Skal Rationel vinduet være af træ eller af træ/alu?

 

Siden det første vindue lukkede lys og luft ind og uvejret ude, har træ været den vigtigste råvare til fremstilling af vinduer.
Sådan er det også i dag hos Rationel Vinduer.

Træ er verdens bedste og mest brugte byggemateriale. For Rationel Vinduer har træ samtidig den enestående kvalitet, at har den fordel, at det er nemt at producere til vinduer og nemt at montere. Samtidig er træ behageligt at se på og røre ved.

Til produktionen af vinduer, bruger Rationel Vinduer bruger kun det bedste af nordisk kernetræ i en miljøvenlig produktion. Det betyder blandt andet, at vi kun får træ fra skove, hvor der plantes ligeså mange træer, som der fældes.

Rationel Vinduer produceres i to udgaver, i træ eller en kombination af træ og aluminium, kaldet træ/alu.

Ren trævindue  
Rationel FORMA og Rationel AURA                                                     Rationel FORMAPLUS og Rationel AURAPLUS

Skal vinduet produceres i træ?

Selvom de rene træprofiler er grundigt forbehandlede til det danske vind og vejr, så vil dit valg af rene trævinduer kræve, at du med mellemrum skal vedligeholde dine vinduer med en malerpensel. Med nye vinduer kan man regne med at skulle male dem første gang, når de er 8-10 år gamle. Begynder vinduerne at se medtagne ud, skal du male dem tidligere, Det kan derfor både være kortere end 8 år og længere end 10 år, alt efter solen og vejrets påvirkning. Herefter skal du regne med at male dine vinduer med 5-7 års mellemrum.

Skal vinduet produceres i træ/alu?

Vil du gerne slippe for den udvendige vedligeholdelse af dine vinduer, så skal du vælge en kombination af træ og aluminium. På vores træ/alu vinduer har vi på den udvendige side lavet en kappe af aluminium, der beskytter træet. Vil du minimere det løbende vedligehold, så er træ/alu det rigtige valg. 

Her kan du selv sammensætte dit Rationel vinduestilbud og sende til kontaktpersonerne i 10-4 Byggecenter og Tømmerhandel.

Tryk dig direkte videre til mere viden om vinduer: 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag skarpe tilbud, rådgivning og aviser

Ved tilmelding bekræfter jeg at jeg har læst og accepteret betingelserne for nyhedsmailen

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA, og Googles Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.