Plænelufter

En plænelufter bruges til at fjerne mos, dødt græs og andet materiale, der kan blokere for luft, vand og gødning i græsplænen. Plænelufterkniven monteres på plæneklipperen som rotorklinge og bruger typisk roterende tænder eller knive til at løsne og fjerne dette materiale fra græsplænen.

Plænelufteren giver din græsplæne bedre levevilkår

Når plænelufteren kører over græsplænen eller du river med den manuelt, vil tænderne eller knivene skære igennem mos og andet materiale, og trække det op fra jorden. Dette kan hjælpe med at forbedre luftgennemstrømningen, dræning og optagelse af næringsstoffer i græsset, hvilket kan bidrage til en sundere og mere frodig græsplæne. Hvis græsplænen er knastør kan det være svært at skære riller i jorden, hvorfor det være nemmere at gøre, når jorden er lidt blødgjort af et regnvejr.

Derudover kan en plænelufter også være med til at forbedre udseendet af græsplænen, da den fjerner ujævnheder og giver græsset en mere ensartet vækst. Du kan til sidst også vælge modellen som sættes på plæneklipperen i stedet for rotorkniven, hvorved du i høj fart får revet mosset ud af plænen.

Hvis du ønsker at skære riller i græsplænen og derved lufte rødderne bedre, kan du vælge en vertikalskærer eller en mosfjerner, hvis du vil have alt mosset fjernet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.