Hvilken græstrimmer skal jeg vælge?

Læsetid: ca. 10 minutter

Der er intet bedre end en helt nyklippet grøn græsplæne, men det kan være svært at få det hele med langs kanterne, ved træer, langs en væg eller et blomsterbed. Dette problem løses heldigvis nemt med græstrimmeren, der nemt kan nå alle besværlige hjørner og kanter i din have. Græstrimmeren sikrer dig en endnu skarpere græsplæne, og gør havearbejdet let som en leg.
Der kan dog opstå mange spørgsmål i forbindelse med valg af ny græstrimmer. Hvilken græstrimmer passer bedst til netop dine behov, og hvad er forskellen på de mange valgmuligheder?

På 10-4.dk har vi et stort udvalg af græstrimmere fra forskellige mærker til billige priser. Alt lige fra Bosch, Black and Decker, Dewalt, Makita, Gardena til Stiga.

Vi vil nedenfor hjælpe dig så godt på vej som muligt til valget af din nye græstrimmer.

Guidens indhold:

Se hele udvalget af græstrimmere

Hvilke typer af græstrimmere kan jeg vælge?

Valget af den rigtige græstrimmer afhænger af flere faktorer, herunder størrelsen af dit græsområde, typen af græs, dine personlige præferencer og dit budget. Her er nogle forskellige typer af græstrimmere, som du kan overveje.

 

Den elektriske græstrimmer

Den elektriske græstrimmer er perfekt til mindre haver, da dens rækkevidde er begrænset af ledningens omfang. Derudover er den elektriske græstrimmer blandt de billigste på markedet og derfor også ideel til dig, som ikke vil bruge en formue på en ny græstrimmer. Den elektriske græstrimmer har en lav vægt samt et lavere støjniveau, hvilket gør det mere behageligt at få kanterne til at se skarpe ud.

Fordele

 • Støjsvag
 • Letvægt
 • Nem at anvende
 • Kræver minimal vedligeholdelse
 • Prisvenlig

Ulemper

 • Begrænset af ledning
 • Kræver strømkilde

 

 

Den batteridrevne græstrimmer

Hvis du vælger den batteridrevne græstrimmer får du et mere fleksibelt værktøj til trimning af dine kanter. Det er ikke nødvendigt at tænke over rækkevidden, da batteriet driver græstrimmeren og du kan trimme kanten nemt og hurtigt. Her kan udfordringen være batteriets brugstid som kan være kort, dette variere dog fra mærke og modeltype. Brugstiden på et batteri er som regel mellem 1-4 timer. Så hvis du har en stor have, skal du tage højde for brugstiden på batteriet og vælge en batteridreven græstrimmer med en brugstid i den høje ende. Ligesom den elektriske græstrimmer får du her en letvægts græstrimmer, uden et højt støjniveau og også i en fornuftig prisklasse. Batteriet medfølger ikke i alle batteridrevne græstrimmer, hvilket betyder dette skal tilkøbes. Derfor skal man være opmærksom, hvis man køber en batteridreven græstrimmer, da tilkøbet af batteriet kan højne prisen en del.

Fordele

 • Trådløs frihed
 • Opladelige batterier
 • Lette og bærbare

Ulemper

 • Begrænset driftstid
 • Kan være dyerere end elektriske trimmere
 • Begrænset batterikapacitet

 

Den benzindrevne græstrimmer

Den benzindrevne græstrimmer har mange fordele da den både har en lang levetid, en høj ydeevne og så er den meget fleksibel, da den hverken har en ledning eller en batteritid af tage hensyn til. Til gengæld er den i modsætning til både den batteridrevne og elektriske græstrimmer tungere og har et højere støjniveau. Prisniveauet på den benzindrevne græstrimmer er oftest også højere end de to andre typer. Denne græstrimmer passer bedst til store haver, hvor der er mange kanter og steder, hvor plæneklipperen ikke kan nå.

Fordele

 • Kraftfuld
 • Velegnet til store græsplæner og/eller højt græs
 • Uafhængig af strømkilder

Ulemper

 • Larmende
 • Tung
 • Kræver mere vedligeholdelse

Andre overvejelser når du skal købe ny græstrimmer

I forbindelse med valget af græstrimmer er der andre overvejelser, der bør medtages i din beslutning.

Hvilket formål skal græstrimmeren bruges til?

Græstrimmeren kan nemlig benyttes til både at trimme græs og bevoksning langs huset, rundt om træer og buske og diverse kanter, der er svært at nå med plæneklipperen.

Når man skal trimme græs og bevoksning, kan man sagtens anvende alle tre typer af græstrimmere, da valget så mere afhænger af størrelsen på din have, og hvor ofte du bruger græstrimmeren.

Derudover kan græstrimmeren benyttes til at rydde op i et tilvokset område, der måske er kommet lidt ud af kontrol. Her vil det igen afhænge af, hvor stort området er, og hvor ofte du benytter din græstrimmer, altså hvor bevokset området er.

Hvor stor er din have?

Hvis det drejer sig om store områder og mange kanter, skal man vælge en buskrydder som er fleksibel og har en lang levetid. Her vil det normalt være mest fordelagtigt at vælge den benzin- eller batteridrevne buskrydder da den har en længere levetid, kan bruge klinger og er mere robust. 

Alternativt kan du vælge en græstrimmer på batteri med stor power.

Har du en gennemsnitlig græsplæne, hvor størrelsen og mængden af bevoksede områder og kanter der skal trimmes er almindelig, er den batteridrevne græstrimmer et godt valg. Den er fleksibel og har en lavvægt, som gør det nemmere at trimme kanterne.
Vælg en af de mindre batteridrevne græstrimmere.

