Pære og lysstofrør

Hos 10-4.dk finder du et stort udvalg af forskellige pærer og lysstofrør. Vælg mellem "almindelige" halogenpærer, sparepærer og LED-pærer i forskellige varianter, farver og med dæmpbarhed.

Filter:
Sortering:

Find de rigtige pærer til lampen

Hvilken pære skal jeg vælge? Valget afhænger helt og aldeles af, hvilken lampe eller lysarmatur pæren skal monteres i, dit lysbehov og hvad formålet er. På den måde påvirker du belysningen i rummet, strømforbruget og pærens levetid. Det er desuden også vigtigt, at der vælges en pære med den rigtige størrelse og form, så det sikres, at pæren er kompatibel med lampen. Der findes mange forskellige typer pærer og nogle af de mest almindelige pærer og lysstofrør til lamper og lysarmaturer er som følgende.

 • Halogenpærer
  • Halogenpærer giver et kraftigt lys, og bruges derfor ofte i spotlights og projektører.
 • Sparepærer
  • Sparepærer er mere effektive end glødepærer og har en længere levetid, men kan tage lidt tid for at nå fuld lysstyrke.
 • LED-pærer
  • LED-pærer er energieffektive, har lang levetid og giver et godt kvalitetslys.
 • Glødepærer
  • Glødepærer har en varm og behagelig lysfarve og en blød dæmpning af lyset i rummet.
 • Dekorative pærer
  • Dekorative pærer tilføjer æstetisk appel og stemning til rummet med det unikke design og lysmønster.
 • Spotpærer
  • Spotpærer fokuserer lyset på et specifikt område og er ideelle til belysning af genstande eller skabe stemning.

Pærer til lamper samt lysstofrør

Halogenpærer - kraftigt lys og billigere i brug end glødepæren

Halogenpærer har den fordel at de er billigere i forbrug end glødepæren og at de samtidig giver en god farvegengivelse, hvorfor flere oplever, at de viser farver mere præcist og levende sammenlignet med andre typer.

Sparepærer - energibesparende og billige i brug

En af fordelene ved sparepærer, er deres høje energieffektivitet. De bruger betydeligt mindre energi end traditionelle glødepærer og har derfor lavere driftsomkostninger.

LED-pærer - Energibesparende og lang levetid

LED-pærer er blevet meget populære, som især skyldes, at udskiftningen af glødepærer og halogenpærer til LED-pærer kan mærkes på elregningen. LED-pærer bruger nemlig i gennemsnit bruger 4-5 gange mindre strøm end andre pæretyper som f.eks. glødepærer og halogenpærer. Som eksempel kan siges at når en LED pære lyser 4 timer dagligt bruger den lige under 2,- om måneden hvor en halogenpære med samme lystimer koster lige under 8,- (dog afhængigt af dit elabonnement). Se hvad pæren koster i brug og meget mere på sparenergi.dk 

Udover at LED-pærer bruger betydeligt mindre energi, så har de også en række fordele som f.eks. at de

 • har en meget lang levetid.
 • også er velegnede til udendørsbrug.
 • ikke har en opstartstid, men tænder med det samme med fuld lysstyrke.

Du kan se og lære meget mere om valg af det rigtige valg af pære i vores guide om LED-pærer.

LED-pærer E27

Hos 10-4.dk har vi et større udvalg af E27 LED-pærer fra Nordlux og Osram. E27 pærer er de mest almindelige type af pærer, som kan bruges i de fleste lamper, da det er den mest udbredte skrubasis størrelse. E27 pærer fås i mange forskellige farver og design, herunder dekorative-, standard- og kronepærer. Hos 10-4 fås E27 LED-pærer desuden både med og uden dæmperfunktion.

E27 er nemme at installere, da de kan skrues ind og ud af en lampe med en standard skruetrækker. Dermed er det også nemt at skifte en E27 pære, hvis den går i stykker eller skal udskiftes.

Dekorative pærer til enhver smag

Dekorative pærer er designet til at kunne tilføje et dekorativt element til belysningen i et rum, og dermed være med til at give rummet et mere interessant eller personligt udseende. Dekorative pærer kan bruges i de fleste rum i hjemmet f.eks. i stuen, kontoret, spisestuen, soveværelset, køkken eller badeværelset. Mange vælger at hænge dekorative pærer frit – mens andre placerer dem i pendler, bordlamper, gulvlamper eller lignende. Dekorative pærer kan fås i mange forskellige størrelser, design og farver. Hos 10-4.dk finder du dekorative fra producenter som Osram og Nordlux i forskellige prisklasser.

Spotpærer til skarpe priser

Spotpære er gode til at give et koncentreret lys. Spotpærer fås som som LED pærer i forskellige sokler. Spotpærer kan desuden fås med og uden dæmperfunktion. Hos 10-4.dk tilbyder vi spotpærer med både mat og klar glasfarve.

