Dana gulvfugemasse 553 290ml lys eg

54702
Billigst på Klarna Pricerunner
Dana gulvfugemasse 553
 • Varenummer: 5689860
 • EAN: 5701159547020
95,00kr.
pr. patron
På lager 1-2 hverdage Fragtpris: 45,00
Husk også
Varenummer
Pris:

Produkt

Dana gulvfugemasse 553 lys eg 290 ml tilhører den nye generation af MS-polymer fugemasser, som kombinerer de bedste egenskaber fra silicone- og polyurethan-fugemasser. Den hærder ved reaktion mod luftens fugtighed, hvor der dannes en elastisk fuge, der kan optage bevægelser op til +/- 25%. Denne gulvfugemasse er lugtfri, neutral- og hurtighærdende, og kan slibes og lakeres med de fleste sædvanlige vand- og spritbaserede gulvlakker. Dana Gulvfugemasse er udviklet specielt til fugning af færdigparket og trægulve, samt til tætninger mellem gulv og andre bygningsdele som f.eks. trapper, vægge, søjler m.m.

Bemærk: En hel kasse består af 12 stk. patroner.

Produktfordele

 • Bevægelse +/- 25%
 • Lugtfri
 • Højelastisk
 • Lakerbar
 • Slibbar
 • Kan overmales
 • Neutral- og hurtighærdende

Specifikationer for Dana gulvfugemasse 553 lys eg 290ml 54702

 • Producent: Dana Lim
 • Model: Gulvfugemasse
 • Volume: 290 ml
 • Farve: Lys eg
 • Bestandighed: Ca. -40°C til +90°C

Downloads

Produktinformation - Dana Lim Gulvfugemasse 553
Sikkerhedsdatablad - Dana Lim Gulvfugemasse 553
Ydeevnedeklaration - Dana Lim Gulvfugemasse 553
HVAC Systems certifikat - Dana Lim Gulvfugemasse 553

Brugsanvisning:

 • Dimensionering af fugen: Fuger hvortil der anvendes Gulvfugemasse 553 bør dimensioneres således at bevægelsen af den frie fugesubstans er under +/- 25 %. Ved anvendelse i gulvfuger skal man sikre sig at fugens bredde er tilstrækkelig til at optage de temperatur- eller fugtbetingede bevægelser samt eventuelle sætninger, der kan forekomme i gulvet. Desto smallere fugen er, desto større påvirkninger vil der komme på fugefladerne, hvilket øger risikoen for fugeslip. Den ideelle fugestørrelse er ca. 10 mm. Ved fugebredder op til 10 mm skal fugens tværsnit være kvadratisk. Ved fugebredder over 10 mm skal dybden være 2/3 af bredden. Det er vigtigt at undgå vedhæftning i bunden af fugen. Som underlag for fugen anvendes derfor enten PE-tape, eller traditionel rund fugebund hvis også fugens dybde skal justeres. Endelig er det muligt at bruge ovntørret kvartssand som underlag, men det kræver en del øvelse af fuge mod en sådan bund.
 • Forberedelse af materialer: Fugesiderne skal være rene, tørre, fri for slipmiddel, fedtstof, støv og løse partikler. Har gulvet være fuget tidligere, skal gammelt fugemateriale fjernes fuldstændig. For optimal vedhæftning anbefales det at anvende en overfræser for at renskære gulvbræddernes fugeflade. For at sikre højst mulig styrke, primes fugefladerne med Primer 962 eller Primer 961. Udendørs og på olieholdigt træ skal der altid benyttes Primer 962. I nedenstående skema er angivet forbruget af primer i ml pr. løbende meter fuge.
 • Anvendelsesbetingelser: Kan påføres ved temperaturer fra +5 °C til +40 °C og en relativ luftfugtighed på minimum 30%.
 • Påføring: Patronens gevindtop afskæres med en skarp kniv, hvorefter selve fugespidsen tilskæres med et skråt snit, der er lidt mindre end fugens bredde. Fugemassen påføres ved hjælp af hånd- eller trykluft pistol. Efter påføring trykkes fugen på plads, og glittes med en sæbevands mættet fugepind. Afdækningstape fjernes straks efter at fugen er færdigbearbejdet.
 • Hærdning: Hindedannelse: ca. 30 min. ved 20 °C og 50 % RF. En fuge på 10 x 10 mm er udhærdet på 5 dage ved 20 °C og 50 % RF. Fugemassen hærder langsommere ved lavere temperaturer og lavere luftfugtighed.
 • Efterbehandling: Overmaling / lakering: Fugemassen kan overmales eller lakeres efter ca. 1 døgn. Bedste resultat opnås hvis behandling foretages indenfor få døgn. Gulvfugemasse 553 kan lakeres med de fleste vand- og spritbaserede lakker. Produkterne må ikke indeholde terpentin eller lign. opløsningsmidler Vær opmærksom på, at gulvets bevægelser optages af fugemassen, og således giver risiko for revnedannelser i lakken, hvis ikke den er tilstrækkelig fleksibel. Hvis lakering først kan / skal foretages flere dage efter fugning, anbefales det at fugen aftørres med sprit umiddelbart inden lakering. På grund af de mange forskellige produkter på markedet, anbefaler vi altid at man udførere en prøve med den ønskede maling/lak. Lud- & oliebehandling: Fugemassen kan lud- og oliebehandles når den er helt gennemhærdet. Produkterne må ikke indeholde terpentin eller lign. opløsningsmidler. Bemærk at lud/olie ikke trænger ned i fugemassen, og fugerne skal derfor aftørres med en klud. På grund af de mange forskellige produkter på markedet, anbefaler vi altid at man udfører en prøve med den ønskede olie/lud. Slibning: Fugemassen kan først slibes når den er helt gennemhærdet.
 • Rengøring: Værktøj rengøres - og fugemasse fjernes - med f.eks. benzin eller terpentin. Hærdet fugemasse kan kun fjernes mekanisk. Hænder og hud vaskes med vand og sæbe.
Anchor for upsale scroll

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.