Hvis det derimod er små bevoksninger eller få kanter der skal trimmes, kan man vælge en mindre fleksibel græstrimmer som heller ikke koster dig en formue. Her er specielt den elektriske græstrimmer et godt valg, men vil man ikke begrænses af ledningen kan man sagtens vælge den batteridrevne græstrimmer.

Hvor ofte anvender du din græstrimmer?

Er du typen der klipper og passer din plæne ofte, har du brug for en mindre kraftig Græstrimmer som enten er el- eller batteridrevet.

Er du derimod typen der ikke får slået græs hver uge, er en kraftigere benzindrevet model et mere oplagt valg. 

Hvis du forventer at skulle bruge din græstrimmer hyppigt, kan du med fordel skaffe dig en græstrimmer der kan indstilles i længden. Derudover skal græstrimmeren have både hånd- og støttegreb, der sikrer dig en god ergonomi og balance. Det kan også være en fordel hvis trimmerens hoved kan vendes, så det står på højkant, hvis du fx skal skære græskanten ind mod et bed.

Valget af græstrimmer afhænger altså af størrelse på din have, men også hvilket formål du skal bruge græstrimmeren til, og hvor ofte du klipper dit græs.

 

En sidste overvejelse... mærket

En sidste overvejelse i forbindelse med valg af ny græstrimmer er mærket.

Der findes mange græstrimmere i forskellige mærker, og det kan være svært at tage stilling til hvilket mærke der lever op til dine krav og behov. Derfor er næste step, at finde det mærke som har den græstrimmer, der matcher dine ønsker og behov mest.

Bosch græstrimmere

Igennem mange generationer har Bosch lettet hverdagen for mange med deres hvidevarer og husholdningsprodukter. Mærket Bosch fokusere mere på de løsninger som giver brugerne mest værdi frem for teknologien. Bosch produkter kan hjælpe til at husarbejdet bliver klaret hurtigere og nemmere. Som Europas førende mærke indenfor hvidevare, står Bosch for kompromisløs kvalitet, teknisk perfektion og absolut pålidelighed.

Se alle Bosch græstrimmere her

Gardena græstrimmere

AL-KO er et af de fortrukne varemærker i forbindelse med havepasningen for mange husstande verden over. AL-KO tilbyder et komplet udvalg af havemaskiner, der er behov for, når det gælder om at holde og passe haven. Græstrimmeren er fleksibel i alle retninger med trimmerhovedet, der kan dreje hele vejen rundt. Med bøjle og kørehjul som gør at du trykt kan trimme haven.

Se vores udvalg af AL-KO græstrimmere her.

Black & Decker græstrimmer

Black and Decker har siden 1910 været på forkant med gør-det-selv produktinnovation. Black and Decker var den første der kom med en ledningsløs boremaskine og hækkeklipper. Disse har givet inspirationen til andre ledningsløse værktøjer og husholdningsprodukter som f.eks. græstrimmeren, der gør de huslige pligter lidt sjovere og nemmere.

Dewalt

Dewalt har i over 70 år haft et godt ry for design, udvikling og produktion af kraftfulde maskiner. Dewalt har en vis standard for kvalitet og holdbarhed som har skabt et yderligere ry blandt eksempelvis håndværkere for at være præcise, robuste og pålidelige. 

Se vores udvalg af Dewalt græstrimmere her.

Makita græstrimmere

Makita er en stor virksomhed der har mere end 100 års erfaring udelukkende indenfor professionelt elværktøj. Makita har derfor stor erfaring og ekspertise inden for netop dette område. Makitas produkter har en høj kvalitet og ligger i top blandt de bedste i nogle af deres produkter.

Se vores Makita græstrimmere.

 Stiga græstrimmere

Stiga har mere end 80 års erfaring i innovative forbrugerprodukter, som er kendetegnet ved høj kvalitet og fremragende ydelse. Stiga har en mission om at levere førsteklasses haveredskaber med høj sikkerhed, ergonomisk udformning og miljøvenlighed.

Se vores udvalg af Stiga græstrimmere.

 

Få den skarpeste kant…

 

Med Fiskars kantskærer opnår du flotte resultater. Få en helt lige kant langs græsplænen eller blomsterbedet og få den skarpeste græsplæne. Det spidse blad på Fiskars classic kantskærer gør det lettere at presse ned, hvorefter bladet kun trækkes halvt op inden næste stik. På denne måde sikrer man sig, at der laves en lige linie langs den ønskede kant.

Find Fiskars kantskærer classic 569 her - Fiskars kantskærer

Fiskars kantskærer - opnå det skarpeste resultat

Tilbehør til din græstrimmer

De fleste græstrimmere klipper kanterne med en nylonsnor, men der findes også andre typer, som klipper kanterne ved hjælp af små plastikknive.

Trimmerspole/-snøre

Trimmerspolen eller trimmersnøren, fås i forskellige størrelser og længder. 

Trimmerspole eller trimmersnørre til din græstrimmer

Knive og klinger

Find den klinge eller kniv der passer til din græstrimmer model. 

Find tilbehør til din græstrimmer som ekstra knive på 10-4.dk

Spørgsmål? Få gratis hjælp!

Vi håber meget du er kommet nærmere på valget af ny græstrimmer, der passer til dine behov og ønsker. Hvis du har du brug for yderligere råd og vejledning til at finde den helt rigtige græstrimmer, er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller chat.

Vil du se hele det komplette udvalg af græstrimmer fra de forskellige mærker kan du klikke nedenfor. Rigtig god fornøjelse med trimningen af dine kanter og bevoksede områder.

Se alle græstrimmere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.