Grundet ekstraordinær travlhed kan der forekomme 1-2 dages forsinkelse på enkelte ordrer.

Lægter

Her finder du vores udvalg af lægter. Vi forhandler både skillerumgslægter samt taglægter i forskellige længder. Så kan du få de helt rigtige lægter til netop dit projekt. Alt fra tagkonstruktioner til skillevægge, bliver muligt med lægter.

produkter

Lægter til både tage og skillevægge

Hos 10-4 har vi lægter til flere forskellige formål. Vi har skillerumslægter som selvfølgelig kan bruges til at lave forskellige skillerum, så du kan dele rummene i dit hjem op. Vi har også taglægter, som kan bruges til tag, og andre stærke konstruktioner.

Lægterne er lavet af ubehandlet træ, som oftest bruges til tag og skillerum, og generelt når man bygger indvendigt. Grunden til dette er, at ved indendørs projekter og byggeopgaver bliver træet ikke udsat for vind og regn, og dermed behøver det ikke at være behandlet. Begge typer lægter er lavet af grantræ, som er den mest almindelige type træ man bruger til lægter. Forskellen på de to typer lægter er, at dimensionerne på træet og at taglægterne har en stærkere konstruktion end skillerumslægterne. Lægterne til taget, er større i højden, da den også skal kunne være med til at bære en tagkonstruktion. Taglægterne koster mere, og det er pga. styrkesorteringen T1. 

Vores taglægter er utroligt stærke. De har en T-1 styrkesortering, hvilket vil sige at de lever op til alle gældende krav, der er i dansk lovgivning omkring styrken af lægter. Den samme styrkemærkning har vores skillerumslægter ikke, og det er derfor vigtigt, at du ikke prøver på at bruge de lægter til at lave tag - også selvom de er billigere.

Du vil især blive glad for den høje styrke på taglægterne hvis du skal til at lægge betontagsten på din tagkonstruktion. De er nemlig meget tunge og har brug for en solid konstruktion for at kunne holde. Den kvalitet kan du opnå hvis du bruger lægterne fra os til dit nye tag.

Brug af lægter til taget

Når du skal have et tag i til dit hus, skal du bruge lægter til at styrke konstruktionen. En populær tagkonstruktion er at lægterne ligger vandret mellem tagspærene. Denne konstruktion lader lægterne fungere som bæring for tagdækningsmaterialet. Du får således en form for net af spærtræ og taglægter, som er med til at holde din tagkonstruktion stabil og sikker.

Derfor er der også krav til at taglægterne skal have en tilstrækkelig styrke for at bære denne tagbeklædning. De skal desuden kunne bære jævnlige tryk og påvirkninger fra naturen som regnvand, vind og sne. Særligt vinden kan give en suge påvirkning som stiller store krav til styrken på lægterne. Andre sikkerhedsmæssige årsager forbundet med lægterne, er at de skal kunne bære at en håndværker går rundt på taget, uden fare for at falde igennem. 

Reparation og udskiftning af beskadigede taglægter

Taglægterne kan godt komme til at tage skade af de tryk og påvirkninger der blev nævnt i øvrige afsnit. Hvis det sker, så er det vigtigt at lægterne enten skiftes eller repareres. Hvis der er tale om en mindre skade på lægten, så kan det udbedres ved at afstive den med en ny lægte. Det gøres ved at skrue den nye lægte fast på den gamle. Hvis der er tale om et direkte brud, skal lægten skiftes helt ud. Hvis du er usikker på om en lægte skal skiftes ud eller blot stabiliseres, anbefaler vi hos 10-4, at du skifter den ud. Det er også en god ide at undersøge taglægterne når der har været stærk blæst eller arbejdere på taget, så der ikke opstår fare for ulykker. 

Skillevægge med lægter

Hvis du har et stort rum eller værelse i dit hus, som du tænkte kunne være to separate rum, kan du opstille en skillevæg. Du kan opstille en skillevæg med lægter for at give vægen stabilitet. Når du har monteret lægterne, kan du så isolere væggen med isoleringsmateriale og beklæde den med et beklædningsmateriale, som fx gipsplader. Så får du en solid og pæn skillevæg.

Køb lægterne og kom i gang med dit projekt

Hvad end du skal i gang med et nyt tag eller en ny skillevæg, så kan du få lægterne til dit projekt her. Du kan desuden også få alt andet du mangler til dit byggeprojekt som isolering eller tag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.