LED-pære billede

 

Spar på energien – skift til LED-pærer

Vil du gerne spare på elregningen? Så er løsningen LED.

LED-pærer er er noget af det mest energibesparende, du kan få! LED-pærer bruger nemlig kun en brøkdel strøm sammenlignet med, hvad glødepærer og halogenpærer bruger.

Da en LED-pære bruger betydeligt mindre energi, vil udskiftningen til en LED-pære kunne mærkes på elregningen, da dit elforbrug falder betydeligt.

Der findes mange forskellige typer LED-pærer på markedet, som passer til forskellige formål. Igennem denne guide vil vi derfor guide dig igennem, nogle af de forskellige muligheder der er og, hvad du skal tage højde for, når du køber en LED-pære.

 

 

 

Indholdsfortegnelse

 • LED-pærer er en god investering, også de billige LED-pærer
  • Osram LED-pærer
  • Nordlux LED-pærer
 • Fordele ved LED-pærer
  • LED-pærer er også gode udendørs
  • Ingen opstartstid på LED-pærer
  • Dæmpbare LED-pærer
 • Hvilke pæretyper findes der?
  • Kertepære
  • Dekorativ LED-pære
 • Ofte stillede spørgsmål
 • Spørgsmål?

 

LED-pærer er en god investering, også de billige LED-pærer

I takt med udgifterne til strømmen stiger, har flere og flere åbnet øjnene op for LED-pærer, når de skal finde en pære til deres belysning. Der kan nemlig være mange penge at spare ved af skifte til de energivenlige LED-pærer.

Anskaffelsesprisen på LED-pærer er typisk lidt højere sammenlignet med andre typer af pærer, men på den lange bane kan det alligevel være en god investering.

Vidste du, at ...

LED-pærer bruger 80% mindre energi end de almindelige gløde- og halogenpærer

 

 

 

LED-pærer kendetegnes desuden også ved deres lange levetid, derfor vil det heller ikke være nødvendigt at skifte LED-pæren i en årrække. Dermed gavner LED-pærer ikke kun privatøkonomien, men samtidig bruger du også mindre strøm.

Med LED-pærens lange levetid vil du ved udskiftning til denne løsning være sikret et behageligt lys i dit hjem de næste mange år uanset, om det er til lampen eller som indbygningsspot.

Køb billige LED-pærer hos 10-4. Vi tilbyder et stort udvalg af LED-pærer fra kendte mærker som Nordlux og Osram til billige priser. I vores store udvalg af billige LED-pærer har vi noget til enhver smag, så du kan finde netop dén LED-pære, som passer til dig og dit hjem.

Find ud af hvad det koster at have lyset tændt med forskellige apparater! 

Prøv SparEnergi's beregner

 

Osram LED-pærer

Osram LED-pærer er kendt for at have meget lang levetid, et lavt strømforbrug samt et behageligt lys. Osram er desuden kendt for at producere LED-pærer i topkvalitet, og de er derfor også en af de førende producenter på markedet.

Ved køb af Osram LED-pærer kan du sænke dit energiforbrug betydeligt og derved spare penge.

Hos 10-4 har vi et stort udvalg af Osram LED-pærer i sortimentet. 10-4 tilbyder ikke kun almindelige LED-pærer fra Osram, men i vores sortiment finder du desuden også dæmpbare- og dekorative LED-pærer fra Osram.

 

 

Nordlux LED-pærer

Nordlux har siden 1977 leveret belysning i høj kvalitet til fornuftige priser, hvor alle kan være med. Nordlux er især kendt for at sælge LED-produkter i topkvalitet, især LED-pærer, som er baseret på den nyeste teknologi.

Nordlux’ produkter forhandles i dag i mere end 5.000 forretninger i mere end 50 lande i hele verden.

Sortimentet af Nordlux LED-pærer kendetegnes med lang levetid, flot design og konkurrencedygtige priser.

 

Hvor længe holder en LED-pære sammenlignet med andre pærer?

En af de store fordele ved LED-pærer er deres lange levetid – også længere end sparepæren.

 

 

 

 

Fordele ved LED-pærer

Der findes en lang række fordele ved at skifte til LED-pærer. Som vi allerede har været inde på i denne guide, så kan der pga. LED-pærens lave energiforbrug være penge at spare på elregningen. Desuden har LED-pæren en meget lang levetid og flere fordele, der gør, at LED-pærer er pengene værd.

