Z-profil

Z-profilen til pladesamlinger i træbeklædte facader og gavle

En Z-profil er formet som bogstavet Z. Denne form giver unikke strukturelle egenskaber, der gør Z-profiler særligt velegnede til beskyttelse af vandrette samlinger i træbeklædte facader og gavle. Efter montering af nederste del af vægbeklædningen anbringes z-profilen, så det dækker overkanten af træet/pladen. Profilen er ofte fremstillet af aluminium, hvilket sikrer både styrke og letvægt. Du kan anvende Z-profiler i alt fra understøttende strukturer til afslutningsdetaljer i både indendørs og udendørs projekter.

Z-profilen anvendes til beskyttelse af vandrette pladsamlinger 

Z-profilens funktion er at beskytte den vandrette samling, der kan opstå, når plader eller træ ikke kan dække facaden uden en samling.

Med Z-profiler får du et utroligt alsidigt produkt, der kan øge effektiviteten og holdbarheden af dine konstruktioner. Den særlige form giver en fremragende bæreevne og stabilitet, hvilket er essentielt, når du ønsker at konstruere noget, der skal holde til både vægt og vejrpåvirkninger. Derudover er aluminiums lette vægt en stor fordel, da det gør installationen nemmere og hurtigere, og reducerer den samlede belastning på konstruktionen.

Overvejelser ved valg af Z-profiler

Når du overvejer at bruge Z-profiler i dit projekt, er der flere faktorer, du skal være opmærksom på:

  • Materiale
    • Aluminium er ideelt, da det er let, korrosionsbestandigt og stærkt, men overvej også, om andre materialer som stål kunne være relevante for dit specifikke behov.
  • Størrelse og dimension
    • Sørg for at vælge en Z-profil, der passer til de strukturelle krav i dit projekt. Det er vigtigt at tage højde for både længde, bredde og tykkelse.

Ved at tage disse faktorer i betragtning, kan du vælge den mest passende Z-profil for dit projekt, som ikke bare opfylder, men måske endda overgår dine forventninger til holdbarhed og funktionalitet.

Aluminiumsprofiler fra Icopal

Icopal er Europas førende leverandør af produkter til beskyttelse af bygninger og konstruktioner. Icopal udmærker sig særligt, når det gælder den sidste finish på et nyt tag eller en ny facade, hvor Icopals inddækningsprofiler kommer til sin ret. Aluprofilernes vigtigste funktion er bortledning af regnvand, men derudover fungerer de som vedligeholdelsesfri beskyttelse af træværk og murværk, hvor de altså har en beskyttende effekt.  

Icopals aluminiumsprofiler er anvendelige på alle typer tag og facader, og de har altså et meget stort anvendelsesområde. De kan placeres ved vinduer, ved vinkler på tag, mellem hus og udestue og i mange andre sammensætninger. Inddækningsprofilerne er meget nemme at håndtere, idet de leveres i stykker a 1 meters længde, som typisk er tilpasset i enden, således at de konisk passer ind i hinanden, hvilket gør det hurtigt og nemt at samle og montere dem.

Som standard leveres Icopal inddækningsprofiler i 0,6 mm 3S ½ hård aluminium, men udsatte steder, hvor der stilles ekstra store krav til kvaliteten, er standarden i stedet zink.

10-4.dk's shop har et bredt sortiment af Icopal inddækningsprofiler:

Informationsbrochure - Icopal inddækningsprofiler

Se også vores udvalg af Tagrender | Tag | Døre og vinduer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.