Dæmpbare pærer giver dig kontrol og fleksibilitet

At have dæmpbare pærer giver dig fleksibilitet til at justere lysstyrken efter behov og skabe den ønskede atmosfære. Det kræver dog, at du har en dæmperkontakt installeret eller bruger kompatible dæmperenheder og LED-dæmpere til at styre lysstyrken. Dette sikrer korrekt og problemfri dæmpning af lyset. Hos 10-4.dk finder du dæmpbare halogenpærer og LED-pærer fra producenter som Osram, Nordlux og flere. 

Smart pære systemet giver mulighed for styring af lyset via mobilen

Smart Pærer og Smart belysning er blevet populært i de danske hjem. Med Smart pære belysning kan du nemt styre lyset fra din mobil og skabe den rette stemning. Med en Smart pære kan du justere lysets temperatur og lysstyrke – inde såvel som ude. Lær mere om hvordan et smart pæresystem fungerer, hvor du samtidig kan købe udvalget af Smart Light.

 

Køb Osram eller Nordlux pærer

Osram er med god grund en af de førende producenter af pærer på markedet, da de sælger pærer i høj kvalitet. Hos 10-4.dk har vi et stort udvalg af Osram pærer, hvor du kan finde flere forskellige lystyper som f.eks. LED, halogen, spare- og glødepærer. Du kan finde pærer fra Osram i sortimentet med og uden dæmpefunktion, og så tilbyder vi samtidig også en lang række forskellige pæretyper af Osram pærer – således du kan finde netop dén pære, som passer til dig og dit hjem.

I sortimentet af Nordlux pærer finder du pærer i et lækkert design til fornuftige priser. Nordlux produkter er populære, og de forhandles i dag i mere end 50 lande i hele verden. Hos 10-4.dk kan du blandt andet vælge mellem en række forskellige dekopærer fra Nordlux med LED. Formålet med de dekorative pærer er, at de skal være en del af indretningen, så de ikke gemmes bag en lampeskærm, men kan hænges frit. Dekorative pærer kan være med til skabe en hyggelig stemning i rummet, og de kan også benyttes i de fleste rum i hjemmet.

Hvilken sokkel kan man få pæren med?

Pærer findes i forskellige sokler for at kunne passe til forskellige typer og modeller af lamper og armaturer. Soklen er den del af pæren, der indsættes i lampeholderen, og forskellige typer sokler er udviklet for at sikre korrekt pasform og elektrisk forbindelse med forskellige typer af lampeholdere. Ved at have forskellige sokler kan du vælge den rette pære til den specifikke lampe eller armatur og sikre kompatibilitet. Det gør det også muligt at udskifte pærer i eksisterende lamper uden at skulle ændre selve lampeholderen.

De mest almindelige sokler inkluderer E14 og E27 (skruelignende), G4, G9, G23, G24, GU4, GU10 (bayonetlignende) og GX53. Valget af sokkel afhænger af typen af lampe eller armatur, der skal bruges, og det er vigtigt at vælge den korrekte sokkeltype for at sikre en sikker og passende installation.

 

Pærer og lysstofrør på tilbud og til skarpe priser

Vi har hos 10-4.dk altid gode priser på pærer og lysstofrør for at gøre det nemt for dig, så har vi udvalgte modeller på kampagne som du kan finde via mærket 'Kampagne'. Søger du de bedste priser, kan du gå efter mærket: 'Billigst på Pricerunner', hvor du får nogle af vores mest populære modeller til de bedste priser. 

Er du i tvivl om, hvilken pære/lysstofrør du skal bruge?

Er du i tvivl om, hvilken pære du skal vælge til lampen? Hos 10-4.dk er vi klar til at hjælpe dig.

Ring, send en e-mail eller chat med os i dag. Vi glæder os til at høre fra dig!

Læs også vores belysningsguide

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvordan måles energieffekten?
Pærens energi opgives i lumen pr. watt. Jo flere lumen pr. watt, jo mere energieffektiv er pæren.
Hvordan måles farvetemperaturen/lysfarven?
Lysets farve måles i Kelvin, og skalen går fra 0 til 10.000 Kelvin. Jo lavere Kelvin, jo varmere lys vil pæren give. Generelt kan det siges: Varme farver ligger på: 2.700-3.300 Kelvin Neutrale farver ligger på: 3.300-5000 Kelvin Kolde farver ligger på over: 5000 Kelvin
Hvordan måles pærens farvegengivelse?
Pærens farvegengivelse måles på Ra-indekset (kaldes også CRI-indekset). Tallet fortæller noget om, hvor godt pæren kan gengive farver naturtro. Et Ra-indeks på 100 svarer til dagslys, så ønsker du en pære der gengiver farverne på en så flot måde som muligt, er det vigtigt at gå efter en pære på 90 eller derover. Bemærk: EU-kravet er, at pærer mindst skal ligge på et Ra-indeks på 80.
Hvor længe holder en pære?
Hvor længe en pære holder, afhænger først og fremmest af typen. De typiske pærer holder: Glødepære:Holder ca. 1 år Halogenpære:Holder ca. 1 år Sparepærer:Holder op til 10 år LED-pærer:Holder 10-15 år Lysstofrør:Holder fra 10-20 år

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.