Eau de Parfum

Eau de Parfum er en relativ koncentreret parfumeduft, hvor indeholder mellem 10-20% duftolier. Varigheden af Eau de Parfum er længere end Eau de Toilette, hvorfor prisen ligeledes vil være lidt dyrere som oftest. Eau de Parfum mister helt op til 70 procent af sin duft efter nogle timer, hvor de resterende 30% har en varighed op til 24 timer. 

Sortering:

Ingen produkter matchede din søgning eller filter

0 produkter

Hvilken duft skal du vælge? 

Når du skal vælge om din duft skal være enten Eau de Cologne, Eau de Toilette eller Eau de Parfum, er der nogle ting, du først skal tage stilling til. Har du følsom hud, og skal den derfor være skånlig, eller skal varigheden være lang? 

Her på 10-4.dk har vi et stort udvalg af Eau de Parfum til konkurrencedygtige priser. Vi har alle de mærker, du kender som Armani, Burberry, Dolce & Gabbana, Gucci, Chanel, Dior, Hugo Boss, Lacoste med mange flere. Vi vil her prøve at give dig et bedre overblik over, hvilken duft du skal vælge.

Eau de Cologne

Eau de Cologne betyder "Kølnervand" eller "vand fra Køln" på fransk. Det er en opløsning af æteriske olier i alkohol, som er mere eller mindre fortyndet med vand. Eau de Cologne blev introduceret i Køln af italieren Paolo Feminis. 

Typisk for Eau de Cologne er, at de indeholder mellem 2-4% olier, og er derfor noget tyndere blandet end andre former for duftevand. Derfor er Eau de Cologne oftest noget billigere end f.eks. Eau de Toilette og Eau de Parfum. Man har typisk en duftoplevelse på omkring de 2-3 timer. Mange mænd bruger det oftest som et alternativ til aftershave efter barbering. 

Eau de Toilette

Eau de Toilette betyder "toiletvand", men dette skal du ikke tage bogstaveligt, da det stadig er en parfume. Koncentrationen er her ikke så høj som Eau de Parfume. Typisk svarer parfumeolien til ca. 10% af det samlede produkt. 

Har du lige barberet dig, eller er din hud generelt meget følsom, er Eau de Toilette et godt valg, da den ikke er så hård mod huden. Varigheden er længere end Eau de Cologne, men ikke så lang som Eau de Parfume. 

Eau de Parfum

Den mest populære er Eau de Parfum, hvor du her får en mere koncentreret parfume. Koncentrationen er typisk på mellem 10-20%, men oftest vil du finde Eau de Parfum, hvor koncentrationen ligger på ca. 15%. Holdbarheden af Eau de Parfume er typisk længere end Eau de Toilette og Eau de Cologne. Nogle Eau de Parfum produkter er det muligt at påføre direkte på tøjet. Dog skal du være opmærksom på det enkelte produkt, da det kan efterlade spor på dit tøj. 

Det er nu op til dig, at vælge den rigtige form for duft, som du står og mangler. Udover Eau de Parfum kan du også se vores udvalg af Eau de Toilette og Eau de Cologne.

Påføring - allergi eller følsom hud?

Har du meget følsom hud eller let til allergi, kan det være en rigtig god idé at duppe eller sprøjte parfumen eller Eau de Toilette på tøjet, eller alternativt i håret. Direkte kontakt med huden undgås derfor, hvorfor din hud skånes markant. 
Vær dog opmærksom på, at nogle parfumer/Eau de Toilette kan efterlade mærker på dit tøj!

Anvender du Eau de Toilette eller Eau de Parfume, behøver du kun påføre en lille mængde på enten håndled eller halsen for effektiv virkning. De mest optimale steder at påføre parfume, er på steder, hvor din puls slår kraftigst. Varmen fra disse steder vil forstærke duften. 
Det er vigtigt, at du ikke gnider dine håndled imod hinanden, hvis du har påført parfume på disse, da det vil ødelægge duften. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.