Beskyt dine haveredskaber med et redskabsskur

Beskyt dine haveredskaber og værktøjet med et godt redskabsskur. Med et redskabsskur undgår du også lettere rod omkring huset. Du passer også bedre på dine redskaber, så de ikke står og ruster udendørs, så de derved holder i længere tid.
Hvis du vælger at aflåse dit redskabsskur, er dine ting også bedre sikret mod tyveri end hvis de stod fremme i carporten.

Hos 10-4 har vi et stort udvalg af redskabsrum og multihuse fra Plus, som er dansk design i høj kvalitet. Du finder mange forskellige størrelser, med saddeltag, skråt tag og enkelt- eller dobbeltdør, alle i ubehandlet træ. Plus redskabsskure og multihuse leveres i færdigsamlede elementer, så det er let at sætte op.

Se hele udvalget af redskabsskure her

3 ting du skal overveje før køb af redskabsskur

Inden du går i gang med at opføre dit redskabsskur i haven, er det en god idé at have overvejet følgende inden.

Tænk over placeringen af dit redskabsskur. Sæt det gerne centralt i haven eller dér, hvor det er let for dig at komme til og fra med alle dine haveredskaber eller trillebøren. Hvis du opbevarer plæneklipperen i skuret, kan det også være en idé at placere skuret tæt på græsplænen.

Tænk også over størrelsen på redskabsrummet. Hvor mange redskaber skal du have plads til? Er du for eksempel den heldige ejer af en havetraktor, skal skuret være stort nok til at du kan parkere denne.

Desuden skal du undersøge reglerne for bebyggelse på netop din grund.

Plus redskabsskur

Regler for bebyggelse

Det en rigtig god idé at læse op på gældende regler og love omkring opførelsen af et redskabsskur på din grund.
Du kan læse mere her på Bygningsreglementet.dk.

Tjek også gerne din kommunes lokalplaner og eventuelle servitutter for din ejendom. Der kan nemlig være store afvigelser i reglerne fra kommune til kommune.

Hvor mange kvadratmeter må jeg bygge uden tilladelse?

Du må bygge op til 50,0 m2 på din grund, uden ansøgning af tilladelse. Men du skal være opmærksom på at de 50,0 m2 er det samlede areal. Har du derfor allerede en sekundær bygning på 40 m2, må din nye bygning maksimalt være 10 m2, uden at du behøver at ansøge. Ellers skal du indhente byggetilladelse fra kommunen.

 

Opsætning – sådan samler du dit redskabsskur eller multihus

Det første du skal gøre, når du skal sætte dit nye redskabsskur op, er at sikre forankringen af stolperne og opbygningen af husets bærende konstruktion.
Grundstenen for en god og stabil bygning, der holder i mange år, er fundamentet. Her skal du anvende H-fundamentsjern, der skal støbes ned i jorden og som stolperne monteres på.

NB! Vær opmærksom på, at det er vigtigt at betonen omkring stolperne hærder i 3-5 dage, før du kan gå videre med at montere stolperne og selve trækonstruktionen.

Underlaget skal være forberedt, så det er drænet, stabilt og plant med for eksempel grus eller fliser. Desuden skal der en fugtspærre mellem fliser og redskabsrummets underkonstruktion, strøerne. Sørg hele tiden for, at alt er i vater undervejs i byggeprocessen.
Herefter skal der gulvbrædder på strøerne, før væggene monteres og tagkonstruktionen til sidst kommer på plads.

Alle Plus redskabsskurene i vores sortiment levers som samlesæt, som gør dem utrolig nemme at sætte op. Læs altid monteringsvejledningen grundigt inden du går i gang.

Beskyt dit redskabsrum med træbeskyttelse

Redskabsskurene fra Plus leveres i ubehandlet træ og vi anbefaler derfor at male eller grunde træet før monteringen. Behandl træet med et træbeskyttelsesmiddel, der hæmmer skimmelangreb.

Det kan både spare dig for tid og besvær, hvis maler redskabsskuret før det samles.

NB! Inden du behandler træet, skal du sikre dig, at træets fugtighed ikke overstiger 15%. Brug en fugtmåler til træ, for at tjekke dette.

Se vores udvalg af fugtmålere her

Se også vores udvalg af træbeskyttelse her

Husk tagpap til taget

Når du køber et redskabsrum fra Plus skal du huske at tilkøbe tagpap til taget til de fleste modeller.  

Men hvordan lægges tagpap? Tagpap lægges normalt nedefra og op, hvor du starter ved tagets kant og arbejder dig op imod tagryggen.
Start med at montere en aluminiumsprofil ved tagets kant, et fodblik. Her kan du enten montere en alu tagfod, hvis du ønsker at der skal tagrende på dit redskabsskur eller en alu vindskede, hvis ikke taget leder ned til en tagrende. Sæt derefter første bane tagpap godt fast med tagklæber helt op til fodblikket, så du er sikker på, at samlingen er tæt.

Der findes forskellige former for tagpap, et-lags, to-lags, selvklæbende og tagpap der skal svejses sammen. Undersøg hvad der er bedst at bruge i netop dit tilfælde. Hvilken slags tagpap afhænger nemlig også af tagets hældning.

Se vores udvalg af tagpap her

NB! Når du arbejder med tagpap, kan du næsten ikke undgå at få asfalt på tøjet. Brug derfor tøj, som kan smides væk bagefter. Brug også handsker, så du skåner dine hænder.

Desuden bør tagpap ikke lægges når det er for varmt, men det skal minimum være 10 grader. Varme er med til at gøre tagpappet blødere og mere fleksibelt, om end kan det også blive for varmt, så de små skiffersten på overfladen trædes af, og skoene hænger fast.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.