrrassebrædderne er også både hårde og formstabile, og er kendetegnet ved en rødbrun farve samt flotte og varierende træstrukturer. Modsat Cumaru, er disse brædder kun glatte på den ene side, og smårillet på den anden. Ligesom Cumaru, får du også her en levetid på ca. 30-40 år.
Jatoba fås i +14 længder fra 183 cm til i alt 610 cm.
Ipe terrassebrædder
Ipe er også kendetegnet ved at være hårdt og formstabilt, med en gulbrun/rødbrun farve - og minder rigtig meget om teaktræ. Ipe terrassebrædder er glatte på begge sider. Ipe er den hårdeste træsort, hvilket sikrer en levetid på 35-45 år.
Ipe fås i +12 længder fra 215 cm til i alt 610 cm.
Hvordan monterer du nemmest dine terrassebrædder?
Fastlock er yderst velegnet når du skal bygge din nye terrasse i terrassebrædder eller i Ivarplank.
En ny og genial terrasseløsning er de innovative terrasseopklodsning-elementer fra Eurotec, som siker dig en perfekt højde ved hjælp af nem regulering.
Opklodsningerne kan også bruges til at få de 2 graders hældning på din terrasse, så vandet let kan løbe af, og du minimerer herved let skader på belægningen.
FAQ - terrassebrædder
Få svar på nogle af de typiske spørgsmål omkring terrassebrædder herunder:
- Hvad koster terrassebrædder?
- Hvordan lægger man terrassebrædder?
- Hvilken side skal vende opad på terressebrædderne?
- Hvor mange terrassebrædder skal bruges per m2?
- Hvor tykke skal terrassebrædderne være?
- Hvor langt skal der være mellem terrassebrædderne?
- Hvordan og hvor skruer man terrassebrædderne fast?
- Hvordan renser man terrassebrædderne?
Hvad koster terrassebrædder?
Prisen på terrassebrædder afhænger af, hvilken type terrassebrædder du vælger. Du kan ofte finde både en pris per brædde samt en pris per m2 der, hvor du køber dine terrassebrædder.
Hvordan lægger man terrassebrædder?
Den typiske fremgangsmåde ift. at lægge terrassebrædder er: 1) Opsæt et plant fundament/en underliggende konstruktion, som brædderne kan hvile på. 2) Skru terrassebrædderne fast med terrasseskruer midst 30mm fra kanten. Skal du montere lange terrassebrædder, opnår du oftest det bedste resultat ved at holde brædderne fast med en skruetvinge, da lange brædder ofte ikke vil være lige hele vejen igennem. 3) Afslut arbejdet med at lime terrassepropper oven på skruerne, der skjuler disse, og slib terrassen ned i niveau, så du får en flot finish.
Hvilken side skal vende opad på terrassebrædderne?
For at få det bedste resultat i længden, skal terrassebrædderne vende med marvsiden opad. Det bedste tip til at huske hvilken side det er, er ved at tænke på, at ringene i brædden skal "smile" for at ligge rigtigt. Kigger du på brædden fra enden af, kan du se hvilken vej ringene vender.
Hvor mange terrassebrædder skal bruges per m2?
Prisen per m2 afhænger af den terrassebrædde du vælger. Ofte vil du kunne opnå en rabat på dit køb, ved at købe over et vist antal m2, men udgangsprisen varierer fra brædde til brædde. Tjek derfor den gældende pris på den specifikke terrassebrædde du har kig på.
Hvor tykke skal terrassebrædder være?
Terrassebrædder bør typisk have en tykkelse et sted mellem 20-25mm. Bliver brædderne for tykke, vil de lettere revne eller flække.
Hvor langt skal der være mellem terrassebrædderne?
Hvor meget luft, der anbefales at være mellem terrassebrædderne afhænger af den terrassebrædde, du vælger. Som udgangspunkt skal du dog regne med, at der skal være en afstand på 5-8 mm. Til formålet kan du både benytte dig af afstandsklodser og snor.
Hvordan og hvor skruer man terrassebrædder fast?
For at opnå det bedste resultat bør du forbore hullerne i brædderne med et undersænkningsbor. Skal der efterfølgende benyttes træpropper til at skjule skruerne med, er det også fornuftigt at forbore til dem med et propbor. Selve skruerne, i syrefast A4-stål, bør monteres mindst 30mm fra siden.
Hvordan renser man terrassebrædder?
Til rensning af dine terrassebrædder findes der forskellige typer terrasserens, der klarer arbejdet. Bemærk, nogen vælger bevidst at give terrassen et mere råt look, der kommer helt af sig selv, hvis du ikke behandler terrassen med olie. Det kan dog både giver deformering af brædderne, tørreridser og revner i brædderne.
Spørgsmål? Få gratis hjælp!
Er du i tvivl om hvilken løsning du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte os, for at få gode råd.
Ring, send en e-mail eller chat med os idag - vi glæder os til at høre fra dig!
Herud over kan du læse mere i vores store guide til valg af terrassebrædder og se hele vores udvalg af træ her.