Julegaver byttes helt frem til den 31. januar 2023

Eau de Toilette

På denne side finder du vores store udvalg af Eau de Toilette, hvor der både er dufte til kvinder og mænd. Eau de Toilette bruger de samme duftnoter, som andre slags dufte. Eau de Toilette er dog ikke så koncentreret, som man kender det fra f.eks. Eau de Parfum og ren parfume (Extrait), hvorfor varigheden af duften er lidt kortere, når du anvende Eau de Toilette. 

Eau de Toilette er et af de mest solgte produkter af parfumer både til kvinder og mænd over hele verden, da prisen som oftest er lavere end f.eks. Eau de Parfum, men med stadig høj kvalitet. 

På 10-4.dk har vi et kæmpe udvalg af alle de kendte mærker som f.eks. Calvin Klein, Armani, Dolce & Gabbana, Dior, Gucci, Versace, Chanel, Ralph Lauren, Hugo Boss samt mange andre mærker! 

Udover Eau de Toilette forhandler vi også AftershaveEau de Cologne og Eau de Parfum

produkter

Hvilken duft skal du vælge? 

Når du skal finde ud af hvilken duft, du skal bruge, er der nogle ting, du først skal tage stilling til. Har du følsom hud, og skal den derfor være skånlig, eller er det længere varighed, du leder efter? 

Vi vil her prøve at give dig et bedre overblik over, hvilken type af duftevand du skal vælge.

Eau de Cologne:
Eau de Cologne betyder "Kølnervand" eller "vand fra Køln" på fransk. Det er en opløsning af æteriske olier i alkohol, som er mere eller mindre fortyndet med vand. Eau de Cologne blev introduceret i Køln af italieren Paolo Feminis. 

Typisk for Eau de Cologne er, at de indeholder mellem 2-4% olier, og er derfor noget tyndere blandet end andre former for duftevand. Derfor er Eau de Cologne oftest noget billigere end f.eks. Eau de Toilette og Eau de Parfum. Man har typisk en duftoplevelse på omkring de 2-3 timer. Mange mænd bruger det oftest som et alternativ til aftershave efter barbering. 

Eau de Toilette:
Eau de Toilette betyder "toiletvand", men dette skal du ikke tage bogstaveligt, da det stadig er en parfume. Koncentrationen er her ikke så høj som Eau de Parfum. Typisk svarer parfumeolien til ca. 10% af det samlede produkt. 

Har du lige barberet dig, eller er din hud generelt meget følsom, er Eau de Toilette et godt valg, da den ikke er så hård mod huden. Varigheden er længere end Eau de Cologne, men ikke så lang som Eau de Parfum. 

Eau de Parfum:
Den mest populære og mest brugte duft er Eau de Parfum. Koncentrationen af aromatiske forbindelser kan variere meget fra 10-20%. Oftest vil du dog finde Eau de Parfum med en koncentration på ca. 15%. Holdbarheden og varigheden vil derfor være længere end Eau de Cologne og Eau de Toilette. Selvom koncentrationen er højere, findes der dog stadig nogle Eau de Parfum, som kan sprøjtes direkte på tøjet, uden at det vil gøre skade på dig tøj. Vær dog opmærksom på det enkelte produkt, før du sprøjter duften på dit tøj!

Det er nu op til dig, at vælge den rigtige form for duft, som du står og mangler!

Opbevaring af din parfume

For at din parfume skal holde duften længst muligt, er det meget vigtigt, du opbevarer den i dit skab eller i den oprindelige emballage. Ved varme mister parfumen hurtigere duften, hvorfor det frarådes at have den stående fremme, selvom den måske kan være pæn at se på. 

Da parfume påvirkes af fugtighed, luft og temperaturændringer bør den forblive lukket så meget som muligt. Åben derfor kun din parfume, når den skal anvendes. Ryst heller ikke din parfume, da det vil fremskynde nedbrydningsprocessen af din parfume, hvilket i værste tilfælde kan ødelægge parfumen. 

Vejledning til påføring - allergi eller følsom hud?

Har du meget følsom hud eller let til allergi, kan det være en rigtig god idé at duppe eller sprøjte parfumen eller Eau de Toilette på tøjet, eller alternativt i håret. Direkte kontakt med huden undgås derfor, hvorfor din hud skånes markant. 
Vær dog opmærksom på, at nogle parfumer/Eau de Toilette kan efterlade mærker på dit tøj!

Anvender du Eau de Toilette eller Eau de Parfum, behøver du kun påføre en lille mængde på enten håndled eller halsen for effektiv virkning. De mest optimale steder at påføre parfume, er på steder, hvor din puls slår kraftigst. Varmen fra disse steder vil forstærke duften. 
Det er vigtigt, at du ikke gnider dine håndled imod hinanden, hvis du har påført parfume på disse, da det vil ødelægge duften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.