Guide til valg af plæneklipper

Guide til valg af ny plæneklipper - få vores gode råd

Er du på udkig efter en ny plæneklipper eller robotplæneklipper, men er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Der kan opstå mange spørgsmål, når du skal ud og investere i en ny plæneklipper. For hvilken plæneklipper passer til dine behov, og hvilke fordele og ulemper er der ved de forskellige typer og modeller? På 10-4.dk forhandler vi et stort udvalg af plæneklippere og robotplæneklippere fra de bedste mærker, og vi vil nedenfor hjælpe dig så godt på vej som muligt til valget af din nye plæneklipper.

 

Se hele udvalget af plæneklippere

Indholdsfortegnelse

 • Hvilken type plæneklipper skal jeg vælge?
  • Plæneklipper med ledning
  • Plæneklipper med håndkraft
  • Plæneklipper med batteri
  • Robotplæneklipper
  • Plæneklipper med benzin
 • Andre overvejelser, når du køber en plæneklipper
  • Hvor stor er din have?
  • Opmål græsplænens størrelse
  • Selvkørende plæneklipper eller ej?
 • Spørgsmål? Brug for hjælp?

Hvilken type plæneklipper skal jeg vælge?

Du kan læse mere om de forskellige typer af plæneklippere nedenfor.

Plæneklipper med ledning - Se udvalget her Plæneklipper med batteri - Se udvalget her Robotplæneklipper - Se udvalget her Plæneklipper med benzin - Se udvalget her

 

 

Plæneklipper med ledning

Plæneklipper med ledning er et oplagt valg til mindre haver. Denne type plæneklipper har mange af de samme fordele som en plæneklipper med batteri f.eks., så er den stillegående, let at manøvre, let at løfte og der er minimal vedligeholdelse. Herudover behøver man ikke at tænke på opladning af batterier inden brug - og så er plæneklippere uden ledning ofte billigere end andre plæneklippere.

En ulempe ved en plæneklipper med ledning er dog, at du skal holde styr på ledningen, når græsset skal slås, så ledningen ikke kappes over.

Plæneklipper med ledning er et godt valg til den mindre have

 

Plæneklipper med håndkraft er et perfekt valg til den lille have

Plæneklipper med håndkraft

Plæneklipper med håndkraft er et andet oplagt valg til mindre haver. Fordelene ved en plæneklipper på håndkraft er, at den er god for miljøet, støjniveauet er begrænset, og du får motion samtidig med, at græsset klippes. Desuden klipper den græsset helt lige, hvorfor du får en pænere græsplæne sammenlignet med en plæneklipper med rotor.

Ulempen ved denne type plæneklipper er, at den ikke kan klippe alt for højt græs, og det er mere krævende fysisk at slå plænen.

 

Plæneklipper med batteri

En plæneklipper med batteri er efterhånden det mest populære valg til parcelhushaver og sommerhuse, da de er stillegående, fri for ledning og lette at anvende. Desuden vejer plæneklippere med batteri ofte mindre end plæneklippere med benzin, og dermed nemmere at få ud og op af trapper og skråninger. En anden fordel ved at vælge plæneklipper med batteri er den minimale vedligeholdelse af maskinen. Den store udvikling batterierne har gennemgået betyder, at der er modeller, som er særdeles kraftfulde og kan klare meget store græsplæner.

Ulempen ved denne type plæneklipper er, at batteriet kan løbe tør undervejs, hvis batteriet ikke er genopladet ordentligt, har stået længe eller hvis der ikke er mulighed for genopladning. 

Plæneklipper med batteri er en god i mellem størrelse haver

 

Robotplæneklipper er for dig som ikke ønsker at slå græs

Robotplæneklipper

Robotplæneklipper er et oplagt valg til dem, som ikke ønsker at bruge tid på græsslåning. En robotplæneklipper kan anvendes både i større og mindre haver. Med en robotplæneklipper bliver græsset ordnet uden, du behøver at røre en finger og fri for at samle græsset op. Når først robotplæneklipperen er indstillet korrekt, kører resten af sig selv, og du kan fremover slappe af på terrassen, mens plæneklipperen klarer arbejdet for dig. En anden fordel ved robotplæneklipperen er, at den er meget støjsvag, så både du og naboerne slipper for støjen, når græsplænen skal slås.

Se også vores guide til robotplæneklippere her

 

Plæneklipper med benzin

Plæneklipper med benzin er et oplagt valg til større haver, da de kan klare de fleste opgaver og udfordringer, når græsset skal klippes. Af andre fordele kan der nævnes den store klippebredde samt selvtræk, som er med til at gøre arbejdsprocessen nemmere. Herudover er man fri for at vente på en opladning eller bakse rundt med en ledning, når man har med en benzinplæneklipper at gøre.

