Vælg den rette malerrulle eller pensel

Skal du i gang med et større malerprojekt, og vil du gerne have et flot resultat? Læs med her og bliv klogere på, hvornår du skal anvende pensel, malerrulle eller måske begge dele.

En god tommelfingerregel er, at en rulle er god, hvis du hurtigt skal male større overflader som for eksempel vægge, mens penslen er god, hvis du skal arbejde mere detaljeret eller male steder, hvor det kan være svært at komme til med en malerrulle.

Malerrulle

Malerruller findes i forskellige bredder og størrelser og har den fordel, at de holder længe på malingen. Her er 6 faktorer du kan være opmærksom på når du vælger en god malerrulle. Se vores udvalg af valse til malerruller og rulleskafter.

 1. Materialets sammensætning kan være forskelligt, hvor det kan være en fordel i arbejdet og finish, at vælge en malerrulle i god kvalitet. Hos 10-4.dk forhandler vi Anza malerruller og her kan du kende den gode malerrulle på håndtagets gule farve, den bedre malerrulle på håndtagets røde farve og den bedste malerrulle på det sorte håndtag.

 2. Længde og diameter er forskellig og ofte er det sådan, at en større diameter vil give et mere jævnt lag maling på større overflader, mens en mindre diameter er bedre til mindre overflader.

 3. Håndtaget skal være ergonomisk og let at holde på, så du kan male i længere tid uden at blive træt. Det skal også være holdbart og ikke bøje eller bryde let.

 4. Pelslængde på malerrullen gør at jo længere pels, jo mere maling kan rullen tage op og jo mere jævnt kan den fordele malingen på overfladen.

 5. Gå efter en malerrulle af høj kvalitet, der er lavet til formålet. Billige malerruller kan have tendens til at miste pels eller smuldre, hvilket kan give et dårligt resultat.

 6. Formålet med en malerruller kan være forskellig som f.eks. til maling af vægge, træ eller metal. Vælg en rulle, der er designet til det formål, du vil bruge den til.

 

 

Malerpensel

En pensel holder ikke så godt på malingen som en rulle, men er ideel til at bruge på steder, hvor det kan være svært at komme til. Med en pensel kan du lave præcise kanter og den er god til hjørner, op imod loft eller ned mod gulv. Her er 5 kriterier du kan tage med i dine overvejelser når du vælger pensel. Se vores udvalg af malerpensler.

 1. Børstehår på penselen kan være af forskellige sammensætning som bestemmer den endelige finish. Hos 10-4.dk forhandler vi Anza malerpensler og her kan du kende den gode pensel på håndtagets gule farve, den bedre pensel på håndtagets røde farve og den bedste pensel på håndtagets sorte farve.

 2. Størrelse på malerpensler er forskellige, og den rigtige størrelse afhænger af det område, du skal male. En mindre pensel er bedre til detaljeret arbejde, mens en større pensel er bedre til større overflader.

 3. Formen på malerpensler er forskellig, og den kan være flad, skrå eller rund. Flade pensler er bedst til store flade områder, mens skrå pensler er bedre til kanter og hjørner. Runde pensler er bedst til at male cirkulære eller buede overflader.

 4. Håndtaget skal være ergonomisk og let at holde på, så du kan male i længere tid uden at blive træt. Det skal også være holdbart og ikke bøje eller bryde let.

 5. Generelt kan det være en fordel at gå efter en malerpensel af høj kvalitet, der er lavet til formålet. Billige malerpensler kan have tendens til at miste hår eller smuldre, hvilket kan give et dårligt resultat.

 6. Formål kan være forskelligt, som f.eks. maling af vægge, træ eller metal. Vælg en pensel, der er designet til det formål, du vil bruge den til.

 

Inden du tager din nye pensel eller malerrulle i brug

Når du køber en ny malerrulle eller pensel er det en god idé at vaske den med vand og sæbe, inden du tager den i brug. På den måde får du vasket støv og løse hår ud, så det ikke sætter sig i malingen på dine nymalede overflader. Husk dog at tørre både rulle og pensel godt efterfølgende, så du ikke fortynder malingen ved de første strøg.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.