Dana folieklæber 298 600ml proff

53840
Dana folieklæber 298
 • Varenummer: 5386862
 • EAN: 5701054005045
119,95kr.
pr. pose
På lager 1-2 hverdage Fragtpris: 45,00
Varenummer
Pris:

Produkt

Dana folieklæber 298 er en vandbaseret dispersionsklæber, specielt udviklet til limning og tætning af samlinger mellem bygningsdele og dampspærrende folier. Klæberen er testet i.h.t. EN 1026 (lufttæt op til 600 Pa) efter vindbelastning i.h.t. EN 12211 (skiftende træk og tryk på 1000 Pa, samt trinvis tryk op til 2000 Pa), og indgår som en del af den samlede konstruktion til sikring af bygningers lufttæthed, og dermed energikravene i bygningsreglementet. Folieklæberen sikrer en hurtig og tæt limning af folie og byggematerialer som fx. sten, træ, puds, beton. Folieklæber 298 er let at påføre, lugtneutral og indeholder hverken organiske opløsningsmidler, isocyanater eller silicone. Klæberen må ikke anvendes til fugtsikring i vådzoner, på marmor/natursten, på bitumenholdige materialer og i samlinger med konstant fugtpåvirkning (f.eks. under jord, fundamenter o.lign).

Produktfordele

 • Vandbaseret
 • Testet iht EN1026

Anvendelsesområder

 • Dampspærrende folie

Specifikationer for Dana folieklæber 298 600ml Proff 53840

 • Overmalbar: Ja
 • Bestandighed: Temperatur: ca. -25°C til ca. +80°C

Brugsanvisning 

 • Forberedelse af materialer: Alle flader skal være rene, fri for slipmiddel, fedtstof, støv og løse partikler. Klæberen kan om nødvendigt anvendes på svagt fugtige flader. Da der i praksis kan forekomme variationer i de enkelte materialer, bør der altid udføres tilstrækkelige vedhæftningsforsøg før arbejdet igangsættes. Dette gælder ikke mindst vedhæftningen på de dampspærrende folier, hvor der kan forekomme forskelle imellem de enkelte typer. Folieklæber 298 må ikke anvendes til fugtsikring i vådzoner, på marmor/natursten, på bitumenholdige materialer og i samlinger med konstant fugtpåvirkning (f.eks. under jord, fundamenter o.lign). For valg og placering af folie samt selve konstruktionens opbygning henvises til anbefalinger fra folieleverandør og gældende lovgivning.
 • Anvendelsestemperatur: Kan påføres ved temperaturer fra +5 °C til +40 °C.
 • Påføring: Patronens gevindtop afskæres med en skarp kniv, hvorefter selve fugespidsen tilskæres med et skråt snit, der er lidt mindre end fugens bredde. Klæberen påføres ved hjælp af hånd- eller trykluft pistol. Folieklæber 298 påføres i en streng med 8 mm tykkelse på enten underlaget eller den dampspærrende folie / membran. Herefter presses folien mod underlaget, således at der opnås en limflade på ca. 16 mm. Folieklæber 298 anbefales til brug ved limning af folie mod sugende bygningsdele, evt. i klemte fuger, afhængig af styrkekravet. Til limning mod tætte bygningsdele samt ved overlap anbefales brug af special-tape. Se endvidere BYG-ERFA blad 080630 ”Dampspærrer” for brugen af dampspærre i byggeriet.
 • Rækkeevne: ca. 7 lbm pr. patron ved 8 mm limstreng.
 • Hærdning: Hærdetiden afhænger i høj grad af de omgivende forhold (temperatur og fugtighed) samt de materialer der sammenlimes, idet klæberen hærder ved fordampning af vand. Limens konsistens og klæbrighed sikrer hurtigt en vis håndteringsstyrke af samlingen, men som udgangspunkt vil den først have tilstrækkelig styrke til trykprøvning efter ca. 15 dage.
 • Efterbehandling: Efter afhærdning kan klæberen om nødvendigt overmales med de fleste malingstyper. På Grund af de mange forskellige produkter på markedet, anbefaler vi dog at man udfører en prøve.
 • Rengøring: Uhærdet klæber kan fjernes straks med en våd klud. Værktøj skylles med vand umiddelbart efter brug, og aftørres med sprit for at fjerne de sidste limrester. Hærdet lim kan kun fjernes mekanisk. Hænder og hud vaskes med vand og sæbe.

Downloads

Produktinformation - Dana Lim Folieklæber 298
Sikkerhedsdatablad - Dana Lim Folieklæber 298

Anchor for upsale scroll

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.