Ulempen ved denne type plæneklipper er, at den ofte larmer mere end andre plæneklippere, og du skal sørge for at have benzin og olie til motoren liggende. En benzinplæneklipper er ligeledes ofte tungere end andre plæneklipper, og det kræver lidt mere vedligeholdelse og smøring af motoren.

Benzin plæneklipper er det perfekte valg til større haver hvor der skal ydes

 

Andre overvejelser når du køber plæneklipper

Når du skal vælge, hvilken type plæneklipper, der passer til dig og dine behov, er der en række andre overvejelser, du bør tage med i din betragtning.

 

Valg af plæneklipper afhænger af størrelse

Hvor stor er din have?

Valg af plæneklipper afhænger ofte af, hvor stor din have er. Hvis du har en forholdsvis stor græsplæne, vil det normalt være bedst at vælge en benzindrevet plæneklipper, da den er mere robust og ofte har en større klippebredde samt længere køretid. Du kan med fordel vælge en havetraktor, hvis du har en ekstra stor græsplæne som skal slås.

Har du en gennemsnitlig græsplæne, vil du normalt kunne nøjes med en el-plæneklipper, og her har du to muligheder: med ledning eller med batteri. Plæneklipper med ledning er typisk billigere end en plæneklipper med batteri. Til gengæld kan det være en stor fordel at slippe for besværet med at holde styr på ledningen, når græsset skal slås.

Har du en lille græsplæne, vil en plæneklipper med håndkraft være tilstrækkelig. Tager man et kig på robotplæneklipperen, så kan den med fordel anvendes i mindre og større haver. Robotplæneklipper er god, hvis du ikke ønsker at bruge alt for meget tid og krudt på din græsplæne.

Er du nysgerrig på hvor stor din have er, kan du måle størrelsen via Google Earth. Gælder dog kun på desktop.

 

Selvkørende plæneklipper eller ej?

Der er gode muligheder for at få en selvkørende plæneklipper, der gør græsslåningen lidt lettere. På store regulære græsplæner og på skråninger kan det være fordelagtigt at have en maskine, der ikke skal skubbes. Når græsslåmaskinen er selvkørende, betyder det, at hjulene bliver trukket rundt af motoren, så du kun skal styre maskinen. Det skal dog nævnes, at hvis du har en meget lille plæne eller en plæne med mange bede eller krinkelkroge, så du ofte skal vende maskinen, så kan det være generende, at maskinen er selvkørende. 

Umiddelbart er det nemmest at styre en forhjulstrukket maskine. Når den trækker på forhjulene, kan du nemlig vippe maskinen op på baghjulene, når du ønsker, at den skal stoppe fremdriften - uden at du behøver at stoppe motoren. Derimod kan en baghjulstrukket maskine være en fordel, hvis du skal slå græs på meget stejle skråninger.

Selvkørende plæneklipper hjælper dig til en nemmere græsslågning

 

Opsamlingskapciteten er en vigtig faktorer Flere og flere vælger bioklip hvor plænen gødes automatisk

 

Med græsopsamling, udkast eller bioklip?

Inden du vælger maskine, skal du forholde dig til, hvad der skal ske med det afklippede græs. 

Opsamlingsboks: Du kan få plæneklippere med opsamlingsboks. Opsamlingsboksen sidder typisk bag på maskinen og opsamler græsset, så du slipper for selv at rive det sammen. Jo større kapacitet boksen har, jo sjældnere skal du stoppe maskinen for at tømme boksen.

Bioklip: Vælger du en maskine med bioklip, bliver dit græs klippet og findelt. Det betyder, at det afklippede græs bliver så findelt, at det kan drysse ned mellem græsstråene og lægge sig i bunden af plænen, hvor det fungerer som gødning. Bioklip fungerer bedst på en tør græsplæne, da vådt og findelt græs kan samle sig i klumper i maskinens skjold. Bioklip fungerer endvidere bedst, hvis du ofte klipper græsset, så græsset ikke bliver for langt.

Sideudkast: En plæneklipper med sideudkast kan være en fordel, hvis der går lang tid imellem, at du slår græsset. Bioklipperen kan komme til kort, når græsset bliver for langt, så vil sideudkastet sørge for at lægge det afklippede græs i en bane, så det er nemmere at rive sammen.

Kombineret opsamling/bioklip: Nogle maskiner fås med både opsamling eller bioklip som mulighed. Fordelen ved dette er, at hvis græsset er for langt til bioklip, kan du sætte opsamlingsboksen på, og stadig slippe for at rive græs.

 

 

Brug for hjælp til at finde den rette plæneklipper?

Har du brug for yderligere råd og vejledning til at finde den helt rigtige plæneklipper/græsslåmaskine, er du mere end velkommen til at kontakte os på mail eller chat.

Skal plænens kanter også stå skarpt, når græsset er slået? Hertil kan du bruge en græstrimmer. Se hele udvalget af græstrimmere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.