Julegaver byttes helt frem til den 31. januar 2023

Vælg den rette malerrulle eller pensel

Skal du i gang med et større malerprojekt, og vil du gerne have et flot resultat? Læs med her og bliv klogere på, hvornår du skal anvende pensel, malerrulle eller måske begge dele.

En god tommelfingerregel er, at en rulle er god, hvis du hurtigt skal male større overflader som for eksempel vægge, mens penslen er god, hvis du skal arbejde mere detaljeret eller male steder, hvor det kan være svært at komme til med en malerrulle.

Malerrulle

Malerruller findes i forskellige bredder og størrelser og har den fordel, at de holder længe på malingen, så du ikke hele tiden skal påføre ny maling. Med en malerrulle kan du lettere få et ensartet udtryk, da malingen fordeler sig ligeligt på overfladen.

Fladen, du skal male, er afgørende for, hvor meget luv der skal være på malerrullen. Skal du i gang med at male for eksempel murværk eller vandskurede vægge, skal du anvende en rulle med en lang luv på mellem 18-22 mm. Til mere jævne underlag som savsmuldstapet eller filt, kan du derimod benytte en rulle med kort luv på mellem 10-18 mm.
Se vores udvalg af valse til malerruller her og rulleskafte her.

 

 

Malerpensel

En pensel holder ikke så godt på malingen som en rulle men er ideel til at bruge på steder, hvor det kan være svært at komme til med en rulle. Med en pensel kan du lave præcise kanter og er god til hjørner eller op imod loft eller ned mod gulv.

Du kan få malerpensler i mange forskellige materialer, former og størrelser. Sørg for et flot resultat og vælg en pensel af god kvalitet. Det kan godt betale sig i sidste ende.
Se vores udvalg af malerpensler her.

 

 

Inden du tager din nye pensel eller malerrulle i brug

Når du køber en ny malerrulle eller pensel er det en god idé at vaske den med vand og sæbe, inden du tager den i brug. På den måde får du vasket støv og løse hår ud, så det ikke sætter sig i malingen på dine nymalede overflader. Husk dog at tørre både rulle og pensel godt efterfølgende, så du ikke fortynder malingen ved de første strøg.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.