Årets gang i huset og haven

Ligegyldigt hvilken tid på året på året vi befinder os i, er der opgaver at udføre både ude og inde - få tips og tricks til huset og i haven hele året rundt:

Huset og haven i vinteren

Vinteren i haven indbyder ofte på oprydning, rengøring samt forberedelse på det nye år i haven. I huset vil det være fornuftigt at tjekke de enkelte installationer, brandalarmer, el-, vand- og varmeforbrug, om det trækker fra vinduer og loftet mv.

Huset & haven i foråret

I foråret begynder haven så småt at vågne efter vinteren, og du kan nu, så småt, begynde at plante nyt samt rydde lidt op i haven ift. ukrudt, mos i plænen mv. Herud over er det en god ide at få tjekket huset efter, efter vinteren, ift. om der er opstået eventuelle skader, der bør udbedres.

Huset & haven i sommeren

Sommerens komme betyder, at haven er i fuldt flor - og der sker mange ting i haven, som giver opgaver til dig. Det er vigtigt at være over hækken, træer og buske samt naturligvis græsplænen. Herud over er det en god ide at sikre, at der både er skygge og udluftning i drivhuset.

Huset og havn i efteråret

I efteråret begynder der at komme færre opgaver udenfor og flere inde. Dog er der stadig mange opgaver i haven, der godt kan udføres, selv hvis vejret er koldt.

 

Læs mere om huset & haven igennem ved at vælge den måned, du gerne vil læse om, nedenfor:

Huset & haven i januar

Et nyt år er begyndt og haven er i dvale. Få styr på ting indendørs, som du ellers ikke får tid til - og gør klar til den nye havesæson.

Læs guiden her

Huset & haven i februar

Det er stadig vinter i haven, og der er dermed en god tid at få styr på de opgaver der mangler inde i huset. I haven er der stadig fokus på at klargøre til forårets komme.

Læs guiden her

Huset & haven i marts

Årets første forårsmåned er begyndt, og vinteren er (officielt) overstået for denne gang. Læs mere om, hvad der skal gøres i huset og haven i marts her.

Læs guiden her

Huset & haven i april

Foråret viser sig mere og mere fra sin gode side, og måske varmegraderne har sneget sig op på to decimaler? Læs mere i guiden her

Læs guiden her

Huset & haven i maj

Haven begynder mere og mere at røre på sig, og der begynder nu at være flere og flere opgaver ude, end inde. Læs mere i guiden her.

Læs guiden her

Huset & haven i juni

Juni er årets første sommermåned, og temperaturerne gør haven både flot og grøn. Læs mere om, hvilke opgaver du står over for i huset og haven her.

Læs guiden her

Huset & haven i juli

Det meste arbejde foregår udendørs, hvor haven er i fuldt flor. Indendørs er det vigtigt at gøre klar til sommerferien og evt. nogle praktiske opgaver, som kan holdes ud i det varme vejr.

Læs guiden her

Huset & haven i august

August betyder ofte højere varmegrader, og det kan være svært at køle huset. I havene er der masser af opgaver at udføre stadig. Læs mere i guiden her.

Læs guiden her

Huset & haven i september

Vejret bliver mere gråt og kedeligt, men det kan stadig være varmt. Det giver de perfekte omstændigheder for flere opgaver i haven. Inde i huset er det med at have styr på varmekilden inden efteråret og vinterens komme.

Læs guiden her

Huset & haven i oktober

Det begynder at bliver koldere, og det er dermed med at have styr på brændeovnen til den nye sæson. Udendørs kan du plante nye træer, buske og stauder til næste sæson.

Læs guiden her

Huset & haven i november

Tjek huset ude inden vinterens komme, og lav en slutspurt i haven inden vinteren for alvor ankommer.

Læs guiden her

Huset & haven i december

Det er koldt ude, og derfor giver det god mening at kigge på huset indvendigt. Tjek op, at alle el-installationer virker korrekt, og huset er brandsikkert. Ude kan du sikre mod frostsprængning af vandhaner, haveslanger mv. og at havens dyr har det godt i kulden.

Læs guiden her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.