LED-pærer er også gode udendørs

LED-pærer er også velegnede til udendørsbrug, da de tåler både kulde og vibrationer. Bruger du derfor en LED-pære til udendørslampen kan du være sikker på, at den tænder selvom kulden presser på.

Ingen opstartstid på LED-pærer

LED-pærer har ingen opstartstid, som man kender det fra sparepæren. LED-pæren tænder derimod med det samme med fuld lysstyrke.

 

Dæmpbare LED-pærer

Vil du gerne kunne dæmpe lyset ved sengetid eller under en hyggelig middag, men skal du samtidig kunne bruge lyset under madlavningen eller rengøringen? Med en pære med lysdæmperfunktion kan du selv bestemme, om pæren skal dæmpes og derved styre, hvor kraftigt lyset skal være.

Dermed får du med dæmpbare LED-pærer en fleksibel løsning til belysningen, som du selv har fuld kontrol over.

Hos 10-4 finder du dæmpbare LED-pærer fra Nordlux samt Osram.  

 

Hvilke LED-pæretyper findes der?

Hos 10-4 har vi et bredt sortiment af LED-pærer og forskellige LED-pæretyper:

Kertepære

En kertepære kan med sin aflange form anvendes i mange forskellige lampetyper f.eks. i bordlamper eller væglamper.

Dekorative pærer

Dekorative pærer er de senere år blevet en fast del af indretningen. Ideen er, at man skal kunne se pæren, således den ikke gemmes bag en lampeskærm. Med en dekorativ LED-pære får du både en flot pære med et hyggeligt lys, som kan være en del af indretningen, men samtidig også en pære, der sparer på energien.

Mange udsmykker deres hjem med dekorative pærer, fordi de er med til at skabe en helt særlig stemning i rummet, og udover de pynter, så fungerer de også rigtig godt som belysning.

Dekorative LED-pærer kan bruges i de fleste rum. Mange vælger at hænge dekorative pærer frit, andre placerer dem i retrolamper - herudover kan de også placeres i pendler, bordlamper og gulvlamper

Læs også vores belysningsguide

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan måles energieffekten i en pære?

Styrken af pæren måles i lumen pr. watt. Desto flere lumen pr. watt. – desto mere energieffektiv er pæren.

Førhen valgte man pære ud fra watt, som fortæller noget om pærens energiforbrug og ikke mængden af lys. Måden vi måler pærens lysstyrke på, har derfor ændret sig med skiftet fra glødepærer til LED-pærer, så vi i dag kigger på lumen.

Bemærk: Det er vigtigt, at du ikke køber en pære, som har højere watt-værdi end lampen er beregnet til, da det dermed kan beskadige lampen. Derimod kan man sagtens benytte en pære, som har færre watt end lampen er beregnet til.

 

Hvordan måles farvetemperaturen/lysfarven?

Lysfarven måles i Kelvin i en skala fra 0-10.000 Kelvin. Jo lavere Kelvin, jo varmere lys vil pæren give.

Generelt kan det siges:

 • Varme farver ligger på: 2.700-3.300 Kelvin
 • Neutrale farver ligger på: 3.300-5000 Kelvin
 • Kolde farver ligger på over: 5000 Kelvin

Ved 2.700-3.300 Kelvin afgives der et varmt lys, som minder om glødepærens lys. Derimod vil Kelvin på over 5.000 give et køligt lys, som svarer til dagslys midt på dagen. Koldere lys egner sig skidt i boliger.

 

Hvordan måles pærens farvegengivelse?

Pærens farvegengivelse måles på Ra-indekset (kaldes også CRI-indekset). Ra-indekset fortæller noget om pærens evne til at gengive farver naturtro.

Et Ra-indeks på 100 svarer til dagslys, så ønsker du en pære med god farvegengivelse, er det vigtigt at gå efter en pære på 90 eller derover.

Bemærk: EU-kravet er, at pærer mindst skal ligge på et Ra-indeks på 80.

 

Spørgsmål?

Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål, og til at hjælpe dig med at finde den rette pære til dit hjem. Ring, send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.