Dampspærre

Her finder du vores udvalg af dampspærre i høj kvalitet. Vores dampspærrer er CE-godkendt med DS/EN 13984 fleksible membraner til fugtisolering, hvorfor du er sikret optimal beskyttelse.

Hvad er en dampspærre?

En dampspærre er en såkaldt damptæt membran, der sikrer at du ikke får fugt i din konstruktion (vægge, lofter og gulvkonstruktioner) - og dermed anledning til både skimmelsvamp, mug og råd. En dampspærre skal være tæt og monteret korrekt for at fungere efter hensigten - nemlig at holde den fugtige luft inde i huset fra at søge ud i konstruktionen. Typisk vil det være, hvor der er træ og isolering.

Hvilken dampspærre skal du vælge?

Det er vigtigt, at der kun bruges dampspærre, der er godkendte til brug som dampspærrematerialer, dvs. CE-mærket med DS/EN 13984 ”Fleksible membraner til fugtisolering”.  Man bør desuden anvende en systemløsning, hvor dampspærre, primer, damspærretape, folieklæber samt rør-og kabelgennemføringer passer sammen og supplerer hinanden. Du kan vælge mellem flere varianter.

Dampspærrefolie 20,30 og 50

Dampspærrefolie 20 er 0,2 mm i tykkelse og har en systemgaranti på 20 år. Fås i størrelse 2x50 m og 4x25 m. Dampspærrefolie 30 er 0,2 mm i tykkelse og har en systemgaranti på 30 år. Fås i størrelse 2x50 m. Dampspærrefolie 30 grøntonet er 0,2 mm i tykkelse og har en systemgaranti på 30 år. Fås i 4x25 m. Dampspærrefolie armeret har en 50 års systemgaranti. Fås i størrelse 1,5x50 m. Productntens systemgaranti kræver at man bruger deres dampspærre sammen med tape, klæb, primer mm.

Dampspærrefolie 20 er optaget i Nordic Ecolabellings database for byggeprodukter, som kan anvendes i Svanemærket byggeri. 

Hvor skal dampspærren benyttes?

Damspærre monteres alle de steder, hvor konstruktionerne ikke er helt tætte - men som minimum skal det være sat op de steder, hvor træ og isolering er i konstruktionen. 

Hvordan virker den?

En dampspærre sættes på den varme side af isoleringen, så fugten ikke trækker op og ud i konstruktionen. Særligt i de kolde måneder, når ydervæggene er koldere og luften indenfor er varm, vil der lettere kunne dannes kondens, hvilket viser sig på vinduer som fugt eller som mærkes ved kolde ydrevægge. Det er særligt her dampspærren er vigtig.

Rådfør dig med en fagmand, hvis du er i tvivl

Det er særligt vigtigt, at du i arbejdet med dampspærre sørger for, at denne er helt tæt. Der bør derfor altid bære en overlæg på minimum 15 cm mellem hver dampspærre og samlingerne skal tætnes med tape lavet specielt til formålet.
På ydervægge og skillevægge kan du både vælge at fuge og/eller lave et overlæg til en anden dampspærre, for at sikre at det hele er tæt. Vær i denne forbindelse særlig forsigtig med ikke at gennembryde dampspærre, når denne monteres. Læg mærke til, om der f.eks. sidder små søm eller lignende der, hvor den skal sidde.

Er du i tvivl ift. arbejdet med dampspærren, så sørg for at rådføre dig med en fagmand.

Spørgsmål? Få gratis hjælp!

Har du brug for hjælp med at finde den rigtige dampspærre? Hos 10-4 er vi altid klar til at besvare dine spørgsmål. Find damspærrerne til en god og billig pris. 
Send en e-mail eller chat med os i dag - vi glæder os til at høre fra dig!

Se også vores Dampspærre tilbehør | Vindspærre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.