DalaFloda fyr massiv økonomi 30x183mm ubeh. 5,47mtr/m2

NB. Sælges i faldende længder
DalaFloda fyr massiv økonomi
  • Varenummer: 9013756
  • EAN: 2100009000686

Minimumsantal ved ordre: 3 m2

344,00kr.
pr. m2
Husk også
Varenummer
Pris:

Produkt

DalaFloda massivt fyrretræsgulv i dimensionen 30x183 mm er et ubehandlet naturprodukt med knaster i varierende størrelse og struktur.     

Et gulv i massivt træ er en nydelse for både fødder og øjne. Åretegningen, farverne og den varme følelse gør gulvet til det naturlige valg for enhver, der sætter pris på kvalitet. DalaFlodas trægulve er en fryd for øjet – såvel i dag som i fremtiden. Dala Flodas fyrretræsgulve produceres af svensk langsomtvoksende fyrretræ fra Dalarna og længere nordpå. Her vokser træerne hverken for hurtigt eller for langsomt, men i det helt rigtige tempo. Efter cirka 100 år er de stærke, modstandsdygtige og hugstmodne.

Bemærk: Husk desuden at beregne ca. 15-20% til skæresvind.

Specifikationer for DalaFloda massivt fyrretræsgulv 30x183mm ubehandlet

  • Dimensioner: 30x183 mm
  • Behandling: Ubehandlet
  • Sortering: B-sortering
  • Længder: Faldende 
  • Anbefalet maksimal strøafstand: 800 mm fra centrum til centrum af strø
  • Forbrug: 5,47 mtr pr. m²

Montering på underlag af træ

På eksisterende underlag af træ lægges gulvpap heldækkende uden overlæg. På bjælker, strøer eller reglar lægges strimler af gulvpap. DalaFloda anbefaler, at gulvet skrues fast. Montering foretages med skjult skruning i gulvbrættets fer.

1. På eksisterende gulv af træ lægges det nye gulv helst på tværs af de gamle gulvbrædder. Beregn minimum 10 mm afstand til vægge og faste installationer som skabe, rør og andre gulve.

2. Mellem gulvbrættet og væggen anvendes kiler som justerbare afstandsklodser.

3. Lim endestykkerne. Undgå at bruge for meget lim. Hele rækken rettes til, inden rækken af gulvbrædder skrues fast i hver bjælke, strø eller regel.

4. Hvis man anvender afskæringerne fra foregående bræt, må dette ikke være kortere end 300 mm.

5. Fordel endesamlingerne så afstanden bliver mindst 500 mm mellem dem. Sørg for at der ikke ligger to endesamlinger ved siden af hinanden mellem to bjælker.

6. Hvis den sidste række gulvbrædder bliver meget smal, så kan den limes sammen med den næstsidste række af gulvbrædder.

Montering på underlag af beton

Underlaget skal give fæste for skruer ved montering. Betongulvet dækkes med dampspærre. Herefter udlægges minimum 16 mm spånplader eller krydsfinér, som flydende gulv i forbandt, med minimum mellemrum på 10 mm. Slutteligt lægges gulvpap hvorefter montage kan påbegyndes. Ved nedlimning direkte på beton, følg limproducentens anvisninger.

Montering på underlag med gulvvarme

Det er også muligt at montere massive trægulve sammen med gulvvarme. Hvis underlaget af beton har indstøbt gulvvarme, skal en fugtspærre af plastikfolie lægges, derefter lægges pladerne. Oven på pladerne lægges gulvpap. Følg monteringsanvisning for montering på underlag af træ. Massive trægulve er et levende materiale. Jo lavere temperatur gulvvarmesystemet afgiver og jo mere varmen fordeles på gulvet, jo bedre bevares formstabiliteten. Ved selvregulerende elkabler vil supplerende varmekilder måske skulle installeres. Følg gulvvarmeproducentens instruktioner.

Downloads

Inspirationsbrochure - DalaFloda
Monteringsvejledning - DalaFloda
Pleje- og vedligeholdelsesanvisning - DalaFloda

Anchor for upsale scroll

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.