Morsø stålskorsten og røgrør

Morsø brændeovne har en omfattende erfaring og ekspertise inden for brændeovne og skorstene, hvorfor de er anerkendt for at levere skorstene af høj kvalitet, der opfylder strenge sikkerhedsstandarder. Uanset om du ønsker en pålidelig aftræksløsning, fremragende effektivitet eller et stilfuldt design, finder du her skorstene, røgrør, samlemuffer og bøjninger til Morsø brændeovne. 

Filter:
Sortering:
36 produkter

Morsø stålskorstensrør efter dit behov

Her på 10-4.dk forhandler vi et stort udvalg af Morsø brændeovne, som passer til alle slags hjem og behov. Brændeovnene fås med enten top- eller bagudgang så du kan vælge den skorsten eller røgrør der passer til dit hjem. Har du en ældre muret eller en stålskorsten kan de ofte genbruges. Kontakt din skorstensfejer, som kan inspicere og rådgive dig omkring dens tilstand.

Skal du købe en tilgang fra en brændeovn eller pejs til en eksisterende muret skorsten, har vi stort udvalg af Morsø stålskorstene og rørtilbehør, så du kan montere med bag- eller topafgang. Morsøs bøjede skorstensrør giver dig den perfekte løsning for røgudgang og røgrørene findes i mange forskellige størrelser med tilsvarende samlemuffer, som elegant og effektivt giver dig en skræddersyet løsning både til en stålskorsten og til en muret skorsten.

Af hensyn til pladsmangel eller boligens indretning, foretrækker nogle at placere skorstenen udvendigt på boligen, og her får du behov for at skorstenen føres ud gennem siden af huset og hertil er der flere Morsø røgrør til opgaven. Vælger du løsningen med en stålskorsten med topafgang fra brændeovnen, kan du også vælge at købe et komplet Morsø skorstenssæt, som er uden samlinger og let at montere selv eller af en håndværker.

Gør-det-selv stålskorsten fra Morsø

Morsø systemskorsten 3,5 meter skorsten er en komplet standard pakke gør-det-selv stålskorsten uden synlige samlinger. Du kan supplere med røgrør mm til pakken, hvis boligens specifikationer kræver det. Med lidt fingersnilde kan du selv installere din nye stålskorsten til brændeovnen. Men her skal du dog være opmærksom på lovgivningen. Her finder du en moteringsvejledning til Morsø systemskorsten. Husk at din brændeovn og skorsten skal kontrolleres af en skorstensfejer, inden det tages i brug.

Reglementet vedrørende skorstene

Der bør gøres opmærksom på kravet til brug af materialer og vedligeholdelse ved opførelsen af skorstenen. Når skorstenen og røgrørene installeres, må der ikke være fare for, at der kan opstå brand, forgiftning, eksplosion, skadelig kondens eller andre sundhedsskadelige omstændigheder. I følge brændeovnsbekendtgørelsen stilles der krav til skorstenshøjden. Når du opfører en ny brændeovn, er det din pligt at meddele dette til kommunen, da der dem, der er ansvarlig for at sende en skorstensfejer ud for at rense din skorsten. Skorstenen skal altid godkendes af en skorstensfejer inden anvendelse. Du kan få mere at vide i vores guide til valg af brændeovne.

Læs mere om kravene i brændeovnsbekendtgørelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.